Pasta Du Nord

Når pasta, kvalitet og speed går hånd-i-hånd

Fredag morgen ved Hovedbanegården. Her hersker det vanlige kaos med travle pendlere, forvirrede besøgende og skoleklasser på tur. Midt i mylderet og forvirringen finder du en lille lomme, der serverer pasta ud over det sædvanlige. Vi mødte Søren Trock Olsen, der i 2015 åbnede Pasta Du Nord.

pastadunord_2

Fra Rio til Amalfi og så til hjertet København

I Hovedbanegårdens bygning overfor Tivoli, før perronerne, kan du blive trukket ind i en helt speciel atmosfære. Med udsigt til det travle hverdagsliv, giver Pasta Du Nord dig et pusterum i hyggelige, rustikke omgivelser til rare toner fra anlægget og, ja, en portion virkelig velsmagende hjemmelavet pasta. Og selvom den rare stemning giver besøgende lov til at observere hverdagslivet passere forbi, holder Pasta Du Nord stadig en forbindelse til deres omgivelser:

“Hvorfor er der ikke nogen, der har lavet et fast-food koncept med pasta, hvor man kan få en velsmagende ret på få minutter?”, spørger Søren uforstående. Pasta Du Nord serverer nemlig solide pastaretter på rekordtid.

pastadunord_1

I Sørens tidligere arbejde ledte han efter frokost i Rio De Janeiro, Brasilien. Her stødte han på en lille pasta-vogn, der serverede lynhurtig pasta til en lang kø af ventende kunder. Og der slog det hans pastaelskende hjerte, at det var dét københavnerne stod og manglede. Senest har Søren besøgt Amalfikysten, og har bragt italienernes pastakultur med hjem: Frisklavet på gode råvarer.

pastadunord_5

Smagen er det vigtigste

Jeg elsker mad! Og jeg mener, at det bør serveres med passion. Det er vigtigt, at vi, specielt os der serverer den, bliver ved med at lære, så vi kan skabe en bedre oplevelse for alle”, siger Søren og fortsætter: “Smagen er det vigtigste. Her hos Pasta Du Nord går vi efter at gøre det simpelt, og gøre det fremragende. Og så giv det smag!

Pasta Du Nord serverer 6 forskellige pastaretter. Fra de italienske klassikere som Bolognese og Carbonara til Flaming Tiger Shrimps – Jameson-flamberede tigerrejer i cremet mascarponesauce med kejserhatte, chili og persille. Som restaurantens navn fortæller, omfavner den det bedste fra to køkkener. Den autentiske hjemmelavede friske pasta i en nordisk kontekst.

pastadunord_6

Jeg spørger Søren, om han kan afsløre, hvordan de får deres retter til at blive helt lækkert cremede. Jeg har lidt svært ved at afkode, om han var seriøs, da han, uden at fortrække en mine, kiggede mig i øjnene og sagde: “I could, but then I’d have to kill you.

Pasta Du Nord er en sand favorit på Wolt – du kan prøve en af de lækre pastaretter her: https://wolt.com/dnk/copenhagen/pasta-du-nord/