Da Salvo – ægte italiensk pizza

Når man træder ind i restauranten på Gl. Kongevej, bliver man øjeblikkeligt mødt af den italienske atmosfære, som er dominerende i den charmende restaurant. I underetagen finder du et italiensk pizzeria og i overetagen en italiensk restaurant, så hvad end du vil have en hel menu eller snuppe en pizza med hjem, så er Da Salvo det oplagte sted for dig, der har lyst til god, autentisk italiensk mad.

“Ciao Bella”, er der en af tjenerne som imødekommer mig med og jeg føler nærmest jeg befinder mig i Italien. Et øjeblik efter, møder jeg Salvatore, som er grundlægger og ejer af Da Salvo – en ægte italiener.

433a5998

Salvatore er født i den lille landsby Montepaone i regionen Calabrien i Syditalien. Han er vokset op med at være en del af en typisk italiensk husholdning, hvor man lever af jorden og de råvarer man har til rådighed. Salvatore var med til det hele, han var med når der skulle laves olivenolie, vin, tomatsovs, slagtes dyr osv.

Salvatores passion for at lave mad kommer fra alle de gode stunder han og hans bedstemor havde i køkkenet da han var en lille dreng.

Salvatore og hans kone Marina Ratta udgør tilsammen Da Salvo, hvor de som i Calibrien sammen skaber en original og autentisk ramme omkring gæsterne, med særlig fokus på gode råvarer.

433a5988

Trattoria betyder på italiensk at ’beværte’ eller ’traktere’ og i den italienske tradition er et trattoria et uformelt spisested for lokalbefolkningen. Et Trattoria er et folkeligt landkøkken baseret på lokale råvarer, der er tilberedt på en enkel måde og det er netop, hvad Salvatore praktiserer.

Der er ingen fast menu på Da Salvo, i stedet ændrer menuen sig dagligt i takt med årstiderne og køkkenets fantasi. Hver dag forbereder Salvatore en ny menu, der svarer til 3 retter, og som består af en række antipasti som forret, en lille pastaret og en lille hovedret. Til maden kan du naturligvis nyde nøje udvalgte italienske kvalitetsvine og du kan slutte måltidet af med en af de små, skarpe italienske klassikere Limoncello og Grappa.