Verden rundt i København – autentisk mad tilberedt som en indisk husmor ville have gjort

Midt iblandt Kødbyens kridhvide slagteboder finder du én dør, der leder dig direkte til det kulinariske mekka ? du kan finde i den indiske Punjab-region ?. Vi taler selvfølgelig om Restaurant BollyFood ? en af byens mest autentiske indisk-pakistanske restauranter, som er resultatet af en stærk kærlighedshistorie ?– både mellem ejerne Caroline Harby Iqbal og hendes mand, men også ? ? ? til pakistansk madkultur, traditioner og familieliv ?‍?‍?‍???.

”Min mand er af Pakistansk oprindelse, og han ville gerne lave en restaurant, der serverede det samme mad, som hans mor lavede ?? – blød cremet butter chicken, der kæler for ganen, spicy lamb shorba, der prikker på tungen ?. Autenciteten er i centrum, og det, der er specielt ved os, er, at vores mad er tilberedt af pakistanske husmødre, som bruger egne familieopskrifter?, som er gået i arv, generation efter generation – opskrifterne er en af de højt skattede familiehemmeligheder??✨”.

Og netop dét at have en stab af ægte pakistanske kvinder i køkkenet, som alle har taget traditionerne fra hjemmet med sig ?, har været nøglen ? til  BollyFood’s succes. Ikke blot sikrer det en unik smagsoplevelse??? – det rummer også et social-økonomisk element, der passer godt til Carolines livsfilosofi og brændende ønske om at give disse kvinder mulighed for at integrere sig gennem deres arbejde ??‍???.

Lokalet vi sidder i er farvestrålende indrettet med unikt håndplukket indisk-pakistansk interiør, og væggene er beklædte med bjergtagende fotos ? fra familiens mange rejser rundt i det smukke Indien og Pakistan ✈️☀️. Nogle af billederne viser Caroline & hendes mands gård med dybrød jord under en blå himmel, dampende heste ? og børn i leg. Andre viser den hektiske stemning på det lokale marked med duftende krydderier, eksotiske råvarer og farvestrålende klædedragter ??. Billederne er taget ? af Caroline selv, og de opleves næsten som et vindue til de eksotiske omgivelser, hvor maden stammer fra ?❤️.

”Det var vigtigt for os at skabe vores eget, være anderledes og afspejle hjertevarmen i den traditionelle i pakistansk madkultur. Vores pakistanske kvinder i køkkenet bærer de traditionelle klæder i alle regnbuens farver ?✨ – retterne er tilberedt helt på traditionel vis – langtidskogte og med en unik blanding af karakteristiske krydderier ?. Det betyder også, at der kun er én version af hver ret – man kan ikke bede om at få en mild/stærk version, for så mister retterne den individuelle karaktér, der gør dem til noget særligt ??”, fortæller Caroline.

Og karaktér har retterne i den grad. Nysgerrig på mere? Få 50 kr. i credits med koden: BOLLYBLOG. Den giver 50 kr. i rabat, hvis du ikke allerede har en aktiv kode. Den er gyldig i 14 dage efter indsættelse. Koden gælder hele 2018. Den gælder KUN til BollyFood og for leveringsordrer. Prøv fx. Carolines personlige favorit ?nemlig den krydrede lamb shorba med mørt lammekød og smagfulde kartofler svøbt i krydret curry?