Smag på middelhavets cuisine – uden at rejse længere end Gammel Kongevej

For enden af Gammel Kongevej finder du den græske perle, Deligreco, der byder på Nordeuropas største samling af græske vine og lokalt producerede græske råvarer. Her er det ikke kun den cremede feta, den søde krydrede vin eller den aromatiske olivenolie, der er importeret fra lokale producenter i middelhavslandet – det er også mindsettet ☀️?.

Da vi træder ind ad døren, er stemningen straks en anden end ude på den travle gade. Sprøde toner af rock klassikere fra 80’erne hvisker fra højtalerne, flammerne flakker i stearinlysene og der dufter himmelsk ??.

Medejer Theodore Tsigkas fortæller:  “I Grækenland er en stor del af vores sociale samvær forbundet med mad og vin. Når vi tager ud og spiser, sidder vi ofte på restauranten til langt ud på natten – altid med en masse retter til deling ❤️. God mad er et samlingspunkt, og der er bare en casual stemning, hvor smagsindtrykkene og de gode relationer er i fokus. Og det slow-living concept vil vi give videre til vores kunder. Slap af, tag det roligt ?

Deligreco er rodfæstet i det græske køkken, men i en moderne fortolkning. Retterne er bygget op om hjørnestenene i det græske køkken som fx lokalt udvalgt ekstra jomfru olivenolie, som Theodore og hans team sværger til, men madkulturen er i konstant udvikling. Derfor har Deligreco justeret opskrifterne, så retterne bedst af alt kan beskrives som  mediterranean fusion comfort food✨?.

Theordore ønsker at gøre op med græsk mad i den “turistede version”, som folk typisk får på ferier. Derfor finder du ikke noget hos Deligreco, som grækerne ikke selv ville sætte tænderne i ?.

“Det er vigtigt, at folk oplever, hvor meget det græske køkken har at byde på. Vi har nogle af de bedste og mest naturlige råvarer i verden – og det naturlige vægter vi højt, ligesom vi laver alt fra bunden. Vi spiser, det bedste sæsonen har at byde os. Derfor serverer vi fx ikke tomatsalat i midten af februar. Det smager ikke, som det skal”, siger han, og fægter med armene. Glimtet i hans øjne afslører en ægte passion ?.

Theodore fortæller, at den ret, som er mest populær hos Deligreco, også er hans egen yndlings og meget traditionel. Det er nemlig retten “yuveti”. Yuveti består af lam, der bliver slow-cooked med smagfuld tomatsauce. Når det har kogt tilpas mange timer, tilføjes der minipasta til retten, som suger alt saften og kraften fra kødet ?.

“Hvis dét ikke er noget af det bedste comfort food, så ved jeg ikke, hvad er. Så skulle det da lige være souvlaki, som vi også laver – helt fra bunden. Friskbagt pita, friskrørt tzatziki og friske grøntsager. Den går rent hjem – hver gang” ????‍?.

Udover græske delikatesser, holder Deligreco også vinsmagninger med græske sommeliers og DJ’s, og her gælder to regler: 1. Du spytter ikke vinen ud og 2. Det gælder bare om at have det sjovt.

Sulten efter mere? Få 75 kr. i credits med koden: DELIGRECOWOLT. Den giver 75 kr. i rabat til din første bestilling med levering, hvis du ikke allerede har en aktiv kode. Den er gyldig i 14 dage efter indsættelse og kan sættes ind hele 2018. Den gælder KUN til Deligreco og for leveringsordrer. Find Deligreco hos WOLT⚡️