Spis som en lokal sicilianer på Østerbro

På den charmerende Olufsvej med de pastelfarvede huse er det ikke sjældent, at der hænger italienske gloser i en liflig duft af frisk italiensk mad i luften. Her finder du nemlig et sandt siciliansk slaraffenland for foodies, hvor du kan få frisk hjemmelavet pasta, fantastisk kaffe og alle de vongoles, dit hjerte måtte begære ?. Alt sammen tilberedt på autentisk vis, som Sicilianerne selv ville gøre det. Stedet hedder L’imperatore.

Restaurantens ejer, Armando, er født på Sicilien, og har den italienske kogekunst tæt inde på livet. Han er nemlig blevet skolet i vongoles og calamari fra barnsben, hvor han arbejdede på sin fars restaurant i Palermo. Herfra voksede hans kærlighed til madlavning, og efter at have rykket teltpælene op og slået rødder i København, besluttede han at videregive den italienske cuisine til Københavnerne. Det startede med en special-stand i Torvehallerne.

“Jeg er nærmest opvokset i køkkenet med familien. Kontakten med mennesker, pulsen og den gode mad er det, jeg lever for. Jeg var glad for standen i Torvehallerne, men jeg savnede køkkenet. Derfor åbnede jeg L’Imperatore”, fortæller Armando og tager et sip af sin espresso ☕️.

Navnet L’Imperatore betyder “kejseren”, og er ikke blot grebet ud af den blå luft. Familiens restaurant i Italien lå nemlig i den bygning, hvor kejser Joseph boede i sin tid. Hele restaurantens historie emmer af italiensk kulturhistorie, madkultur og kærlighed til la famiglia.

“De kokke, som arbejder hos os, er oplært hos mig. Jeg tager primært nybegyndere ind, for det giver mig muligheden for at oplære dem på min måde – ligesom min far oplærte mig. Så er jeg sikker på, at maden bevarer traditionen, kulturen og smagen af Sicilien, selv når jeg ikke er der. Vi bliver som en familie” ?‍?‍?‍?  fortæller Armando imens man kan høre kokkene uddele italienske gloser i et drillende tonefald. Det lyder til, at de har det sjovt.

“Men det er ikke nok at give kokkene den rigtige oplæring. Vi går meget op i at bruge de rigtige ingredienser. Vi importerer friske røde kæmperejer ? fra Sicilien –  det er de bedste i verden, og det er den smag, vi gerne vil give videre, ligesom vi importerer friske søpindsvin, appelsiner og abrikoser fra et område nær vulkanen Etna, som jeg har en anpart i. Alle mine olier og en stor del af mine vine er også importerede, fordi jeg virkeligt vil ramme dén autentiske sicilianske smag. Derfor er en stor del af mine kunder også sicilianere, der kommer og siger, at de ikke kan få det her andre steder”.

Vil du spise som en lokal sicilianer? Få 75 kr. i credits med koden: IMPERATORE Den giver 75 kr. i rabat på din første bestilling, hvis du ikke allerede har en aktiv kode. Den er gyldig i 14 dage efter indsættelse. Koden gælder hele 2018. Den gælder KUN til L’Imperatore og for leveringsordrer. Find L’Imperatore hos WOLT⚡️