Mexicansk Pop Art og autentiske tacos i hjertet af Østerbro

Hvad har friske tacos, arkademaskiner og Frida Kahlo tilfælles? Alle tre ting er en del af den mexicanske kulturarv. Du kan nu nyde latin pop-kultur eventyret, med en gastronomisk rejse til Mexico, udfoldet på dit eget spisebord.

På en charmerende gade i hjertet af Østerbro finder du det helt igennem autentiske ‘taqueria’, Taco Pop, hvis tacos ville få enhver latinamerikaners applaus. Vi træder ind ad døren og oplever straks en sand fiesta. Toner fra rytmisk spansk guitar, stilistiske pop-art vægmalerier af bl.a. Frida Kahlo giver væggene dimension, og en hylde fyldt med eksotiske specialvarer importeret fra Mexico lader os vide, at Taco Pop ikke bare sælger et måltid. De lever og kreerer med stor passion smagen af Mexico – bl.a. manifesteret i den legendariske originale grønne salsa og den importerede tortilla ?.

Medejer, Alfonso møder os med et smil i døren og byder os velkommen med en smagsprøve på de autentiske tacos?.

“Idéen til at åbne Taco Pop udsprang af kærligheden og savnet til den mad, jeg er vokset op med. Der er så mange fantastiske smagskomponenter i det latinamerikanske køkken, og vi ville SÅ gerne vise danskerne, at mexicansk mad ikke har noget som helst at gøre med hårde taco skaller, Tex Mex og hakkekød. Det kunne faktisk ikke være længere fra”, griner Alfonso??‍?.

Han fortæller, at det hele startede med en food-truck på Kødbyens Mad og Marked, hvor hans tidligere partnere og han selv tilberedte Tacos efter deres bedsteforældres originale opskrifter. Alt sammen med ingredienser, som ikke kan fås i Danmark. Alle signatur smagsgiverne som f.eks. den helt bestemte grønne salsa, bønner og specielle chilier, bliver importeret?.

“Nøglen til en perfekt taco er fordelingen og valget af kvalitetsingredienser. En taco skal være simpel – du har en tortilla, noget godt kød, frisk salat og en salsa. Alle ingredienserne skal være rigtige så smagspaletten også bliver rigtig. Det er råvarerne, der gør taco’en til noget særligt”.

Alfonsos personlige favorit er den med økologisk svinekød, “the cochinita”, der er blevet slow-cooked i ovnen. Den serveres med friske koriander, syrlige syltede rødløg, og spicy grøn salsa ?.

Men det er ikke kun maden, der er autentisk. Alting i den lille shop har en betydning.

“Jeg er vokset op med at spise tortillas, og når du er et barn i Mellemamerika og  Mexico, er det dig, der bliver sendt ud for at købe tortillaerne. Og mens du så står der og venter på, at dine tortillas bliver lavet, er der altid en arkademaskine, som man spiller på for at fordrive tiden. Så selvfølgelig skulle vi også have sådan en her”.

Malerierne på væggene er af luchadores (mexicanske wrestlere), og et mini-køleskab fyldt med superhelte stickers giver rummet stemning. “Sådan ser alle køleskabene nærmest ud i latinamerika, og vi ville så gerne genskabe den stemning. Alt her er autentisk”, fortæller Alfonso med et smil, der ser ud til at komme helt fra hjertet.

Wanna taste? Få 75 kr. i credits på din første bestilling med koden: TACOPOP. Den giver 75 kr. i rabat, hvis du ikke allerede har en aktiv kode. Den er gyldig i 14 dage efter indsættelse. Koden gælder hele 2018. Den gælder KUN til Taco Pop og for leveringsordrer. Find Taco Pop hos WOLT – taco to you later⚡️.