Burgerens højborg i Trøjborg

De unge slagtersvende bag Kødstadens Burger Joint tager den hjemmelavede burger til helt nye højder. Friskhakket kvalitetskød og hjemmerøget bacon er signaturen i den verdensklasseburger, du finder på et hjørne i den nordlige del af Aarhus.

“Vores slagterbaggrund betyder vi kender vores kød til mindste detalje og det at opbygge en god burger omkring det. Vi hakker selv vores oksekød og ved det kommer fra kvæg der har haft det godt. Og så ryger vi selv vores bacon ? – det skal i også lige se hvordan foregår” fortæller Jeppe Glatved med et lunt smil, og kaster blikket mod køkkenet hvor alt tilsyneladende skrider planmæssigt frem i hans fravær.

Det er en travl torsdag i butikken imens Aarhus festuge huserer. To af burgerbarens tre slagtersvende er på arbejde, og der skal hakkes 600 bøffer til et arrangement inden fyraften.

Kim Larsens “Havaje” roterer på pladeafspilleren i baggrunden som akkompagnement til stedet, der ånder old school danskhed med et glimt i øjet. Væggene er beklædt med træplanker. Duften af træ der blander sig med grillen og røgværket i køkkenet, fortæller dig samme øjeblik du træder ind af døren, at du er landet i en herlig tidslomme. Her kan du nyde en førsteklasses burger med sprøde pommes frites?, en iskold håndbajer og godt selskab som tilbehør.

Apropos øl så faldt de to kompagnoner og Aarhusdrenge Jeppe Glatved og Steffen Distler netop i snak om fremtiden over sådan et stykker par under en bytur. Og det blev både til flere og ud på natten før åbenbaringen skulle vise sig: Vi køber den gamle slagterbutik og i Trøjborg og laver den om til en burger joint.

“Steffen havde set, at den var til salg. Vi kender hinanden godt og arbejder skidegodt sammen. Vi havde leveret bøffer til andre burger joints? i lang tid, da vi besluttede at tage springet, og vi har ikke set os tilbage siden” lyder det fra Jeppe.

Christian Konge, den tredje medejer af Kødstadens Burger Joint, startede i slagterforretningen som lærling. Med erfarent håndelag bevæger han sig rundt på alle poster i køkkenet imens han fortæller: “Jeg har fået et godt job, men jeg har også fået to brødre i Jeppe og Steffen. Vi arbejder hårdt men vores sammenhold er toppen”. En tatovering af Kødstadens logo nederst på Christians ben, taler også sit eget tydelige sprog om hans entusiasme. “Jeg kan ikke sidde stille og beslutter mig hurtigt om den slags – og så vidste de jo jeg mente det”, griner han.

Vores burgere er klar til servering, og vi tager et par skridt tilbage til restauranten, forbi interiøret af amerikanske nummerplader, LP’plader doneret af kunderne og sportstrøjen fra det lokale fodboldhold FC Bom⚽️, som Jeppe Glatved selv er holdejer for.

Udenfor holder spisestedets seneste initiativ parkeret. Kødstadens Burger Joints egen Food Truck. “Den er helt ny og skal netop ud at køre i dag” fortæller Jeppe. Vi slår os ned på et par rustikt snedkererede bænke og et bord der udgør Købstadens udendørsservering, og nyder lidt sensommersol imens vi indtager et par ualmindeligt veltilberedte burgere.

De tre gode drenge fra Aarhus gør det – lever drømmen om godt håndværk, glade kunder og en sund forretning. Og det er vel at mærke på en måde som du skylder dig selv at opleve.

Vi kan næsten love at du vil kunne smage deres passion og gode humør – det kunne vi. Prøv selv – hvis du bor i Aarhus kan du finde Kødstadens Burger Joint i Wolt APP’en nu.