En forunderlig verden af delikate meatballs og Gin-Tonics på en af byens bedste adresser

Det idylliske kvarter bag Statens Museum for Kunst i København, gemmer på en smagsoplevelse lidt ud over det sædvanlige. Med kig til grønne træer og de hyggelige kartoffelrækker, ligger den hippe restaurant Hey Darling, der inspireret af The Big Apple, serverer byens måske bedste meatballs.

Vi har mødt kokken Sean og restaurantchefen Mikkel til en snak om hemmeligheden bag deres kunstfærdige kødboller og hvad der gør en Gin og Tonic til det helt rette tilbehør ??.

Fra samme øjeblik vi træder ind ad døren, mødes vi af en udsøgt duft af mad der sender tankerne til det italienske landkøkken. Mikkel tager imod os med et stort smil, og byder os velkommen med et overdådigt udvalg af meatballs og sideorders anrettet på farverigt porcelæn. Ude fra køkkenet hilser kok, bror og medstifter Sean Jepsen på os med en fagt, imens han travlt arbejder på dagens første bestillinger??‍?.

“Vi er inspirerede af alle verdens store køkkener, men især et besøg forbi New Yorks pulserende mad-scene har været kilde til stor inspiration. I bund og grund startede Hey Darling med en brændende passion for mad. Det bedste jeg ved, er at tilberede og nyde et godt måltid efter mit helt eget hoved. Det giver en laserfokus på smagsdetaljerne og derfor er menuen også bygget op omkring det vi selv bedst kan lide – Kødboller og Gin-Tonic”, fortæller Sean ivrigt.

Heldigvis er brødrene Sean og René er ikke de eneste der elsker menuen. Hey Darling har haft en forrygende start og har ofte fuldt hus, hvor unge, gamle og ikke mindst de sultne børnefamilier fra Kartoffelrækkerne glædeligt lægger vejen forbi ?.

“Jeg får stadig en wauw-følelse hver gang, der er fuldt hus”, fortæller Mikkel. “Det giver mig virkeligt et kick når tempoet er højt, og jeg kan få lov til at danse rundt og servicere folk. Og det fedeste er, når man begynder at kunne genkende folk der kommer igen”, fortsætter han med et glædesstrålende øjne.

Det er da heller ikke så mærkeligt at folk kommer igen. Kødbollen rummer et væld af variationsmuligheder og smagsoplevelser, som det kan være svært at skabe uden det helt rette håndelag. Og håndelaget –  det har Sean. Han elsker at kræse for detaljerne i retten og går aldrig på kompromis med råvarerne.

“Hvorfor overhovedet lave mad, hvis du ikke bruger det bedste du kan få? Langt det meste hos Hey Darling er økologisk, kyllingen er fritgående og så hjemmehakker vi desuden alt vores kød for at få den perfekte konsistens. Konsistensen er hemmeligheden bag den perfekte kødbolle”.

Da jeg spørger til deres personlige favoritter, svarer Sean hurtigt “den klassiske okse-meatball med oregano, ricotta, cremet parmesan og frisk persille. Den har en speciel aroma. Den kan altså noget?

Mikkel tænker længe, og imens jeg selv tygger på en velsmagende bid fra vores overdådige servering forstår jeg hvorfor han har svært ved at vælge.

“Det er et strengt spørgsmål –  Det hele er jo lækkert. Hvis jeg absolut skulle vælge, ville jeg nok sige meatballs af gris med pancetta, fennikelfrø, salvie, timian og selvfølgelig cremet parmasan! Eller måske vores vegetar-udgave med portobello, linser, parmasan og persille. Ej, jeg kan ikke vælge mellem de to – men jeg ved, at der skal en kold Gin & Tonic til som side order”, griner han.

Foruden de cremede kødboller, foccacia brød med udsøgt krumme og den smagfulde ristotto, har Hey Darling en imponerende Ginsamling. Den tæller hele 11 forskellige slags Gin. Bl.a. den udsøgte ALKKEMIST Gin, der er destilleret under fuldmånens skær, og fire smagsvarianter af Fever Tree Tonics der hører til blandt verdens bedste tonicvand.

“Dem der mener de ikke kan lide Gin og Tonic, har bare ikke prøvet den rette endnu. Det er en drink med vildt mange muligheder og smagsnuancer. Den kan gøres sød, sur, bitter, tør, you name it. Kom ned til os og fortæl mig hvad du kan lide, så mikser jeg lige den GT du altid har skullet smage”, griner Mikkel??.

Har du lyst til en aften alá lady og vagabonden? Få de lækre Hey Darling Meatballs leveret lige til døren hvor du end er! Find Hey Darling hos WOLT ⚡️.