Iki Sushi – Verdensinspireret sushi på Nordre Frihavnsgade

 

På den pulserende Nordre Frihavnsgade ligger der en restaurant, der er blevet et samlingspunkt for beboerne i området. Vintersolen titter frem over København. Udenfor Østerbros sushi-perle sidder københavnere samlet ved bordene for at pleje venskaber, vende verdenssituationen og få serveret et helt særlig måltid sushi. 

Selv den velkendte langhårede brune kat, også kendt som Østerbro-katten ligger henslængt under en af de udendørs café-borde. Vi er selvfølgelig taget på besøg hos Iki Sushi.

Iki Sushi er resultatet af en kærlighedshistorie i mere end en forstand. Dels danner de to ejere par ? – dels deler de en brændende passion for det asiatiske køkken.

Jie har oprindelig arbejdet i et rejsebureau, og hendes mand har altid været en dygtig kok med passion for kreativ kogekunst. Derfor kom parret til at rejse meget og opleve forskellige verdenskøkkener, og dette blev i sidste ende startskuddet på deres restauranteventyr Iki Sushi.

“Vi kaster os ofte ud i noget nyt for at udvikle os – og rejser stadigvæk meget, for at få inspiration til nye smagsoplevelser vi kan genskabe i vores eget køkken. For nylig var vi i Dubai, hvor jeg var ude og skydive. Dét gav virkelig et kick, og var klart det vildeste, jeg har prøvet. Og når vi udforsker disse steder, finder vi ofte en idé vi kan tage med hjem”.

Det betyder at du hos Iki Sushi udover de klassiske maki og nigiri-ruller, skabt med respekt for de gode råvarer og det gode håndværk, også kan finde sushi-ruller du aldrig har smagt før.

“Min personlige favorit er vores rulle med dybstegte asparges, cremet avocado, frisk agurk toppet med tun, jalapenos og luftig mayo” ? – den har vi selv fundet på, og den er jo lidt anderledes, men jeg tror også, at det er derfor, folk kommer igen og igen. Vi har jo efterhånden mange stamkunder der elsker at lade sig positivt overraske”, fortæller Jie med et smil.

Og efterhånden som vi smager os igennem Iki’s sushi ER den også lidt udover det sædvanlige ?. Den legende tilgang til smagsbalancerne skinnner klart igennem som tema, og deres sushi-ris er blandt de bedste vi har smagt.

“Københavnerne har vænnet sig til at spise sushi, så de kan sagtens smage, hvad der er god og dårlig sushi. En af hjørnestenene i sushi er perfekte sushi-ris, og det er faktisk mere kompliceret end man lige tror at tilberede dem korrekt. Jeg tror der er derfor der bliver taget så godt imod Iki sushi –  fordi vi virkelig går op i hver en detalje”.

Nysgerrig efter en smagsoplevelse ud over det sædvanlige fra kreative Iki Sushi?  Find Iki Sushi hos WOLT ⚡️