Høj tilfredshed blandt vores kurérpartnere – og i starten af 2020 er Wolt klar med forsikringsløsning

Virksomheder som Wolt, der giver folk en ny og mere fleksibel måde at tjene penge på, er nødt til at tage ansvar for de udfordringer, som følger med. Vi arbejder løbende på initiativer der forbedrer vores tilbud til kurérpartnere, eksempelvis i form af aftaler med cykelmekanikere, billige powerbanks, lygter, hjelme eller telefonholdere. 

Nu er vi klar til at annoncere, at vi i løbet af første kvartal 2020 kan tilbyde forsikring til alle vores kurérpartnere i Danmark.

Det er blevet nemmere og mere bekvemt at tjene penge

Internettet skaber en ny, fleksibel måde for folk at tjene penge på, når de vil. I det digitale arbejdsmarked er du potentielt kun tre klik fra at udføre et stykke arbejde, når du har lyst eller brug for ekstra indkomst. Fleksibilitet og bekvemmelighed er med andre ord faktorer, der ikke alene bliver vigtigere for os som forbrugere – de vejer også tungt, når vi skal prioritere og sammensætte vores arbejdsliv.

I vores tilfredshedsundersøgelse svarede 82,8 procent af kurérpartnere, at de kan lide at levere på Wolt-platformen, fordi de selv kan bestemme hvornår de arbejder, og hvornår de holder fri.

Men der er en bagside af medaljen

Bagsiden, af at være selvstændig erhvervsdrivende og drage fordel af den øgede fleksibilitet fra det digitale arbejdsmarked, kan dog betyde, at man må undvære vigtige elementer af det sikkerhedsnet, vi kender fra fastansættelser. Det er en udfordring, som vi i høj grad anerkender hos Wolt.

Vi vil tage mere ansvar for vores kurérpartnere  

Som en dansk virksomhed med finsk hovedkontor udspringer vores værdier af den nordiske måde at leve på. Derfor har vi også i sinde at tage ansvar for vores kurérpartnere. Vores mål er at beholde de fleksible og uafhængige elementer, som vores kurerer værdsætter og vælger os til på baggrund af. Det vil vi gøre uden at gå på kompromis med de vigtigste elementer i det arbejdsmæssige sikkerhedsnet.

Derfor: forsikringer til alle!

Vi starter med forsikring til alle kurérpartnere i løbet af første kvartal i 2020. Det betyder, kort sagt, at Wolt betaler ulykkes- og ansvarsforsikring for alle kurérpartnere. Vi glæder os til at fortælle mere om ovenstående i et senere blogpost.

Tilfredshed helt i top hos Wolt-kurérpartnere

Selvom, der er stadig er områder, vi kan forbedre os på, så er langt størstedelen af vores kurérpartnere godt tilfredse med deres fritidsbeskæftigelse gennem Wolt. I efteråret 2019  foretog vi en anonym tilfredshedsundersøgelse, hvor 522 kurérpartnere i Danmark deltog.

Otte ud af ti er tilfredse eller meget tilfredse med samarbejdet med Wolt, og langt de fleste er tilfredse med deres indtjening.

Men hvem er kurérpartnerne egentlig? Og hvad gør dem tilfredse? Dét og mere til kan du få svar på her.

Hvem? – Den gennemsnitlige kurérpartner er 23 år og leverer mad i sin fritid

Baseret på data fra undersøgelsen og Wolts platform kan vi se, at den gennemsnitlige kurérpartner i Danmark er studerende, mellem 21 og 26 år og kører 12,5 timer om ugen.

Hvor mange? – Fra 200 til 3.500 kurérpartnere på 2,5 år

Grafen her illustrerer udviklingen i antallet af kurérpartnere og ansøgninger om at blive dét, siden Wolt lancerede i Danmark i april 2017 og frem til nu.

Antal kurérpartnere i Danmark.

Siden 2017 er antallet af kurérpartnere på den danske del af Wolts platform steget fra 200 til 3.500 – en stigning på 1.650 procent! Og stigningen ser ud til at fortsætte. I 2019 estimerer vi, at vi kommer til at modtage 20.000 ansøgninger.

Hvor tilfredse er de? 77% er tilfredse eller meget tilfredse

Når vi spørger til, hvor tilfredse kurérpartnerne er med deres partnerskab med Wolt kan vi se, at 77 procent er tilfredse eller meget tilfredse med samarbejdet. 

Den højeste karakter (5) er givet 15 gange mere end den laveste karakter (1). I absolutte tal har 14 personer svaret 1, mens 206 personer har svaret 5.

Hvor tilfredse er Wolt’s kurérpartnere?

En anden vinkel på tilfredshed ser vi, ved at 42 procent af nye kurérpartnere svarer, at de blev anbefalet Wolt af en ven inden de begyndte på platformen.

Hvad forklarer den høje tilfredshed? – Fleksibilitet og indtægter vejer tungt

De hyppigste grunde til den store tilfredshed tæller fleksibilitet, tilgængeligheden og sidst men ikke mindst betalingen.

Størstedelen af vores kurérpartnere sætter pris på, at de selv kan bestemme, hvornår og hvor meget de arbejder. Se herunder, hvorfor kurérpartnerne kan lide at levere mad for Wolt.

Hvorfor kan vores kurérpartnere lide at køre for os?

Kun 4,1 procent af kurérpartnerne oplever, at Wolt er deres eneste mulighed for at tjene penge. Det betyder, at cirka 24 ud af 25 (95.9 procent) vurderer, at de har andre muligheder, men vælger aktivt at levere mad for Wolt. Det taler imod den almindelige misforståelse, at kun marginaliserede grupper, der ellers er ekskluderet fra arbejdsmarkedet, vælger at levere mad for en platform.

Hvad tjener de? –  137 kr. i timen i snit

I 2019 har kurérpartnerne hos Wolt tjent 137 kroner i timen. Den gennemsnitlige indtjening er baseret på den tid, hvor kurérpartneren er online – altså den tid, hvor de er logget ind på Wolts app for kurérpartnere og parate til at levere mad.

Tjener kurérpartnerne nok? – Størstedelen er tilfredse med deres indkomst

Er Wolt’s kurérpartnere tilfredse med deres kompensation?

Det gennemsnitlige svar er 3,91 på en skala fra et til fem i tilfredshedsniveau. Med andre ord er kurérpartnerne generelt tilfredse med deres indkomst, men det står også klart, at det ikke er alle.

Efter undersøgelsen blev foretaget har vi i starten af oktober forøget basistaksten med 12,5 procent.

Hvad med SKAT? – Alt bliver indberettet

Alle indtægter bliver faktureret direkte til Wolt af kurerpartnerne. Wolt indberetter alle indtægter direkte til SKAT. Hvis kurérpartneren er momsregistreret, bliver Wolt faktureret yderligere 25 procent.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget i september 2019 blandt 1.902 kurérpartnere i Danmark. Den var både anonym og valgfri. 522 svarede – hvilket svarer til et responsrate på 27,4 procent.

Vi har i alt modtaget 4.211 besvarelser fra i alt 19 lande. Besvarelserne følger samme mønster på tværs af landene.