Hvad Wolt gør for at forebygge spredning af Covid-19

Opdatering 16/3-2020: For at mindske risikoen for spredning af coronavirus, er kontaktløs levering nu aktiveret som standard på alle bestillinger på Wolt. Hold derfor godt øje med appen, der fortæller, når kurérpartneren har stillet din mad foran døren.

Coronavirussen forårsager øget bekymring over hele kloden, og vi hos Wolt tager situationen meget seriøst. Som virksomhed, ønsker vi at tage ansvar og sikre alle, og dette indlæg handler om vores tiltag i at forhindre spredning af Covid-19. Alle gode idéer til, hvordan Wolt bedre kan hjælpe vores samfund i denne tid tages glædeligt imod. Kontakt os på: corona@wolt.com

Kort fortalt monitorerer vores teams i alle 20+ lande samt hovedkvarteret situationen tæt. Vi følger alle anbefalinger fra WHO, og vi er i tæt dialog med de danske myndigheder for at finde den bedst mulige måde, hvorpå vi kan hjælpe.

Dette indlæg vil løbende blive opdateret med tilføjelser og informationer omkring, hvad vi gør for at holde vores kunder, kurér- og restaurantpartnere samt medarbejdere i sikkerhed.

Hvilke tiltag har Wolt taget for at forhindre spredning af corona?

På nuværende tidspunkt har vi gjort følgende, og vi er forberedte på hurtigt at tage flere handlinger afhængig af, hvordan situationen udvikler sig.

 • Vi har fra fredag den 13. marts tilføjet muligheden for ”kontaktløs levering” på alle platforme så det er så nemt som muligt at få leveringer bragt til døren eller indgangen.
 • Opdatér venligst din iOS eller Android app så snart som muligt, så du kan vælge kontaktløs levering ved checkout – lige efter leveringsdetaljerne.
 • Vi har informeret alle Wolt kurérpartnerne omkring anbefalingerne fra WHO og de danske myndigheder om at beskyttte sig selv og andre mod coronavirus. Anbefalingerne for at forblive sund og rask inkluderer:
  • At holder sine hænder rene ved enten grundig vask eller, hvis muligt, ved brug af håndsprit.
  • Minimering af menneskelig kontakt. Både i restauranterne såvel som hos kunden. Vi er også netop nu i gang med at implementere muligheder for, at hver ordre kan blive hentet ved enhver restaurant uden tæt menneskelig kontakt.
  • Regelmæssig rengøring af leveringstaske.
  • At blive hjemme eller søge lægehjælp, hvis du udvikler influenzalignende eller luftvejssymptomer, eller hvis man har feber (over 37,8 C). WHO anbefaler at blive hjemme, indtil personen ikke oplever symptomer i 24 timer uden brug af feberreducerende- eller andre lægemidler. Hvis man nyser eller hoster skal personen bruge lommetørklæde eller hoste/nyse i ærmet.
  • Følge anbefalinger fra de danske myndigheder.
 • For Wolts medarbejdere har vi forbudt al arbejdsrelateret rejse. Hvis nogen rejser til et risikoområde i deres fritid, skal de arbejde hjemmefra i 14 dage.
 • Vi monitorerer information fra WHO og de danske myndigheder.

Hvilke yderligere tiltag planlægger Wolt?

Dette er en ny situation for os. Vi har sammensat et team på 20 personer, der aktivt arbejder på tværs for at sikre, at vi tager alle tænkelige handlinger i brug for at holde folk sikre. Vi vil fortsat åbent kommunikere omkring de tiltag og handlinger, som vi tager, og som vi planlægger at tage fremadrettet.

Kurérpartnere:

 • Vi er ved at skabe en virtuel onboarding proces for vores nye kurérpartnere, så vi ikke samler mange mennesker på samme sted.
 • Vi understreger, at hver kurérpartner selv skal bestemme, om de ønsker at levere eller blive hjemme – Wolt ønsker ikke, at nogen skal føle sig bare en smule presset til at arbejde, hvis de ikke er komfortable med det.
 • Flere instrukser omkring, hvordan man bedst muligt undgår menneskelig kontakt og bidgrager til sikkerhed.
 • Tilbyder at kompensere for udgifter forbundet med indkøb af disinfektionsmiddel, handsker og/eller masker.

Restauranter:

Vi sender instrukser omkring, hvordan man minimerer kontakten med mennesker, der også inkluderer:

 • Anbefalinger til at bære maske og handsker, hvis muligt, når man pakker maden.
 • Opsætning af afhentningsområde, hvor kurérpartneren nemt kan modtage bestillingen uden menneskelig kontakt.
 • Sørge for hånddesinfektion og sæbe til alle kunder og kurérpartnere.

Wolt personale:

 • Udover rejseforbudet, opretter vi også et forbud mod at holde møder rundt omkring på vores kontorer.
 • Vi anbefaler vores medarbejdere at arbejde hjemmefra.
 • Vi opretter eksterne kundesupportstationer til alle lande, så vores fantastiske kundeserviceteam kan arbejde hjemmefra. Vi har muligvis længere besvaringstid grundet dette, så vi beder jer om en smule tålmodighed, da vi i skrivende stund forsøger at finde rette løsning.

Kunder:

 • Vi gør vores bedste for at sikre, at alle der er involveret i processen med at lave, levere og modtage mad, får klare instrukser og ajourført kommunikation omkring, hvilke midler at tage i brug for at undgå spredning af Covid-19.
 • Vi beder om lidt tålmodighed, da vi i øjeblikket får en masse beskeder i vores kundesupport, og samtidig arbejder vi hårdt på at oprette nye kundesupportstationer hjemmefra. Der kan derfor forekomme forsinkelser – både indenfor leveringstider og besvarelser.
 • Vi vil gøre vores bedste for at holde vores service åben, da vi mener, at vi kan være en hjælp i mange byer, men først og fremmest ved at holde en sikker afstand, tage højde for folks velbefindende og følge instrukser fra myndighederne.

Hvordan påvirker situationen Wolts forretning?

Vi modtager en masse spørgsmål fra medierne omkring, hvilken indvirkning coronavirussen har på vores forretning. F.eks. om folk bestiller mere mad leveret? Her er et par af de forretningsmæssige påvirkninger på nuværende tidspunkt:

 • Som sædvanligt for vores branche i denne periode af året, ser vi en vækst og øget mængde bestillinger. Det er svært at sige, om den aktuelle vækst påvirkes af corona eller ej, og hvis den påvirkes, hvor meget så. Vi fortsætter med at overvåge vores tal, men det er for tidligt at drage nogle konklusioner.
 • På restaurantsiden ser vi en øget interesse, og flere restauranter rækker ud og vil gerne være komme på Wolt. Dette er helt naturligt, nu da folk ikke længere besøger restauranter så ofte.
 • På kurérsiden forventer vi at se færre kurérpartnere gå online og levere mad.
 • Vi vil gerne understrege, at kurérpartnere og restauranter har 100% ret til at vælge, om de har lyst til at gå online eller ej. Vi forstår godt, hvis nogen hellere vil blive hjemme, og vi respekterer alles personlige valg.

Er nogen Wolt-kurérpartnere blevet diagnosticeret med Covid-19? Er der tilfælde af kurérpartnere, som spreder virussen?

I øjeblikket er vi ikke blevet gjort opmærksomme på, at nogen af vores kurérpartnere er blevet diagnosticeret med coronavirus. Vi fortsætter med at overvåge situationen, og vi har sendt detaljerede oplysninger ud til vores kurérpartnere, hvad angår sikkerhedsregler, som anbefales af WHO og de danske myndigheder. Vi ønsker ikke at tage unødvendige risici, og vi opfordrer alle til at tænke sikkerhed frem for alt.

I Danmark er vi i tæt dialog med Erhvervs- og Fødevarestyrelsen, som har forsikret os, at det er sikkert at fortsætte med at levere.

 • Vi kender ikke til nogle tilfælde, hvor en kurérpartner har spredt virussen, da det kræver eksponering i flere minutter med en syg person for at fange virussen.
 • Ifølge the European Food Safety Authority (EFSA) og Fødevarestyrelsen, er der ingen beviser for, at fødevarer er en kilde eller overførselskilde af Covid-19.
 • Vi anbefaler også, at kunderne vasker hænder grundigt før og efter modtagelse af leveringen.
 • Vores kurérpartnere rører ikke maden, og tilbringer derudover heller ikke meget mere end få minutter på restauranten under afhentning – eller mere end et par sekunder med kunden under levering.
 • Ifølge WHO: “Mennesker kan fange Covid-19 fra andre, der har virussen. Sygdommen kan sprede sig fra person til person gennem små dråber fra næsen eller munden, som spredes, når en person med Covid-19 hoster eller udånder. Disse dråber lander på genstande og overflader rundt om personen. Andre mennesker fanger Covid-19 ved at røre ved disse genstande eller overflader og derefter røre ved deres øjne, næse eller mund. Mennesker kan også fange Covid-10, hvis de indånder dråber fra en person med Covid-19, som hoster eller udånder dråber. Derfor er det vigtigt at holde sig i mere end 1 meters afstand fra en person, som er syg.” Du kan læse mere om dette inde på WHO’s hjemmeside: https://www.who.int/news-room/q-a-detail/q-a-coronaviruses

Kan jeg blive syg ved at bestille mad hos Wolt?

Sammenlignet med ethvert andet kort møde med en anden person, er der inden yderligere risiko for at blive syg ved at bestille mad via Wolt. Vi anbefaler, at du vasker hænderne før og efter modtagelsen af leveringen, da dette er den bedste måde at beskytte dig selv og andre mod at få en virus; som anbefalet af The World Health Organization. https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public 

Danmark har taget alvorlige forholdsregler i brug og regeringen har sat landet i lockdown pr. 11. marts. Hvad gør Wolt helt specifikt i Danmark?

Hvad betyder en lockdown helt præcis for en leveringsvirksomhed? Vi har ikke alle detaljerne endnu, hvilket er derfor, at vi i skrivende stund taler med de danske myndigheder for at finde ud af, hvordan vi bedst muligt kan være til gavn for byen. I mellemtiden tage vi alle forholdsregler i brug for at holde folk sikre. 

For nu:

 • Vi er i tæt dialog med Erhvervs- og Fødevarestyrelsen, og de forsikrer os om at det er sikkert at fortsætte leveringen.
 • Vi henvender os til kunder, kurér- og restaurantpartnere for at vejlede i, hvordan man minimerer menneskelig interaktion under afhentning og levering.
 • Vi har lukket Wolt kontoret og faciliterer udelukkende gear pickup til vores kurérpartnere.
 • Vi opretter eksterne kundeservicestationer, så vi kan holde vores service godt i gang.
 • Vi forbereder os på, at flere lande skal følge trop, og vi har sammensat et internt corona-sikkerhedsteam, som skal guide Danmark og alle andre Wolt lande.

Hvis du har flere spørgsmål omkring, hvad Wolt gør, så ræk endelig ud til corona@wolt.com