Wolt sænker kommissionen til 0% ved bestillinger til afhentning – og 4 andre ting, som vi gør for at hjælpe restauranterne.

Grundet udbruddet af COVID-19, gennemgår restauranter en vanskelig tid, og da vi alle er opfordret til at blive hjemme og indendørs, er restauranterne tomme. Platforme som os, er nu vigtigere end nogensinde for hele restaurationsbranchen. Vi tager dette ansvar meget alvorligt, og vi vil derfor gerne dele lidt information med jer omkring, hvad vi gør for at hjælpe restauranterne gennem krisen.

Her er 5 tiltag fra Wolt:

 1. Vi sænker kommissionen til 0% for bestillinger, du selv afhenter i restauranter. Det er muligt selv at afhente din bestilling på restauranten med minimal menneskelig kontakt. Det betyder altså, at hvis du bestiller din mad gennem Wolt og vælger afhentning i stedet for levering, beholder restauranten 100% af værdien for din bestilling (vi beder restauranterne om at muliggøre kontaktløs afhentning, der betyder, at de sætter et specifikt afhentningsområde op for kunder (og kurérpartnere), så de nemt kan afhente bestillingen med minimal kontakt til restaurantpersonalet).
 2. Vi tager et bevidst valg om at støtte op om de lokale og uafhængige restauranter. De små steder er de mest sårbare i denne krise, og vi vil gerne vise dem en ekstra støtte i disse tider. Det betyder, at du oftere vil se dem fremhævet i Wolt app’en, på de sociale medier samt i annoncer.
 3. Vi hjælper restauranter med at få flere ordrer ved at bruge mere end 2 mio. kr. over de næste 30 dage – en stigning på over 30%! Det som restauranterne mest af alt har brug for lige nu, er helt simpelt flere ordrer. Mange har mistet mellem 50 til 80 procent af deres ugentlige salg, og de har brug for at indhente så meget som muligt. Den bedste og mest langtidsholdbare måde, vi kan hjælpe vores restauranter på, er ved at øge volumen, og derfor bruger vi nu vores penge på fri levering til forskellige kundegrupper, rabatter til uafhængige restauranter og annoncer på de sociale medier og meget mere. Alt sammen for at hjælpe din lokale restaurant så godt som muligt i gennem disse tider.
 4. Vi øger udbetalingsfrekvensen til restauranterne op til to gange om ugen. Hver restaurant kan selv vælge, hvor ofte de ønsker at blive betalt (månedligt, hver anden uge, én gang om ugen eller to gange om ugen). Det betyder, at vi globalt gør det muligt for vores restaurantpartnere at få adgang til flere millioner euros af kontanter hurtigere, hvilket bl.a. hjælper dem med at betale løn til deres ansatte.
 5. Vi er i konstant dialog med de danske myndigheder og politikere for at understrege vigtigheden i fortsat at lade restauranter tilbyde levering af mad i disse svære tider, hvor det for mange er deres eneste indtægskilde.

Tiltag, som du kan overveje at tage:

 1. I stedet for at smutte i supermarkedet for at handle ind til aftensmaden, så overvej at bestille dit måltid hjem eller til afhentning i restauranten. Det hjælper restauranten og minimerer fysisk kontakt.
 2. Vælg lokale og uafhængige restauranter. De er de mest sårbare i denne krise.
 3. Bestil mad hjem til dine venner, som måske ikke har mulighed for selv at bestille.
 4. Bestil mad hjem til dine bedsteforældre og andre, du holder af, som er i isolation.
 5. Køb gavekort til restauranterne gennem deres egne hjemmesider, så du senere med venner og familier kan nyde et måltid derfra.
 6. Giv restauranterne lidt ekstra drikkepenge, når du afhenter maden hos restauranterne.

Vi tilføjer løbende flere idéer og tiltag til listen samtidig med, at vi lærer mere om, hvordan vi kan hjælpe.

Pas godt på hinanden, alle sammen ? Vi er sammen om dette.

Hvad gør Wolt ellers for at forebygge spredning af COVID-19? Læs vores blogindlæg her.