Når vi siger fleksibilitet, så mener vi det

Platformsvirksomheder har åbnet op for nye måder at arbejde på. Dermed er der skabt en ny virkelighed for arbejdsmarkedet, hvilket også har bragt en del diskussioner med sig over de seneste år. Platforms-virksomhedernes services bliver i dag benyttet af millioner af mennesker verden over, men der er nogle, der mener, at deres succes er skabt på bekostning af gode arbejdsforhold til platformsarbejdere.

Hos Wolt kan vi med sikkerhed sige, at det er ikke tilfældet. Gennemsnitslønnen for en kurérpartner ligger på over 150 kr. i timen, og i takt med at vi bliver mere effektive, så stiger lønnen til kurérerne også. Derudover gør vi en dyd ud af at lytte til vores kurérpartnere. Hvert kvartal spørger vi dem, hvordan vi kan gøre deres job mere fyldestgørende, og hvad de sætter mest pris på i deres hverdag. Langt de fleste af kurérerne er tilfredse med at arbejde som kurerpartner for Wolt ( 85-89% jf. de seneste to tilfredshedssurveys), men der er selvfølgelig også nogle, der er utilfredse (2% i den seneste survey) – og for at være helt ærlige, så sætter vi meget pris på de kritiske røster, for det er dem, der presser os til altid at lede efter de bedst mulige løsninger.

Men uanset om de er tilfredse eller utilfredse, så er der én ting ved jobbet som kurér, som de alle vægter meget højt – fleksibiliteten. Friheden, som denne fleksibilitet giver vores kurérpartnere, bliver gang på gang nævnt som den primære grund til, at de samarbejder med os (læs mere i CP Happiness survey blog post).

At være kurérpartner hos Wolt er ikke som andre timelønnede jobs
Når vi siger “fleksibelt arbejde”, så vil de fleste måske tænke på almindelige timelønnede jobs på f.eks. en café, i et bageri eller en kaffebar. Men at være kurérpartner i Wolt er endnu mere fleksibelt end det – og af samme grund vil en “traditionel” timeansættelse ikke virke hos Wolt.

For at vise, hvordan vores fleksibilitet er anderledes end timelønnede jobs, så lad os lave en sammenligning mellem en Wolt kurérpartner og en almindelig timelønnet – i dette tilfælde: en tjener på en café.

En tjener arbejder i vagter, som planlægges løbende forud af deres arbejdsgiver ud fra dennes tidligere erfaringer med, hvornår der vil være flest gæster i caféen. Men hvis tjeneren havde den samme fleksible arbejdsform som Wolts kurérpartnere, så ville vedkommende bare kunne troppe op på restauranten, tage et forklæde på og begynde at servere, som de har lyst. Tjeneren ville kunne selv bestemme, om de kun vil servere burgere den dag eller kun betjene bordene tættest på køkkenet. Skulle en tjener få lyst til at stille bakken fra sig midt i aftentravlheden for at mødes med vennerne, eller være sammen med deres børn ville de kunne det – hvis de da havde den samme fleksibilitet som en Wolt kurerpartner. Hvis tjeneren også blev væk fra arbejdet i flere uger uden at have aftalt det med sin chef, ville de fleste nok blive mødt med en fyreseddel. Det bliver vores kurérpartnere ikke. De bestemmer helt selv, hvornår de vil arbejde, hvor de vil arbejde, hvilke ordrer de vil levere, og hvornår de vil stoppe med at arbejde igen – helt uden at at de behøver at give os besked.

Så længe der er kunder, som vil have mad, er der arbejde til kurérerne. Det er dét behov, vi forsøger at opfylde. Det kræver fleksibilitet både fra vores side og fra kurérernes. Forestil dig, hvis en café (som i eksemplet ovenfor) skulle give deres medarbejdere samme frihed, som kurérpartnere har hos Wolt: Så ville der være dage, hvor en enkelt tjener er nødt til at betjene 100 borde, mens der på andre dage vil være 20 tjenere om et enkelt bord. Begge tilfælde ville ødelægge enhver cafés økonomi. Så vores model er med andre ord slet ikke noget for dem. Men den virker altså for os og også for vores kurérpartnere.

At være sin egen chef er ikke for alle
Det er den form for fleksibilitet som langt størstedelen af Wolts kurérpartnere sætter pris på. Mange af dem har prøvet et normalt deltids- eller fuldtidsarbejde og kender til fordelene ved den form for “traditionelt” ansættelsesforhold. Men de foretrækker den fleksibilitet, som det at være kurér kan give. De er deres egen chef, og det værdsætter de.

Den her måde at arbejde på er ikke for alle, men igen er det heller ikke alle, der gerne vil være advokat, politiker, sælger, bartender eller skolelærer. Vi skal ikke gøre os til dommer over, hvilken arbejdsform der er den bedste. Men så længe vores kurérpartnere er glade og vil blive ved med at arbejde med os, vil vi arbejde med dem.