Partnerskaber er limen der får Wolt-modellen til at fungere

Et indblik i vores model

Millioner af brugere over hele Europa og Asien har allerede taget Wolt til sig, når der skal bestilles lækker mad med ubesværet, billig og hurtig levering direkte til din dør. Men det er nok de færreste blandt vores brugere og resten af verden, der ved hvordan vi gør det muligt. Vi kan ikke tage al æren. For det er vores fantastiske restauranter, der tilbereder din livret, og det er vores mageløse kurérpartnere, der sørger for, at den bliver leveret direkte til din hoveddør.

Hvad mener vi med partnerskaber
Vores forretningsmodel er baseret på partnerskaber med selvstændige kurérpartnere og restauranter. Et ‘partnerskab’ betyder, at alle parter har mulighed for at acceptere eller afvise enhver bestilling, som vi sender dem. Det gælder både restauranterne, som skal lave maden, og kurérpartnerne, der skal levere den. Hvis restauranten har travlt, eller hvis kurérpartneren simpelthen ikke har lyst til at levere lige netop den ordre, så kan de begge afvise den. Så er det op til os her hos Wolt at finde en anden måde at få maden frem til vores sultne kunder.

Vi vinder kun, hvis vores partnere vinder
Grunden til, at vores model fungerer, er, at det er en win-win for alle de involverede parter. Vores platform hjælper med til at levere både lækker mad til kunderne og penge i kassen hos vores restauranter og kurérpartnere. Alene i København i 2019 har vi udbetalt 250 mio. kr til vores restauranter og kurérpartnere – og det tal har vi allerede overgået i år.

Og i virkeligheden er der et stort lighedstegn mellem vores succes og de beløb, vi udbetaler til vores partnere. I takt med at vi vokser, bliver vi også bedre til at møde vores kunders behov. Det gør os mere effektive i vores leverancer, som atter betyder, at vi tjener flere penge til vores restauranter og kurérpartnere.

Vores model:

Når en kunde føler sulten trænge sig på, går de ind og lægger en ordre på den ret, de drømmer om, via Wolt-appen.

Herfra sender vi ordren til restauranten, som så kan acceptere eller afvise den, og det samme med en kurérpartner, som også skal acceptere eller afvise leverancen. Når restauranten har accepteret ordren, sender vi en bekræftelse til kunden på, at deres mad er på vej, samt hvor længe, der vil gå, før maden er fremme.

Hvad vil det sige at restauranten “skal acceptere ordren”?
Vi er gensidigt afhængige i vores partnerskaber. Så hvis restauranten har meget travlt med deres egne gæster eller andre take-away-ordrer, så kan de vælge at afvise, og endda lukke helt ned for Wolts service. Det er 100 procent deres valg, og det er sådan, det skal være.

Kurérpartnerne har samme mulighed for at afvise en leverance. Det kan være, at timingen for afhentningen ikke helt passer med deres skema, eller måske ligger den pågældende restaurant i den forkerte retning i forhold til, hvor de gerne vil hen. Derfor er (og skal) valget være helt op til dem selv.

Lækker mad leveret direkte til kundens dør er et win-win for alle
Fremragende service er selvfølgelig ikke gratis. Vores kunder er sultne – det kan vi se på vores stigende aktivitet. Det betyder, at vi skal finde en model, som ikke er for dyr for kunderne, som restauranterne også skal have gavn af, og vores kurérpartnere skal samtidig kunne få en høj nok indkomst. Derfor har vi valgt, at hele leveringsbeløbet, som vores kunder betaler, går til kurérpartnerne sammen med halvdelen af den kommission, vores restaurantpartnere betaler. Det efterlader ikke en særlig stor margen til os til at betale Wolts lønninger, marketing, produktudvikling, ledelse mv. Men det er en balancegang, der skal fungere for alle parter, og det er det vigtigste for os.