Takeaway-trends i 2020

Hvilke typer mad hittede i Danmark i 2020? Hvilke nye køkkener blomstrede op i løbet af året? Havde vi flere eller færre tømmermænd, der skulle kureres med burger og pizza? Få svar på disse spørgsmål og flere til i blogposten her, hvor vi gør status på takeaway-året 2020.

Madkategorier i størst vækst – Grønt, lunt og pita-kebab
Når vi måler på, hvilke madkategorier der er vokset mest i løbet af 2020, ser vi tre klare tendenser:

  • Antallet af ordrer på vegetarmad er steget med 40 procent!
  • Antallet af ordrer på mad fra middelhavsregionen er steget med 30 procent!
  • Antallet af kebab-ordrer er også steget med 30 procent!

*Stigning målt fra første kvartal til tredje kvartal af 2020

Nye madkategorier, der poppede op i 2020
I 2020 så vi også en række nye køkkener i kraftig vækst. Her skal vi rundt i forskellige afkroge af verden:

  • Der blev bestilt 20 procent mere mad fra forskellige afrikanske køkkener i slutningen af 2020 i forhold til i starten af året
  • Også det franske køkken er blomstret op – her er der blevet bestilt 15 procent mere mad fra. Voila!
  • Det libanesiske køkken har også fået medvind i 2020 – også med en 15 procents stigning i antallet af ordrer i årets løb

*Stigning målt fra første kvartal til tredje kvartal af 2020

Har corona givet os flere eller færre tømmermænds-cravings?
Vi kan hurtigt blive enige om, at Covid-19 har påvirket mange aspekter af vores allesammens liv i 2020. Mange har festet mindre – men har vi bestilt mindre tømmermændsmad leveret til døren af den grund?

Vi kan se, at der under den første nedlukning af Danmark, i marts og april, skete et fald i antallet af tømmermændsbestillinger i tidsrummet mellem kl. 11 og 13 lørdag og søndag. Et fald på 33 procent!

Siden da er tømmermændsbestillingerne dog vendt tilbage – om de er med eller uden hovedpine, ved vi ikke – men vi kan se flere end nogensinde før og med burger som den ultimative højdespringer.

Hvor og hvornår gav vi den gas med bestillingerne i 2020?
Wolt er tilstede i ni danske byer. I syv af dem var det McDonalds, som kurérer partnerne leverede flest ordrer fra til alle de sultne takeaway-lovers.

Aarhus og Vejle skiller sig dog lidt ud. I begge byer er det lækre asiatiske wok-retter fra Wok This Way, der blev lagt flest bestillinger hos i 2020.

Den dag, der blev bestilt allermest takeaway i 2020 var en solrig søndag i august lige efter lønningsdag. Nærmere bestemt d. 30. august.

De seje kurérer trampede i den grad løs i pedalerne i 2020
Med masser af sultne takeaway-fans er der blevet kørt mange kilometer gennem de danske byer med lyseblå tasker på ryggen med lækker mad i 2020. Hver af vores omkring 2.500 kurérpartnere har ydet en kæmpe indsats og mættet mange munde.

Men når nu vi er ved året der gik, så vil vi gerne have lov at fremhæve de helte, der har givet den mest gas i 2020.

Bassam, Anas og Oliver har hver især kørt over 30.000 kilometer i årets løb. I alt har de tre kurérpartnere leveret over 24.000 Wolt-ordrer – hvad siger I så?!

Med dét er der kun at sige, at vi ønsker alle jer en rigtig god jul og et godt nytår!

💙 Fra hele Team Wolt