Julen er hjernernes fest! -Støt årets Wolt Julehjælps-indsamling til Psykiatrifonden

Lige nu har ca. 20% af voksne i Danmark symptomer på psykisk sygdom. Foruden dem, som lider af en psykisk sygdom, estimeres det, at over 300.000 børn og unge, vokser op i familier med psykisk sygdom.

Hver 3. dansker får en psykisk sygdom i løbet af livet.
Dertil er der et ukendt antal børn og unge der mistrives og som er i risikogruppen for at udvikle alvorlige psykiske problemer.
Derfor har vi, i Wolt, besluttet, at årets Wolt Julehjælp-indsamling skal gå til at støtte Psykiatrifondens fantastiske arbejde – og vi håber du vil være med!

Hvad går Wolts Julehjælp ud på?
Hvert år samler vi ind til et godt formål i december måned. Wolt donerer 30.000 kr, samtidig med at vi samler donationer ind blandt vores fantastiske kunder via vores app og website. Sidste år sendte vi over 60.000 kr. afsted til Mødrehjælpen, og i år håber vi på at kunne sende endnu flere penge afsted til Psykiatrifonden.

Hvordan kan du støtte?
På vores app eller website, kan du give en donation ved at søge på Wolts Julehjælp i søgefeltet. Her kan du give donationer på minimum 25 kr., som går ubeskåret til Psykiatrifondens arbejde. Hvis du gerne vil donere mere end 25 kr., er du selvfølgelig meget velkommen til det.

Gi’ og vind med samme sind
For hver 25 kr. du donerer får du også mulighed for at vinde en af vores præmier. Takket være vores fantastiske samarbejdspartnere, finder vi nemlig hver uge en heldig vinder blandt alle donationer. Hvis du vil øge dine chancer for at vinde, kan du donere flere gange. For hver 25 kr. du donerer får du én vinderchance. Donerer du 50 kr., får du to vinderchancer, 75 kr. giver tre vinderchancer osv.

Præmierne er:

  • 5000 kr til Wolt & et Wolt sweatshirt-sæt
    – vinderen findes mandag den 6. december
  • 1 års forbrug af Ben & Jerry’s is
    – vinderen findes den 13. december
  • En Soundbox
    – vinderen findes den 20. december

Alle vindere får direkte besked

Giv støtte til dem, der virkelig har brug for det.

Hvorfor har I valgt Psykiatrifonden?
Psykiske sygdomme er nogle af de mest udbredte sygdomme i Danmark. Mere udbredt end både kræft og hjerte/kredsløbssygdomme. Samtidig er psykiske lidelser nogle af de mest misforståede og tabubelagte.

Der er mange med psykiske lidelser, som føler, at de skal skjule diagnosen på trods af, at sygdommen anses som en rigtig sygdom, der kan og skal behandles ligesom alle andre.
Dertil kommer, at psykiske sygdomme har enorme konsekvenser både for den enkelte, der er ramt af psykisk sygdom og for de pårørende. Det har også store samfundsmæssige omkostninger. Psykisk sygdom koster årligt samfundet 110 milliarder kroner og udgør dermed en større sygdomsbyrde end fx cancer.

Yderligere virker det til at corona-pandemien desværre har gjort situationen værre for rigtig mange mennesker. Som professor Søren Dinesen Østergaard ved Psykiatrien på Aarhus Universitetshospital siger, “ Personligt er jeg ikke i tvivl om, at der kommer en overvejende negativ psykisk eftervirkning af pandemien. Spørgsmålet er snarere, hvor stor den bliver”

Endelig faldt valget på Psykiatrifonden fordi, at vi havde en afstemning blandt vores ansatte og spurgte hvem vi skulle samle ind til i år. Her blev Psykiatrifonden den helt klare vinder.
Vi vil gerne støtte op om Psykiatrifondens fantastiske arbejde for at bekæmpe psykisk sygdom og sikre bedre vilkår for de mange, som er ramt – og vi håber du vil være med!