Kindla peale välja – Sfäär

Kui sa lähed oma kallimaga õhtust sööma, siis sa ei lähe ainult rääkima sinna või kui, siis vaid gurmeekeeles. Nii minagi.

Ma olen Sfääris käinud mitmeid kordi ja võin julgelt kinnitada, et just see on see koht, kus saab alati minna kindla peale välja.

Mul oli ambitsioonikas plaan võtta kolm käiku. Ma olen söönud elus sadu böffe, aga eelroaks valitud Sfääri Black Angus böff on klass omaette. Terav tomatikaste, marineeritud punane sibul, kappari-soolakurgimajonees, petersellivarred ja krõbe sai moodustavad sellise maitsesümfoonia, et enam ei sobi nublut tsiteerida ja peaks pöörduma väärikamate suurmeistrite poole. See maitsekooslus oli selline, et rohkem ei oskagi enam midagi ühelt õhtusöögilt tahta. Kuid see oli alles eelmäng.

Ettekandja poolt soovitatud uusim punane majavein oli nii hea, et tekkis kiusatus juba järgmisel päeval ainuüksi sellesama veini pärast tagasi tulla.

Hundiisuga ahvena vastu

Aga nüüd pearoa juurde. Kui ma nägin, kui suur on minu tellitud grillitud ja küpsetatud huntahven, siis ma sain aru, et olin tugevalt oma tühja kõhtu ülehinnanud. Jah, tegemist on terve kalaga, mis kaalub vähemalt 300 grammi ning mille juurde on lisatud suur kausike varajast kartulit. Lausa patt oli sellest suussulavast hõrgutisest pea pool järele jätta, aga mind ei aidanud ka mu kaaslane, kes nautis vegekarrit, mis oli sama maitsev, aga mitte palju väiksem.

Huntahven pole hetkel Sfääri menüüs saadaval

Magusroa ajaks tundsin ma, et kartsin, et vaid südame kaotan, kuid nüüd vist läheb mõistus ka. Aga no mis seal salata – šokolaadvalhrona šokolaadi-vaarikakreemi, šokolaadivahvli ning mustsõstarde ja vaarikatega ning Troopika nime all serveeritav mango, granadill ning kookosejäätis voolasid otse meie südamesse.

Eraldi tahaksin ma kiita Sfääri ettekandjaid, kes alati leiavad võimaluse täita kõik su soovid. Ühel korral oli mul vaid jäätisekokteili isu ning kuigi neil seda menüüs polnud, toodi mulle juba varsti mõnusmagus spetsiaalselt minu jaoks valmistatud jook. Ja kas ma juba jõudsin eraldi kiita pokaalis serveeritavat kuuma kakaod, mis on iga šokohooliku unistus?

Foto: Sfäär

Ilmselt nüüd on teilegi selge, miks Sfääris veedetud aja eest ma oleks nõus maksma palka – see on ülim maitsenauding ning iga kulutatud senti kuhjaga väärt.

PS. Woltijad hindavad Sfääri silmapaistvalt hea tulemusega: 9.6 punti.