Door-to-door ehk uksest ukseni: Raba! Takeaway

Door-to-door ehk uksest ukseni on vestlussari, mis toob sinuni väiksemaid tegijad. Väikseimad mitte oma ideedelt, aga skaalalt. Räägime armastusest toidu vastu, tehnoloogiast, hirmudest ja rõõmudest seoses restoranipidamisega.

Istume Karmeniga tema hubases, mõned kuud tagasi avatud kohvikus Veerenni tänaval, kohe Baltika moetänava kõrval. Erialalt maastikuarhitektist Karmen on kord pidanud Tallinna linnaaedniku ametit ja juhtinud pea 10 aastat sealset botaanikaaeda. Millest kannapööre linnaaednikust Raba! pidama?


“Vabadus teha oma asja! Eks ma olen selline tüüpiline rööprähkleja.”, ütleb ta naeratades. Oleme mõlemad ühel meelel: järjest rohkem on lugusid restorani- ja kohvikupidajatest, kes on endised avaliku sektori töötajad, kunstnikud, you name it! Oma asja ajamine ja sellega kaasnev vabadus on järjest rohkematele südamelähedane.

Mis on aga Karmeni “asi” , mida ta Raba!’ga edasi anda püüab?


Raba! sai alguse Nõmme turult. Turg on teatavasti koht, kuhu inimesed ei lähe mitte selleks, et lihtsalt oma sisseoste teha ja siis kibekiiresti koju tagasi põgeneda. Turg on kohtumispaik: seal kaubeldakse, jagatakse päevauudiseid ja veedetakse aega. Turg on kogukond. Just kogukonna köögi kontseptsioon oli ka Karmenil südames. “Tuled minu kööki külla, koos on hea olla. Jagame muresid ja -rõõme. Annan toitu maitsta ja selgitame koos välja, kas kausi sees olev kimchi on just see, mis sul vihmasest päevast puudu on.” Kohe avamise järgselt oli selge, et Raba! on tugeva kogukonnatunnetusega Nõmmele oodatud. Maitseid ja ideid mõlema, Nõmme ja Veerenni, kogukonnale kogub Karmen toidudokumentaalidest ja reisidelt. “Vietnamis käies sain aru sealsest suhtumisest toitu – põhimaitsete harmoneerumine ja toidu värskus on peamine”. Seepärast leiab ka Rabast! iga päev värske toorainega tehtud kausid.

Foto: Karola Koopuu


Öeldakse, et mitu kokka ühte kööki ära ei mahu. Ehk on see tõesti nii, aga mis oleks, kui need kokad tulevad, jagavad oma teadmiseid ja lähevad siis tuldud teed? Karmen usub, et tänapäeva klient on muutunud väga teadlikuks ja oskab anda vajalikku tagasisidet. Raba! külaline on sellega harjunud ning julgeb teda anda, mida ta eelistab.


Kõik pokéd, ehk kuubikuteks lõigatud kala, marineeritakse värskelt tellimise peale. Nii varieerub mingil määral ka maitse, sest “toit on elus asi.” Kui külalised valivad asju, mis omavahel kokku ei sobi, ei kardeta Rabas! seda öelda. “Nii läheb külaline koju uue teadmisega nii tooraine kasutamise kui ka säilitamise kohta.” Botaanikaaiast kaasa saadud looduse tundmaõppimise ja teadmiste edasiandmisega on Karmen Rabas! saavutanud tõelise “full circle” momendi.

Kuidas omanäolisust aga Wolti kaudu elus hoida? “AI võiks tulevikus soovitada roogasid minu eelnevate tellimuste ja jäetud hinnangute järgi!” Tõepoolest, miks mitte? Toidu tellimine võiks olla sama personaalne kui restoranis kohapeal. Karmen on üks nendest omanikest, kes igapäevaselt jälgib, mida kliendid Woltis öelnud on, milliseid hinnanguid jätnud. “ Kohe kindlasti läheb restorani inimestele korda, millise hinnangu toidu tellija jätab – tunneme end halvasti, kui oleme kogemata midagi valesti välja saatnud või unustanud mõne koostisosa lisada. Aga usume siiralt vigade parandusse, ja oleme enamasti varmad tellija jaoks kogemust omalt poolt parandama. ” Küll aga on võimalik, et juba tulevikus oskab äpp vastavalt sinu eelmistele tellimustele soovitada täpselt sellist rooga, mida Su hing ihkab. Selleks testime praegu Tallinnas esialgset versiooni “recommended for you” soovituste karussellist.

Kui satud Nõmmele või Veerenni või Tartu Kaubamajja, raba Karmeni juurest kaasa üks maitsev ja toitev kauss – Raba! ootab!