Wolt julkaisee ensimmäistä kertaa Turun 10 suosituinta annosta – ja ykkösenä on…

Moi Turku! Wolt julkistaa tänään kiinnostavia tietoja. Kerromme ensimmäistä kertaa, ravintoloiden luvalla, mitkä ovat kaupungin 10 suosituinta ravintola-annosta.

Olemme toimineet Turussa nyt vähän alle 1,5 vuotta. Näin yksityiskohtaista informaatiota kaupunkilaisten ravintolassasyömistottumuksista ei ole Turun historiassa saanut tähän saakka mistään.

Mikä kiinnostavinta, olemme julkaisseet tänään myös Tampereen 10 suosituinta annosta! Niitä pääset tutkimaan tästä. (Ja pari viikkoa sitten julkaistua Helsingin listaa tästä.)

Ennen kuin mennään asiaan, pari muistutusta.

Woltin kautta voi ostaa Turussa tuhansia eri annoksia. Kymmenen myydyimmän annoksen joukkoon pääseminen on siis hurja saavutus.

Toiseksi: Jos et ole vielä kokeillut jotain Top 10:n annosta, voit aloittaa vaikka heti. Jos olet peräti uusi Wolt-käyttäjä, niin saat tämän listauksen kunniaksi seuraavalla koodilla peräti kolme ilmaista kotiinkuljetusta (1,5 km säteellä ravintolasta)!

TURKUTOP

Syötä koodi sovelluksen asetuksissa kohdassa “Syötä promokoodi”. Jos luet tätä mobiilissa, voi myös klikata suoraan koodia yltä.

Sitten mennään!

10. Pajamäen kioski: “Pajiksen Play Off -annos”

pajamaengrilli_
Pajamäen kioski: “Pajiksen Play Off -annos”

Pajamäen kioski on sympaattisesti hieman syrjässä keskustasta oleva perheyritys, joka panostaa laadukkaaseen grillihenkiseen ruokaan. Listan kymmenenneksi yltänyt Pajiksen Play Off -annos on perusasioiden äärellä ja välttää turhaa kikkailua. Plattereiden skenessä on vaikea pistää paremmaksi, kuin 15 kappaletta wingsejä, ristikkoperunat ja 0,33 litran tölkkijuoma. Mukaan valitsemasi dippi. Kaikki tämä: 15,90 e.

Mitä muuta kasvava ihminen tarvitsee? Ei paljon muuta, ja siitä kiitoksena 10. sija!

Tilaa Pajamäen kioskista tästä.

9. Arnolds Turku: “Original 2-pack”

arnolds
Arnolds Turku: “Original 2-pack”

Arnolds Turun Original 2-pack lienee listalla, koska donitsit ovat hyviä, ja Arnoldsin donitsit ovat sairaan hyviä. 2-packiin saa valita itse kuorrutteet, ja tarjolla on mm. maitosuklaata, valkosuklaata, hasselpähkinää, kinuskia, lakritsia ja pomadaa. 6,6 euroa, ja jos et mahtunut listalle, niin kannattaa miettiä, mitä hyvää voisit itse tarjota yhtä edukkaasti.

Tilaa Arnolds Turusta tästä.

8. Kiinanmuuri: “Friteerattua kanaa”

kiinanmuuri
Kiinanmuuri: “Friteerattua kanaa”

Kohde: Turun mahdollisesti legendaarisin kiinalainen, perheyritys Kiinanmuuri.

Annos: Friteerattua kanaa, hapanimeläkastikkeella.

Hinta: 14,50 euroa.

Sijoitus: Kahdeksas. Siis kahdeksanneksi suosituin jokaisesta mahdollisesta annoksesta, joita Turussa voi woltata.

Sinulta vaadittava toimi: Tilaa tämä nyt.

Tilaa Kiinanmuurista tästä.

7. Baan Thai: “Pad Thai”

baanthai
Baan Thai: “Phad Thai”

Paistettuja nuudeleita porsaan, broilerin tai katkarapujen kera. Kananmunaa, vihanneksia ja pähkinämurskaa. Baan Thai pitää sen minkä lupaa, ja katsokaa nyt tuota kuvaa ja sanokaa, että ei tee mieli lähettää tilausta thaimaalaiseen saman tien. Hinta on 8,60 euroa, että siitäkään ei pitäisi näin puolen kuun palkkapäivän aikoihin jäädä kiinni. Seitsemäs sija!

Tilaa Baan Thaista tästä.

6. Pub Niska: “Jack”

niska__
Pub Niska: “Jack”

Peltileipä on pizzaa Ahvenanmaalaisittain. Pub Niska valmistaa peltileipänsä Ålands Mejerietin juustosekoituksella ja omalla tomaattikastikkeella. Ja suosituin peltileipien joukosta on Jack, johon tulee 14,50 euron hintaan kanaa, pekonia, tomaattia, punasipulia, aiolia ja rucolaa. Vastaavaan komboon et muualla törmää. Täällä osataan käyttää mielikuvitusta, ja jotkut pitävät peltileipiä parempina kuin mitään suomalaista pizzaa. #konseptillakutoseksi

Tilaa Pub Niskasta tästä.

5. Taco Nito: “Burrito”

taconito_
Taco Nito: “Burrito”

Taco Nito on kaupungin sydämessä sijaitseva autenttinen meksikolainen street food -taqueria. Heidän suosituin annoksensa on vehnätortilla vapaavalintaisella täytteellä, kuten esimerkiksi hitaasti kypsytetyllä possulla, mausteisella kananrinnalla – tai kaktuksella. Lisäksi papuja, riisiä, salaattia, juustoa, creme fraichea, tuoresalsaa sekä salsakastiketta. Ai mihin muuhun menestys perustuu? Tuoreisiin raaka-aineisiin sekä tinkimättömään laatuun – ja kohtuulliseen hintaan: 9,5 euroa.

Tilaa Taco Nitosta tästä.

4. Milan Kebab & Pizzeria: “Fantasia”

milan
Milan Kebab & Pizzeria: “Fantasia”

“Turkinpippuri! Majoneesi! Simpukka! Toinen majoneesi!” Said no-one, ever neljää pizzatäytettä valitessaan. Mutta juuri siinä on fantasiapizzan hienous, että voit tilata juuri mitä haluat. Turun torin vieressä sijaitsevan Milan Kebab & Pizzerian suosituin annos, täytevalinnoista huolimatta tai juuri niiden vuoksi aina erinomaisen herkullinen Fantasia, toi heidät kaupungissa sijalle 4. Ja hintakin on vain 10 euroa, tasan.

Tilaa Milan Kebab & Pizzeriasta tästä.

3. Fafa’s Turku: “Halloumi Pita”

fafas__
Fafa’s Turku: “Halloumi Pita”

Fafa’sin saaminen Turkuun kesti tovin, mutta hyvää kannatti ongelmaa. Paikan ongelmahan monelle muiden kaupunkien Wolt-käyttäjälle on siinä, että sieltä on tilannut niin monta kertaa, että ei enää kehtaisi. Mutta pakko on, kun falafelit, tzatziki, hummus ja syntisen herkulliset chilit ovat niin viimeisen päälle.

Fafa’sin Halloumi Pita kiteyttää kaiken, mistä hiotussa konseptissa on kyse. Yllä mainittuja täytteitä, ja kruununa sitä rasvaista hyvää, eli grillattua halloumia. Nälkä ja usko omaan kykyyn vastustaa pita-addiktiota lähtevät, rahat jäävät (hinta 9,5 euroa.) Pronssia kaulaan ja radalle!

Tilaa Fafa’s Turusta tästä.

2. Delhi Darbar: “Chicken Butter Khas”

delhi
Delhi Darbar: “Chicken Butter khas”

Butter Chicken on mahdollisesti länsimaissa suosituin intialaisen keittiön annos, ja syystä. Voi-kerma-kastike on addiktoiva, ja sen ja naanin yhdistelmä taivaallinen. Delhi Darbar puolestaan on mahdollisesti kaupungin suosituin intialainen, ja taitaa sen, mitä Turku haluaa. Chicken Butter khas ei ole top-kympin halvin annos (14,4 e), mutta siinä on silti erinomainen hinnan ja laadun suhde. “Omistajat ovat mukavia ja ottavat asiakkaat huomioon”, sanoo eräs kylläinen. Tällä reseptillä kakkoseksi!

Tilaa Delhi Darbarista tästä.

1. Kuningas Kebab: “Kebab ranskalaisilla”

kuningaskebab_
1. Kuningas Kebab: “Kebab ranskalaisilla”

Turku on puhunut.

Kuningas on kuningas.

Sijalla yksi: Kuningas Kebab – ja annos, jonka nimi ikään kuin kertoo olennaisen. Kebab ranskalaisilla. 

Jos et saanut konseptista kiinni, niin yllä on kuva.

Kuningas Kebab on Turun ensimmäinen kebabravintola, ja todella legendaarinen sellainen – suorastaan kulttipaikka. He käyttävät lähes pelkästään suomalaisia raaka-aineita, ja kun niistä kootaan lautaselle meheviä lihasuikaileita, ranskuliineja, kastikkeita, tomaattia ja jalapeñoja – ja hinnaksi laitetaan 13,8 euroa – niin mitä on tuloksena?

Voitto. Rasvainen voitto.

Tilaa Kuningas Kebabista tästä.

PS. Saa vinkata kavereille!

Onnittelut kovalla työllä listalle päässeille ravintoloitsijoille, ja kiitos Julia Ruottiselle kuvista! Jos haluat vinkata ystävillesi hyvää, intohimosta syntynyttä ruokaa, jaa kirjoitusta toki Facebookissa, Twitterissä tai WhatsAppissa. Ja saahan sitä jakaa senkin, mitkä näistä annoksista olet jo syönyt. Palaillaan!

Artikkelin tiedot ovat vuoden 2017 Wolt-myynnin ajalta. Yhdestä ravintolasta tai ravintolaketjusta on kelpuutettu listalle yhden myyntipisteen suosituin annos.

Jos olet uusi Wolt-käyttäjä, lataa sovellus osoitteesta get.wolt.com ja syötä koodi TURKUTOP. Saat kolme ensimmäistä kotiinkuljetustasi ilmaiseksi (1,5 kilometrin säteellä ravintolasta).