Mikä Wolt Market? Wolt avaa jo toisen verkkoruokakaupan Helsinkiin – tästä koko hommassa on kyse

Avasimme Woltin ensimmäisen oman ruokakaupan, Wolt Marketin, Helsingin Jätkäsaareen huhtikuussa 2020. Tänään olemme avanneet toisen Wolt Marketin Kalasatamaan. Mutta millainen Woltin oma ruokakauppa oikein on? Miten koko prosessi toimii? Laajennuksen kunniaksi päätimme hieman avata, mistä tässä on kyse.

Wolt Market on Woltin perustama verkkoruokakauppa, josta voi tehdä nouto- ja kuljetustilauksia Woltin sovelluksen tai verkkosivujen kautta. Kauppaa pyörittävät Woltin työntekijät, ja tilaukset kuljettaa asiakkaille Woltin lähettikumppanit. Woltin kautta tehdyn valmiin tilauksen voi myös halutessaan noutaa itse kaupan ovelta.

Päätös oman ruokakaupan avaamisesta tehtiin alkuvuodesta, ja ensimmäiset testitilaukset laitettiin matkaan vain reilu kuukausi myöhemmin. Taustalla oli halu aloittaa päivittäistavaroiden kotiinkuljetus mahdollisimman nopealla aikataululla ja sitä kautta selvittää, kuinka paljon ruoan verkkokaupalla on kysyntää sekä oppia, millaisia haasteita kaupan pyörittämiseen ja elintarvikkeiden kotiinkuljetukseen liittyy.

Mitä Wolt Marketin arjessa käytännössä tapahtuu

Kauppaa pyörittävät woltilaiset huolehtivat tuotteiden hyllytyksestä ja säilönnästä, tilausten vastaanottamisesta sekä tuotteiden keräilystä ja pakkaamisesta. Arki Wolt Marketilla näyttää hyvin samalta kuin missä tahansa ruokakaupassa: päivän aikana puretaan kuormia hyllyihin ja kylmäkaappeihin, tarkastellaan tuotteiden kuntoa ja päivämääriä, ylläpidetään kaupan siisteyttä, käydään läpi tuotteiden myyntiä, tehdään tuotevalikoimaan liittyviä päätöksiä ja laitetaan tilauksia tavarantoimittajille. Tuotteet hankitaan muutamasta eri tukusta sekä tavarantoimittajilta ostamalla.

Tuotekuormia puretaan hyllyihin ja kylmäkaappeihin.

Wolt Marketiin ei kuitenkaan kävellä sisään tekemään päivän ruokaostoksia. Asiakas tekee tilauksen Woltin sovelluksessa tai verkkosivuilla, jonka jälkeen tilaus kilahtaa Wolt Marketin iPadin näytölle. Tilauksen vastaanottamisen jälkeen kaupalla ryhdytään keräilyyn. Ostosten keräilyyn ja pakkaukseen kuluu tilauksen koosta riippuen noin 1-10 minuuttia.

Keräilyssä käytetään apuna koreja ja kärryjä.

Keräillessä käytetään suojakäsineitä, ja apuna on koreja ja kärryjä, joista tuotteet pakataan paperikasseihin. Ostokset siirretään paperikasseissa lämpöeristettyyn kuljetuslaatikkoon, johon lisätään päällimmäiseksi kylmälevy. Tämän jälkeen Woltin lähettikumppani noutaa tilauksen, ja ruokaostokset matkaavat suoraan asiakkaan kotiovelle. Kauppakassin saa tilauksesta kotiin keskimäärin 35 minuutissa.

Ruokaostokset pakataan kuljetuslaatikon sisälle paperikasseissa.

Lämpöeristetyssä kuljetuslaatikossa on mukana kylmälevy.

Ruokaostokset pakataan kuljetuslaatikon sisälle paperikasseissa.

Lämpöeristetyssä kuljetuslaatikossa on mukana kylmälevy.

Kaupassa on panostettu esimerkiksi siihen, että valikoimassa olisi juuri niitä tuotteita, joita ihmiset oikeasti haluavat tilata. Tuotevalikoimaa on kuukausien aikana laajennettu sadoilla tuotteilla asiakaspalautteiden perusteella, ja nyt listalta löytyy lähes 600 erilaista tuotetta. Valikoimaa päivitetään edelleen viikoittain toiveiden perusteella. Kaikesta on hyvät ja laadukkaat tuotekuvat, ja tuote- ja ravintoarvotiedot ovat helposti luettavissa. Näiden lisäksi myös tuotteiden tuoreudesta ja laadusta ollaan erityisen tarkkoja, sillä luottamus asiakkaan ja kaupan välillä täytyy rakentaa täysin ilman fyysistä kontaktia, eikä tuotteita pääse paikan päälle hypistelemään.

Tuotteet säilytetään hyllyissä ja kylmäkaapeissa.

Tuotevalikoimaa päivitetään viikoittain toiveiden perusteella.

Tuotteet säilytetään hyllyissä ja kylmäkaapeissa.

Tuotevalikoimaa päivitetään viikoittain toiveiden perusteella.

Mitä seuraavaksi?

Puolessa vuodessa on saatu alasta hyviä oppeja, ja ruokaostosten nopealla kotiinkuljetuksella on selkeästi huomattu olevan kysyntää. Yhä useampi on huomannut kuinka ruokaostosten kotiinkuljetuksella voi helposti säästää useita tunteja aikaa, jonka voi kaupassa käymisen sijaan käyttää itselleen merkityksellisempiin asioihin.

Toinen Wolt Market on tänään avannut ovensa Kalasatamassa, ja kysyntään pystytään nyt vastaamaan paremmin ja laajemmalla alueella. Woltin tavoitteena on laajentaa ruokaostosten kotiinkuljetusta myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelle. Laajennusten lisäksi palvelua kehitetään asiakaslähtöisesti kaiken aikaa.

Tilaa ruokaostokset nopeasti kotiin Wolt Marketista:

Helsinki

Wolt Market Jätkäsaari

Wolt Market Kalasatama

Turku

Wolt Market Turku