Τι κάνει η Wolt για να αποφύγει την εξάπλωση του Covid-19

Ο κορωνοϊός προκαλεί αυξημένη ανησυχία σε όλο τον κόσμο και εμείς στη Wolt αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρά την κατάσταση. Πρέπει όλοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να παραμείνουμε ασφαλείς. Στο post αυτό θα μοιραστούμε τις δράσεις που αναλαμβάνουμε εμείς. Κάθε ιδέα σχετικά με το τι παραπάνω θα μπορούσε να κάνει η Wolt είναι ευπρόσδεκτη. Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο corona@wolt.com.

 

Με λίγα λόγια, οι ομάδες μας σε όλες τις 20+ χώρες μας και στα κεντρικά μας παρακολουθούν την κατάσταση με τον Covid-19 πολύ προσεκτικά. Ακολουθούμε τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ενώ παράλληλα έχουμε μια ανοιχτή συζήτηση με τις τοπικές αρχές έτσι ώστε να βρούμε τους καλύτερους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε. 

Εδώ θα συνεχίσουμε να προσθέτουμε και να ανανεώνουμε τις πληροφορίες σχετικά με το οτιδήποτε κάνουμε για να παραμείνουν οι πελάτες, τα εστιατόρια, οι συνεργάτες-διανομείς και οι υπάλληλοί μας ασφαλείς. 

Ποιες ενέργειες έχει αναλάβει η Wolt για να αποφύγει την εξάπλωση του κορωνοϊού; 

Προς το παρόν έχουμε κάνει τα εξής ενώ είμαστε προετοιμασμένοι να προβούμε σε περαιτέρω ενέργειες γρήγορα και με αποτελεσματικότητα ανάλογα με το πως εξελιχθεί η κατάσταση: 


Προσθήκη της λειτουργίας «Παράδοσης Χωρίς Επαφή / No-Contact Delivery» στην εφαρμογή της Wolt έτσι ώστε να είναι δυνατό να παραλάβει κανείς παραγγελίες που παραδίδονται στην πόρτα ή στην είσοδο.

  1. Η λειτουργία αυτή θα είναι ενεργή (στην εφαρμογή και στο wolt.com) από αυτήν την Πέμπτη (12 Μαρτίου)
  2. Παρακαλώ ενημέρωσε την iOS και Android εφαρμογή σου έτσι ώστε να μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη λειτουργία αυτή μόλις είναι διαθέσιμη.
  3. Μόλις ενεργοποιηθεί, μπορείς να βρεις την επιλογή για Παράδοση Χωρίς Επαφή στην οθόνη του checkout, ακριβώς μετά τις πληροφορίες παράδοσης.

 

Έχουμε ενημερώσει όλους τους συνεργάτες-διανομείς μας σχετικά με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και άλλους από τον κορωνοϊό.

 Οι συστάσεις περιλαμβάνουν τα παρακάτω: 

  1. Να είναι τα χέρια τους καθαρά είτε πλένοντάς τα καλά και συχνά είτε με την χρήση αντισηπτικού.

  2. Ελαχιστοποιώντας την ανθρώπινη επαφή στα εστιατόρια και με τους πελάτες. Παράλληλα αυτή τη στιγμή μπαίνουν σε ισχύ μέτρα έτσι ώστε οι παραγγελίες να μπορούν να παραληφθούν από τα εστιατόρια χωρίς κοντινή ανθρώπινη επαφή. 

  3. Συχνός καθαρισμός της τσάντας τους.

  4. Να παραμείνουν σπίτι ή να ζητήσουν ιατρική φροντίδα εάν παρουσιάσουν αναπνευστικά ή συμπτώματα γρίπης ή εάν ανεβάσουν πυρετό (πάνω από 37.8 C). O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτρέπει τους ανθρώπους να μείνουν σπίτι τους μέχρι να μην έχουν συμπτώματα για 24 ώρες μετά την εξασθένηση των συμπτωμάτων και χωρίς την χρήση αντιπυρετικών ή άλλων φαρμάκων. Εάν κάποιος φτερνίζεται ή βήχει πρέπει να χρησιμοποιεί χαρτομάντηλο μίας χρήσης ή να φτερνίζεται και να βήχει στην εσωτερική πλευρά του αγκώνα. 

  5. Να ακολουθούν κάθε οδηγία των τοπικών αρχών. 

Για τους υπαλλήλους της Wolt, έχουν απαγορευτεί τα εταιρικά ταξίδια. Εάν κάποιος στον ελεύθερό του χρόνο ταξιδέψει σε επικίνδυνη περιοχή απαιτείται να δουλέψει για 14 ημέρες από το σπίτι. 

Εδώ μπορείτε να βρείτε και τις οδηγίες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Τι άλλο σκοπεύει να κάνει η Wolt;       

Αυτή είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση για την εταιρία μας, γι᾽αυτό και δημιουργήσαμε μια ομάδα 20 ατόμων που δουλεύει για να διασφαλίσει κάθε δυνατή δράση έτσι ώστε να μείνουν όλοι ασφαλείς. Θα συνεχίσουμε να επικοινωνούμε ανοιχτά σχετικά με τις δράσεις που αναλαμβάνουμε και σκοπεύουμε να αναλάβουμε. 

Συνεργάτες-Διανομείς:     

  • Διοργανώνουμε παρουσιάσεις μέσω διαδικτύου για νέους διανομείς έτσι ώστε να μην υπάρχει μεγάλος αριθμός ανθρώπων σε έναν χώρο για πολλή ώρα. 

  • Τονίζουμε ότι κάθε διανομέας πρέπει να αποφασίσει μόνος του εάν προτιμάει να συνεχίσει να διανέμει ή να παραμείνει σπίτι του – η Wolt με κανέναν τρόπο δε θέλει να νιώσει κανένας πίεση να διανείμει αν δεν το επιθυμεί. 

Εστιατόρια:

Στέλνουμε οδηγίες στα εστιατόρια έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσουμε την ανθρώπινη επαφή: 

  • Προτείνουμε να συσκευάζουν το φαγητό φορώντας μάσκα και γάντια. 

  • Θα δημιουργηθεί περιοχή παραλαβής έτσι ώστε να μπορεί ο διανομέας εύκολα να πάρει το φαγητό χωρίς κάποια ανθρώπινη επαφή. 

  • Να παρέχουν αντισηπτικό και σαπούνι σε πελάτες και διανομείς.

Υπάλληλοι Wolt:  

  • Εκτός από την απαγόρευση ταξιδιών, αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε μια πολιτική όπου δεν πραγματοποιούνται συναντήσεις στα γραφεία μας.

  • Προτείνουμε, επίσης, οι υπάλληλοί μας να δουλεύουν από το σπίτι. 

  • Δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες έτσι ώστε η εξυπηρέτηση πελατών να δουλεύει από απόσταση. Ενδέχεται να είναι λίγο μεγαλύτεροι οι χρόνοι απόκρισης οπότε ζητάμε την υπομονή και κατανόηση σου. 

Πελάτες: 

  • Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε έτσι ώστε να διασφαλίσουμε ότι όσοι εμπλέκονται με τη διαδικασία προετοιμασίας, παράδοσης και παραλαβής φαγητού έχουν λάβει ξεκάθαρες οδηγίες σχετικά με τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του Covid-19.

  • Ζητάμε την υπομονή και κατανόησή σου, καθώς αυτή τη στιγμή η εξυπηρέτηση πελατών λαμβάνει πολλά μηνύματα και ενδέχεται να υπάρξουν αργοπορίες στον χρόνο απόκρισης σε μηνύματά όπως και στους χρόνους παράδοσης.

Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν έτσι ώστε να συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε καθώς θεωρούμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε την κατάσταση. Φυσικά, πρωταρχικό μας μέλημα είναι να παραμείνουν όλοι ασφαλείς και υγιείς.

Μπορώ να αρρωστήσω από παραγγελία φαγητού μέσω της Wolt;

Το να παραγγείλεις από τη Wolt δεν επιφέρει ρίσκο μεγαλύτερο από οποιαδήποτε σύντομη συναναστροφή με κάποιον. Προτείνουμε να πλένεις τα χέρια πριν και αφότου παραλάβεις την παραγγελία σου αφού αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να προστατέψεις τον εαυτό σου και άλλους από τον ιό όπως τονίζει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. 

https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public   

Εάν έχεις οποιαδήποτε άλλη ερώτηση σχετικά με το τι κάνει η Wolt, παρακαλώ επικοινώνησε στο corona@wolt.com