Super ženske, ki navdušujejo na Woltu – tretji del

Nadaljujemo z zgodbami inspirativnih žensk – danes te čaka tretji del v katerem predstavimo še 3 izjemne posameznice.

Nekatere izmed njih ustvarjajo kulinarične presežke, druge skrbijo za ponudbo na aplikaciji, o tretjih pa sploh pomisliš ne, vendar bi Wolt brez njih težko shajal. Vsaka od teh močnih žensk je izjemen doprinos v naše okolje, vse pa odlikuje nekaj skupnih točk – so odločne, močne, inspirativne. Hvala vam drage dame, v vzor ste nam. 

Kako bi opisale močno in uspešno žensko ter kakšen nasvet bi dale mlajši sebi smo povprašali: 

  • Barbaro Radojlovič, lastnico vrhunskih veganskih restavracij Barbarella Juicebar in Barbarella BTC
  • Vito Starman, poznano kot mamakuha, ki mnoge navdušuje z odličnimi recepti
  • Saro Čoralić, Woltovo specialistko za razvoj in sodelovanje z restavracijami
  • Ajdo Rotar Urankar, uspešno podkasterko in ustanoviteljico znamke Minimellows
  • Ivo Renčelj, solastnico in vodjo trgovine Ika z izjemnimi slovenskimi produkti
  • Kajo Koblar, prvo zaposleno v Wolt Slovenija in vodjo Wolt Marketa
  • Heleno Merdjadi Bunjevac, zastopnica Atelier Karim, ki ponuja vrhunske slaščice
  • Aljo Urigelj, vodjo izmene v oddelku podpore strankam na Woltu z izjemno potrpežljivostjo in z odličnim občutkom za ljudi 
  • Manco Šalehar, vodjo marketinga na Woltu, eno izmed vodilnih marketinških osebnosti v Sloveniji

Če bi povzeli, kaj so nam zaupale te posameznice, bi lahko močno in uspešno žensko v nekaj besedah opisali kot: 

  • Samozavestno
  • Odločno
  • Karizmatično 
  • Empatično

Se strinjaš z njimi?

Danes lahko podrobneje prebereš, kaj so povedale še preostale tri, v prihodnjih dneh pa ti razkrijemo še več o teh inspirativnih ženskah.

Helena Merdjadi Bunjevac, Atelier Karim

Helena je odraščala v toplem domu na Viču, kjer se je na življenje naučila gledati s svojimi očmi. Pri 18. je pričela z delom v trgovini z usnjenimi in krznenimi izdelki. Čeprav je za njo že 40 let delovne dobe, si želi biti še naprej aktivna v domačem podjetju Atelier Karim. Pravi, da življenja brez ovir ni, tako da je treba čez vse pogumno in odločno nadaljevati. Za vsakimi zaprtimi vrati je odprto okno.

Ob vprašanju katere 3 močne ženske bi izbrala za skupno večerjo nam je zaupala:  “Rada imam odločne, urejene, samozavestne, skrbne ženske. Menim, da mora biti ženska vedno dama. V različnih življenskih obdobjih sem srečevala veliko njih in z vsemi sem že večerjala.” 😉 

Katere so po tvojem mnenju karakteristike močne in uspešne ženske? 

Modra, načelna, samozavestna, potrpežljiva, vztrajna, nežna, skrbna, verjame vase in v svoje odločitve, ima zastavljene cilje, stoji za svojimi besedami in svojim znanjem, je zanesljiva… 

Kakšen nasvet bi dala 14 letni Heleni?

Ničesar v življenju se ne boj … ničesar! Verjemi vase in ne poslušaj nikogar, ki ti govori, da česa ne zmoreš! Nikoli se ne trudi biti nekaj, kar nisi!

Alja Urigelj, Wolt – Vodja izmene na podpori strankam

Alja je odraščala v Trbovljah, v sicer mestnem okolju ampak z veliko stika z naravo. Pri 17. je začela delati kot hostesa, na Wolt pa je prišla leta 2020, v oddelek za podporo strankam. Kot otrok je sanjala, da bi postala profesionalna športnica, kot naprimer Roger Federer. V življenju jo navdušuje dejstvo, da je celo življenje učenje novih stvari: “Znam zamenjati okolje kadar je to potrebno in si s tem ustvariti možnosti za nove izkušnje in življenje kakršnega si želim deliti s svojim partnerjem in z njim izkusiti to, kar je nama najpomembnejše.”

Na Woltu je pridobila veliko izkušenj in napredovala v vodjo izmene, zato smo jo vprašali kateri so bili tisti izzivi, ki so jo naredili še močnejšo: “Ob napredovanju se moraš dokazati svoji ekipi, osebam, ki jih vodiš. Potrebno si je pridobiti spoštovanje. Pri tem je absolutno pomagalo novo znanje, vodila katerim lahko slediš in si z njimi pomagaš ter seveda notranji občutek za ljudi.”

Katere so po tvojem mnenju karakteristike močne ženske?

  • Sposobnost samorefleksije,
  • Sprejemanje kritike,
  • Samozavest, 
  • Dobrota,
  • Čut za soljudi, 
  • Zaupanje vase.  

Kakšen bi bil tvoj nasvet 16 letni sebi?
Ne poslušaj oseb, ki ti dajejo občutek, da bi na nekem področju že moral uspeti, nekaj zaključiti. Vsak ima svoj čas in svoj tempo, dokler se učiš in delaš na sebi, boš napredoval. Pravtako za prijateljstvo ne išči oseb po kopitu kdo je uspešen in kdo dela kaj ampak po temu ob komu se dobro počutiš, kdo ti daje energijo in je ne odvzema in kdo ti stoji ob strani, ko je najtežje. 

Manca Šalehar, Wolt – Vodja marketinga 

Že kot mladoletna je prevzela organizacijske niti dogodkov in festival, tam se je navdušila tudi nad marketingom in odnosi z javnostmi, nato pa je svoj pečat pustila v agencijskem in startup svetu.

Sedaj pa že več kot 3 leta skrbi za pozicioniranje blagovne znamke Wolt v Sloveniji. V tem času je predavala na največjih slovenskih konferencah in poskrbela za nemalo gverilskih kampanj in Wolt pozicionirala na sam vrh prepoznavnosti blagovnih znamk, kar dokazujejo tudi mnoge raziskave. 

Manca verjame, da je za uspeh najbolj pomembne jasno zastavljen cilj in pogum. Je zelo ciljno usmerjena in vedno razmišlja o najboljši možni rešitvi. Tako pristopa k vsakemu izzivu, z veliko mero ambicioznosti in samozavesti.  

Katere so po tvojem mnenju karakteristike močne ženske? 

  • Odločnost, 
  • Jasni cilji,
  • Zaupanje vase.

Kakšen bi bil tvoj nasvet mlajši sebi?

Zaupaj svoji intuiciji in ustvarjaj v tistem področju, ki te tisti trenutek najbolj osrečuje in samo PIČI! 

Ne rabiš pretirano skrbeti za mnenje drugih, saj se večina ljudi preveč obremenjuje s sabo, da bi imeli čas razmišljati o tem kaj ti delaš. 

Vse to so inspirativne zgodbe uspešnih žensk, ki kujejo zgodbo v povezavi z Woltom. V naslednjih objavah pa izdamo še nekaj prisrčnih zgodb.