Atklāj Kadagi Dog! ?

Kadagi nav “ēstuve pa ceļam”, tā ir vieta, uz kuru doties kaut vai pāri visai Rīgai (…. vai, tagad arī, sūtītu turp savu wolt kurjeru). Tieši tā darīju arī es, sēžoties uz sava velo un minot savus sešus kilometrus no centra puses - tā par pieredzi ar Kadagi Dog stāsta Dārta Daneviča.

Trīs rezumē vārdi par “Kadagiem” būtu- “restorāna līmeņa hotdogi”. 

Ja kādam šis salikums raisa šaubas, man viss šķiet loģiski- Rīga ir bagāta ar izsmalcinātiem burgeriem, kartupelīšiem, par picām un suši pat nerunājot. Tagad pienācis laiks uz skatuves kāpt hotdogam, un- pelnīti, jo “Kadagu” hotdogi ir ne vien radoši dažādi un estētiski baudāmi, bet nepieklājīgi gardi, un, kā nu ne, ja visas to sastāvdaļas ir izcilas un rūpīgi pārdomātas– te tu nesagaidīsi sauso baltmaizes kluci, jo “Kadagu” maizīte ir speciāli man (un tev) cepta, viegli apkraukšķināta, bet arvien svaigi mīksta.

Tāpat arī galvenā “karsto suņu” sastāvdaļa- desiņa- nav ieradusies no lielveikala, bet gan svaigi pagatavota pēc pašu izlolotas receptes (patiesi, jo te ir arī hotdogs, kura desiņu nepieciešams gatavot “uz vietas”- tieši pēc klienta pasūtījuma!). 

Neizpaliek arī atkāpe par godu veģetāriešiem un vegāniem ar pavāra pagatavotu ragū desiņas vietā, un, kā noskaidroju, šis hotdogs esot dikti populārs arī gaļēdāju vidū. 

Katram hotdogam, atbilstoši tā nosaukumam un saturam, pievienotas dažnedažādākās piedevas. Te, visticamāk, savu talantu izpaudis viens no saimniekiem- lieliskais aktieris Dainis Grūbe, jo meksikāņu stila dogu šeit atradīsiet zem nosaukuma “Ganības pie Trampa sienas”, savukārt vistas hotdogu ar Cēzara mērci te pazīst kā “Par ko, Brut?” Šos divus tad mēs ar draugu arī izvēlējāmies, “Čiku brīvdienās” , “Karību jūras govis” un “Cūku ar pūķa tetovējumu” atstājot nākamajai reizei, kas būs pavisam drīz, jo…

Garša. Vai to maz var uzrakstīt? Man šķiet, te pa muti danco tas, ko sauc par “umami”- visu garšu garša. Jo viss ir izcili- visas sastāvdaļas kopā veido sātīgu, patīkami kairinošu un iepriecinošu maltīti, un nav laika apstāties un analizēt, jo katrs kumoss sauc pēc nākamā un visapkārt var dzirdēt čāpstinošus “mmmm”. Galvenie secinājumi- garšo, gribēšu vēl

Kamēr baudu labo pēcgaršu, “Kadagos” ienāk arī jaunais Latvijas valsts prezidents Egils Levits. Arī viņš mērojis ceļu uz Nometņu ielu, lai iepazītos ar labākajiem hotdogiem valstī un noķertu īpašo “Kadagu” atmosfēru, kur mazā, šķietami vienkāršā telpā dzirksteļo rosība, pie viena galda sasēžas ģimenes ar bērniem un vienpaši ar suņiem, kur viesmīle sarūpējusi viesiem ūdens karafes ar augļiem un piparmētru lapiņām, bet pats saimnieks noslauka galdu, sagatavojot skatuvi nākamajam hotdogu uznācienam.