Iepazīsti Wolt varoņus – kurjerus! Anna & Suhrob satika viens otru pateicoties Wolt un šī gada maijā apprecējās.

Annai & Suhrob vienlaicīgi bija jāpaņem pasūtījums no Yakuzas, tas kļuva par iemeslu lai uzsāktu saraksti. Abi ir studenti un novērtē Wolt gan fleksibilitāti, gan to, ka kurjerpartneru ikdiena ir interesanta un nav divu vienādu dienu.

Pastāstiet, lūdzu, īsumā par sevi un kā nonācāt līdz Wolt.

Anna: Man ir 22 gadi un es studēju Latvijas Universitātes Ekonomikas fakultātes 4. kursā. Šis ir mans pēdējais studiju gads. Sadarboties ar Wolt es sāku jau vairāk kā gadu atpakaļ (pagājušogad septembrī). Tajā brīdī man steidzami bija nepieciešama nodarbošanās – bija mašīna un daudz pazīstamie jau bija Wolt kurjerpartneri, kuri to ieteica. Es sāku vest pasūtījumus piektdienā un tā bija traka diena, sākumā es vispār neko nezināju – aizgāju uz apmācībām, man visu pastāstīja, iedeva formu, somu un jau biju gatava doties ielās. Šajā piektdienā jau uzreiz izvedu savus pirmos 10 pasūtījumus (no aptuveni pieciem līdz desmitiem).

Suhrob: Es esmu no Uzbekistānas. Studēju ISMA (Informācijas sistēmu menedžmenta augstskola) maģistra programmas otrajā gadā. Kļuvu par Wolt kurjerpartneri pagājušā gada oktobrī. Latvijā nu jau dzīvoju 5 gadus. Pateicoties Annai es uzzināju par Wolt kurjerpartneru iespēju. Tajā laikā bijām runājuši tikai telefoniski, bet ne tikušies. 

Kā jūs beigu beigās satikāties?

Anna: Mums bija kopīgs paziņa, kurš teica, ka par drauga ieteikšanu būs bonuss. Tā es sakomunicēju ar Suhrob. Iesākumā mēs bijām runājuši tikai pa telefonu – viņš pats ar visu tika galā un man neko neprasīja.

Kad Suhrob sāka vest pasūtījumus oktobra beigās, tad arī beidzot satikāmies. Es saņēmu pasūtījumu no Yakuza Elizabetes ielā un viņš arī. Mēs vienlaicīgi iegājām sētā un viņš sāka ar mani runāt latviešu valodā. Es paskatījos uz viņu un nodomāju, ka viņš taču nav Latvietis.

Suhrob: Kad ieraudzīju Annu, sāku flirtēt. Un viņa pretī smaidīja. Es paņēmu savu pasūtījumu, viņa savu. Devos nodot pasūtījumu klientam, un saņēmu īsziņu no Annas. Man vēl nebija saglabāts viņas numurs un sākumā biju pārsteigts, kurš man raksta, bet beigu beigās sapratu, ka tā ir Anna, kuru tikko biju saticis Yakuza. 

Anna: Atpazinu Suhrob pēc mašīnas. Katru reizi, kad ieraudzīju šo mašīnu zināju – tas ir viņš! Es viņam vienkārši uzrakstīju, lai pajautātu kā iet ar darbu un tā mūsu sarakste sākās. 

Dzirdēju, ka jūs arī esat paspējuši apprecēties?

Jā, apprecējāmies 10. maijā. 

Kas jums patīk Wolt? 

Suhrob: Kā studentam man ļoti svarīga fleksibilitāte. Vasarā es strādāju pilnas slodzes darbu, bet sākoties studijām sapratu, ka to ar studijām savienot nevarēšu. Tad atradu Wolt un tas ir brīnišķīgi, ka vari savienot to ar studijām. 

Anna: Man patīk, ka kurjerpartenru ikdiena nav vienā vietā. Iepriekš strādāju par viesmīli, birojā u.c. darbos, bet man ļoti ātri apnīk vienveidīgs darbs.  Līdz šim ilgāk par 3 mēnešiem es nekur nestrādāju. Wolt ir pirmā vieta, kur esmu ilgāk, jo ir interesanti – katru dienu kaut kas jauns. 

Ir kādi interesanti atgadījumi?

Suhrob: Man bija visai neveikla situācija, kad tik tikko sāku vest pasūtījumus. Man bija pasūtījums no Dominas Gan Bei, bet es iegāju Dominas LIDO paņēmu pasūtījumu, kurš tur bija gatavs, devos pie klienta un lejā pie klienta durvīm attapos, ka man ir nepareizais pasūtījums. Uzrakstīju suportam un sapratu, ka man ir jādodas atpakaļ uz Dominu, lai paņemtu īsto pasūtījumu. Nabaga klients dabūja gaidīt stundu. 

Ar kādu klientu attieksmi saskaraties, kad nododiet pasūtījumu?

Pārsvarā klienti ir priecīgi, ka kurjers atbrauc ar ēdienu un ir gatavi ēst 🙂 Lai gan gadās arī, ka ir dusmīgi un var prasīt kur tu biji, kāpēc tik ilgi? Bet kopumā tomēr priecīgi, ka ēdiens klāt. 

Jautājums Suhrobam: Vai Tev ir sajūta, ka klientiem ir citāda attieksme pret Tevi, jo neesi vietējais?

Īsti nē, jo esmu iemācījies pamatfrāzes Latviešu valodā un varu komunicēt. “Lai Jums labi garšo”, “Visu labu”, “Paldies”, “Lūdzu”. Klienti parasti ir priecīgi. 

Kas ir visgrūtākais kā Wolt kurjerpartneriem?

Anna: Kad ir ļoti lieli pasūtījumi, kas nozīmē, ka soma ir smaga un vēl klients dzīvo 5;6;7 stāvā bez lifta. Bez tam vēl problēma atrast vietu mašīnai, jo īpaši centrā, jo nav vietas kur atstāt gan pie restorāniem gan pie klientiem. Pagaidām gan veiksmīgi neesmu saņēmusi nevienu sodu.

Suhrob: Piekritīšu par parkošanos, jo īpaši pilsētas centrā. Man arī līdz šim ir ļoti paveicies, jo nav bijis neviens sods. Vēl visai kaitinoši ir sastrēgumi. katru dienu no pieciem līdz septiņiem ir šīs divas sastrēgumstundas. Dažreiz, lai tiktu līdz Pārdaugavai no centra nākas pavadīt stundu sastrēgumos. 

Kas ir jūsu pašu iecienītākais ēdiens? 

Pica. Mēs bieži pasūtām kaut ko no Wolt. Kamēr braukāju, ņemu līdzņemšanai, tas ir ļoti ērti, jo man nav laika gaidīt, varu uzreiz pasūtīt. Uz mājām arī pasūtām burgerus picas, fast food. 

Kādi ir jūsu nākotnes plāni/sapņi?

Mēs gribēt braukt dzīvot uz ārzemēm tikai sākumā jāpabeidz studijas. Šobrīd plānā Amerika vai Londona. Lai gan ja pēc absolvēšanas atradīsies studijām atbilstošs darbs Latvijā, mēs paliktu. Anna ir no Liepājas, līdz ar to viņas ģimene ir te. 

Wolt x Anna x Suhrob