Ko dara Wolt, lai palīdzētu novērst “Covid-19” vīrusa izplatīšanos?

Pasaulē aizvien vairāk pieņemas spēkā Korona vīrusa izplatība un arī mēs, Wolt, to uztveram ļoti nopietni. Mēs apzināmies savus pienākumus un iespējas, lai palīdzētu visiem palikt drošībā. Tādēļ šeit esam apkopojuši to, ko esam paveikuši situācijas uzlabošanai. Mēs ļoti vēlamies saņemt arī Tavas idejas, ko mēs kā Wolt, varam darīt labāk, lai palīdzētu sabiedrībai. Lūdzu, raksti uz corona@wolt.com

Visas mūsu Wolt komandas vairāk kā 20 valstīs, kā ari mūsu centrālājā birojā, seko līdzi situācijas attīstībai. Mēs rīkojamies saskaņā ar Pasaules Veselības organizācijas ieteikumiem un  sazināmies ar vietējām valsts institūcijām, lai atrastu labākos risinājumus, kā varam palīdzēt. 

Turpmāk šeit mēs publicēsim papildinātu informāciju par to, ko darām situācijas uzlabošanai un cilvēku drošībai.

Ko Wolt jau ir paveicis, lai samazinātu vīrsua “Covid-19” izplatīšanos?

Uz doto brīdi ir veikti šādi pasākumi, taču  mēs esam gatavi ātri reāģēt un veikt nākamos atkarībā no situācijas attīstības:

  • Visi Wolt pasūtījumi tiek nodrošināti ar bezkontakta piegādes iespēju, atstājot tos pie klienta durvīm. 
    • Lūdzu, seko līdzi savam pasūtījumam un tā statusam, kā arī dodies saņemt to tikai tad, kad ir pienācis paziņojums par pasūtījuma piegādi un kurjers jau ir devies projām.
    • Vēl joprojām ir iespēja izvēlēties atslēgt bezkontakta piegādi, taču mēs Wolt, lūdzam rūpīgi izvērtēt tās nepieciešamību. Dari to tikai ļoti būtisku iemeslu dēļ.
  • Mēs esam informējuši visus Wolt Kurjerpartnerus par Pasaules Veselības organizācijas ieteikumiem kā pasargāt sevi un citus no “Covid-19 vīrusa”. Tie ietver sekojošo:
  • Cītīgi mazgāt rokas, ja tas nav iespējams, tad izmantot roku dezinfekcijas līdzekli.
  • Maksimāli samazināt kontaktu ar cilvēkiem gan restorānos, gan piegādājot ēdienu klientam. Jau šobrīd tiek īstenoti pasākumi, lai katru pasūtījumu būtu iespējams saņemt bez cieša cilvēku kontakta. 
  • Ja nepieciešams šķaudīt vai klepot, tad izmantot vienreiz lietojamu mutautiņu/salveti vai, ja tas nav pieejams, tad šķaudīt/klepot elkonī, ne plaukstā.
  • Regulāri tīrīt ēdiena piegādes somu.
  • Palikt mājās vai doties pie ārsta, ja rodas gripai raksturīgi simptomi, elpceļu saslimšana vai drudzis (virs 37,8 C). Pasaules Veselības organizācija iesaka palikt mājās, kamēr cilvēkam 24 stundas vairs nav simptomu bez drudzi mazinošām vai cita veida zālēm. 
  • Sekot un ievērot vietējo valsts institūciju norādījumus.
  • Mēs esam izveidojuši “Covid-19” atbalsta programmu, kas sniegs finansiālu atbalstu Kurjerpartneriem, kuriem ir diagnosticēts “Covid-19”un, kuriem mediķi vai veselības iestādes ir noteikušas obligātu karantīnu .
  • Wolt darbiniekiem esam aizlieguši visus ar darbu saistītus ceļojumus. Ja kāds savā brīvajā laikā ir devies uz paaugstināta riska zonu, viņam noteikts, ka 14 dienas jāstrādā no mājām.
  • Mēs rūpīgi sekojam līdzi Pasaules Veselības organizācijas sniegtajai informācijai. World Health Organization

Kādas vēl papildus darbības Wolts plāno veikt? 

Arī mums šī ir jauna situācija. Kompānijas iekšienē esam izveidojuši 20 cilvēku darba grupu, kura nepārtraukti apkopo un dalās ar nepieciešmo informāciju no visām Wolt valstīm, lai cilvēki būtu drošībā. Mēs turpināsim atklāti komunicēt par mūsu paveikto un to, ko plānojam darīt.

Kurjeri:

  • Mēs uzsākam jauno Kurjerpartneru un restorānu virtuālo apmācību ieviešanu, lai vienlaicīgi nepulcinātu vairākus cilvēkus vienkopus.
  • Mēs turpinām uzsvērt, ka ikviens Kurjerpartneris tikai pats var pieņemt lēmumu veikt piegādes vai palikt mājās – Wolt nevēlas, ka kādam rastos kaut mazākā piespiedu sajūta veikt piegādes, ja šī doma nav pieņemama, lai kāds arī būtu iemesls.
  • Papildus instrukcijas, kā izvairīties no cilvēku kontakta un pasargāt sevi un citus.

Restorāni:

Mēs izsūtam ieteikumus, kā samazināt kontaktus ar cilvēkiem, tai skaitā:

  • Iesakām izmantot sejas maskas un cimdus ēdiena gatavošanai un iepakošanai, ja vien tas ir iespējams.
  • Uzstādīt pasūtījumu saņemšanas vietas, kur kurjers viegli un ātri var paņemt ēdienu bez saskarsmes ar cilvēkiem.
  • Lūdzam nodrošināt roku dezinfekcijas līdzekļus un ziepes gan klientiem, gan kurjeriem. 

Wolt darbinieki:

  • Papildus ceļošanas aizliegumam, mēs arī atceļam klātienē birojā plānotās darbinieku sapulces un tikšanās.
  • Mēs iesakām mūsu darbiniekiem strādāt no mājām.
  • Katra klientu atbalsta grupas darbinieka mājās esam palīdzējuši izveidot pagaidu biroju, lai ikviens varētu strādāt attālināti.Tas gan varētu mazliet ietekmēt ierasto atbilžu ātrumu, tādēļ lūdzam sapratni un mazliet pacietības, lai gan arī šo mēs jau mēģinām risināt.

Klienti:

  • Mēs daram visu iespējamo, lai tie, kuri iesaistīti ēdiena gatavošanā, piegādāšanā un saņemšanā, saskaras ar skaidrām instrukcijām un atjaunotu informāciju par to kā izvairīties no Covid -19 vīrusa izplatīšanās.
  • Mēs no sirds lūdzam būt saprotošiem, jo šobrīd mūsu klientu atbalsts saņem ļoti daudz ziņas un jautājumus – iespējams, ka kāda no atbildēm vai piegādēm varētu nedaudz kavēties. 
  • Mēs vēlamies darīt visu iespējamo, lai mūsu serviss ir atvērts un pieejams, jo mēs domājam, ka varam tādā veidā nedaudz uzlabot situāciju pilsētās, kurās esam, taču mēs to darīsim vienmēr domājot un rūpējoties par cilvēku drošību un veselību kā prioritāti.

Kā šī situācija ietekmē Wolt biznesu?

Mēs saņemam daudz jautājumus no medijiem par to, kādu ietekmi “Covid-19” vīruss atstāj uz mūsu uzņēmumu, piemēram, vai cilvēki vairāk ir sākuši izmantot ēdienu piegādi? Šeit apkopotas dažas lietas attiecībā uz mūsu kompānijas biznesu:

  • Kā ierasts, mūsu nozarei šajā gadalaikā ir vērojama izaugsme un lielāks pasūtījumu apjoms. Ir grūti pateikt, vai to ietekmē koronavīruss vai nē, un ja ietekmē, tad cik daudz. Mēs rūpīgi sekojam līdzi mūsu biznesa situācijai, bet vēl ir pāragri izdarīt secinājumus.
  • Saistībā ar restorāniem, mēs saskaramies ar palielinātu interesi par pievienošanos Wolt platformai. Tas ir pilnīgi dabiski un normāli, jo ļoti daudzi cilveki ir pārstājuši apmeklēt restorānus.
  • No kurjeru puses mēs paredzam, ka būs daudz mazāk Kurjerpartneru, kuri izvēlēsies veikt piegādes.
  • Mēs arī vēlamies norādīt, ka kurjeri un restorāni var 100% brīvi izlemt, vai viņi vēlās darboties šajā laikā, vai palikt slēgti un nepiegādāt. Mēs saprotam ikviena vēlmi palikt mājās un cienam katra lēmumu.

Vai ir konstatēts, ka kāds no Wolt Kurjerpartneriem ir inficēts ar “Covid-19” vīrusu? Vai ir zināmi gadījumi, kad kurjers ir bijis vīrusa izplatītājs? 

  • Pagaidām mums nav informācijas, ka kādam no mūsu Kurjerpartneriem būtu diagnosticēts “Covid-19”. Mēs maksimāli rūpīgi sekojam līdzi situācijai, kā arī turpinām informēt mūsu partnerus, kā būt drošībā un pasargāt citus saskaņā ar Pasaules veselības organizācijas ieteikumiem  World Health Organization. . Mēs aicinām ikvienu izvairīties no nevajadzīga riska un prioritāri izvēlēties drošību.
  • Mums nav ziņu par gadījumiem, kad kurjers būtu vainojams vīrusa nodošanā. Lai inficētos ar vīrusu, ir nepieciešamas vairākas minūtes būt saskarsmē ar saslimušu cilvēku.
  • Saskaņā ar Eiropas Pārtikas nekaitīguma iestādes (EFSA) European Food Safety Authority (EFSA) sniegto informāciju nav pierādījumu, ka pārtika būtu “Covid-19” avots vai transmisijas avots.
  • Mēs arī iesakām klientiem pirms un pēc piegādes saņemšanas rūpīgi nomazgāt rokas
  • Mūsu kurjeri nepieskaras ēdienam, kā arī parasti pavada tikai dažas minūtes restorānos saņemot ēdienu, savukārt, tās ir dažas sekundes kopā ar klientu pasūtījuma nodošanas brīdī. 
  • Saskaņā ar Pasaules veselības organizācijas teikto: “cilvēki var inficēties ar “Covid-19” no citiem, kuriem ir vīruss. Slimība no viena cilvēka uz otru var tikt nodota ar nelieliem pilieniņiem no deguna vai mutes, kas izplatās, kad cilvēks ar “Covid-19” klepo vai izelpo. Šīs pilītes nolaižas uz objektiem un virsmām ap cilvēku. Pēc tam citi cilvēki var inficēties ar “Covid-19”, pieskaroties tām, un tad pieskaroties acīm, degunam vai mutei. Cilvēki var saslimt ar “Covid-19” arī, ja viņi ieelpo pilienus no otra cilvēka elpas vai klepus, kam ir “Covid-19”.Tāpēc ir svarīgi atrasties vairāk kā 1 metra (3 pēdu) attālumā no slima cilvēka. ” Plašāku informāciju par to vari lasīt PVO vietnē: https://www.who.int/news-room/q-a-detail/q-a-coronaviruses  

Vai es varu saslimt pasūtot ēdienu caur Wolt?

Salīdzinot ar īsu tikšanos ar jebkuru personu, pasūtot ēdienu caur Wolt, nav lielāka riska saslimt. Mēs iesakām mazgāt rokas pirms un pēc piegādes saņemšanas, jo tas ir labākais veids, kā pasargāt sevi un citus no infcēšanās ar vīrusu, kā to ieteikusi Pasaules Veselības organizācija. https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public  

Ja vien ir vairāk jautājumu, lūdzu, sazinies ar mums rakstot e-pastu corona@wolt.com.