Jauno Wolt restorānu vasaras apskats kopā ar piektdiena.com

Lai neapjuktu plašajā Wolt piedāvājumu klāstā, iepazīstinām Tevi ar jaunajām kafejnīcām un restorāniem, kas pievienojušies Wolt saimei. Dažas minūtes Wolt aplikācijā un Tev vairs nav jādomā, ko ēst brokastīs un pusdienās, ar ko pārsteigt kolēģus kopīgajā klātienes sapulcē, vai kur dabūt uzkodas pēdējā brīža piknikam pie jūras. Nu tad aiziet, #TOP5 jaunākās vietas Wolt, ko izvēlas piektdiena.com

Smilga Cafe

Dzirnavu ielas kafejnīcas kā vienmēr māk patīkami pārsteigt. Pasūtījums no Smilga Cafe būs perfect match, ja pusdienās vēlies apēst kaut ko vieglu un veselīgu, bet pusdienu noslēgumā vai pēcpusdienas kafijas pauzē mīli sevi palutināt ar kādu izsmalcinātu kūciņu.

No salātiem nobaudījām abus Wolt pieejamos – biešu salātus ar kazas sieru un valriekstiem, kā arī sātīgos salātus ar krēmīgo burrata sieru, prošuto šķiņķi un ciedru riekstiņiem. Abas – klasiskas salātu vērtības, kas piestāv vasarai un garšo lieliski.

Attiecībā uz kūciņām jāatzīstas, ka izvēle nav viegla, jo tās Smilga Cafe ēdienkartē pieejamas plašā klāstā un visas burvīgas. Ja izvēlies savā Wolt groziņā likt tikai vienu kūciņu, tai noteikti jābūt “Cielaviņai”. Grauzdēti lazdu rieksti, bezē un šokolādes krēms – perfekts garšu un tekstūras balanss. Nenoliedzami, viena no labākajām, kafejnīcu gatavotajām “Cielaviņas” kūciņām, kas baudīta. Ja vieta ir vairākām kūciņām, tad pasūtījumā droši pievieno arī gaisīgo Vecrīgas kūku ar kraukšķīgo virspusi vai kārtaino medus kūku (!ar skābo krējumu). Abas ļoti labas 😉

Kafe Circus

Ja runājam, par ideālās garšas picu, tad katram tā būs sava. Kāds būs sajūsmā, ka mīkla ir bieza un “jūtama”, cits – nekad nesapratīs ananāsus uz picas, vēl kādam – galvenais būs daudz siera un vienalga ar ko. Kā teikt-  par gaumi, nestrīdas, arī attiecībā uz picām.  

Kafe Circus pica, kas radusies Kuldīgā un tagad pieejama arī Rīgā, būs ideālā picas versija tiem, kuriem patīk izcili plāna un kraukšķīga picas mīkla. Kā Kafe Circus paši saka par savu picas mīklu – iespējams, pat pati plānākā pica Eiropā. Atzīšos, Circus pica mani apbūra jau no pirmā pasūtījuma reizes, un mūsu mājās baudīta jau vairākkārt.

Picu izvēles pamatā gan klasiskā siera, gan salami, arī veģetārā un asorti. Ir arī plašas vegānās opcijas un pat iespēja tikt pie garšīgas (!) gluten free pamatnes (tas gan papildus +2.50 €). Mans favorīts noteikti ir veģetārā pica – laba tomātu mērce, šampinjoni, cukīni, sīpoli, siers, rukola un mazliet trifeļu eļļas. Kā teica mūsu draugs – šai picai ir tikai viens mīnuss – to vajag daudz, un tā ātri pazūd no galda.

MĪKLA bakery

Pilsētnieku tik iecienītās Mīkla bulciņas un kūciņas būs ideāli piemērotas skaistam brīvdienu rītam, piknikam parkā vai patiesībā – iemesls der jebkurš 🙂 Noteikti iesakām pamēģināt kardamona smalkmaizīti, rabarberu tarti un izslavēto siržulauzēju – mandeļu kruasānu. Kardamona bulciņa ar izteikto garšvielas buķeti būs tā liktenīgā maizes bulciņa, ko pagaršojot nesapratīsi, kā dzīvoji bez tās līdz šim. Rabarberu tarte – ar viegli saldeno pildījumu un izteikti kraukšķīgo pamatni liks laimē noelsties, bet kruasāna saldais mandeļu pūdercukurs un šķidrais mandeļu pildījums liks Tava sirdij sisties mazliet straujāk. Jā, tieši tik izcilas tās MĪKLA bulciņas ir.

Ja Tavai gaumei tuvākas ir nevis bulciņas, bet kūciņas, tad mačas un marakujas sieriņš būs negaidīti labs garšu pārsteigums. Iedomājies visiem zināmo sieriņu “Kārums” un sareizini šo garšu ar 100. Tas MĪKLAS biezpiena sieriņš ir īsts mākslas darbs – gan izskatā, gan garšā. Trausla šokolāde apkārt un kaut kur pa vidu – tik nemanāmi, bet tik trāpīga marakujas saldenā garša. Perfekti!

Pippa Waffles

Wolt jaunpienācēji Pippa Waffeles ļaus jums īstenot brīvdienu brokastu sapni par laisku kafijas baudīšanu uz dīvāna vai terases un siltām, smaržīgām vafelēm, kas uzcepas un uzrodas jūsu mājās pašas no sevis. Jums nebūs ne jāgatavo mīkla, ne jātērē laiks cepšanai un pat ne jātīra vafeļu panna un  jākasa izlijusī mīkla no virsmām.

Pippa Waffles autentiskajām beļģu vafelēm pieejamas divas variācijas – Ljēžas vafeles – mazāka izmēra, kraukšķīgas no ārpuses, un mīkstas no iekšpuses. Un Briseles vafeles – lielāka izmēra un mīkstākas tekstūras. Vafelēm klāt varat izvēlēties karameļu mērci vai nutella šokolādi, vai arī ogas. 

Mēs savā sestdienu rītā pasūtījām abu veidu vafeļu miksu, uzputojām maskarpones sieru, sagriezām no tirgus atvestās ogas un uzrīkojām karaliskus brīvdienu brokastu svētkus bērniem. Ticiet man, nav priecīgāka cilvēka pasaulē par bērnu, kurš brīvdienu rītā tiek pie vafeles ar šokolādi.

PEPPO’s

Peppo’s picas labākajās Neapoles tradīcijās aizvedīs garšu kārpiņas Itālijas virzienā. Lieliska fermentētā mīklā, kraukšķīga garoziņa un sulīgs picas pildījums.

Peppo’ ēdienkartē pavisam pieejamas 18 garšu picas ar autentiskām itāļu sastāvdaļām. Mēs atlasījām klasisko Margaritu, pikantā salami Diavola un autentisko Peppos picu. Visas kā viena garšoja eccellente! jeb latviski sakot, ņammīgi. Lai uzburtu vislabāko picas garšu mājas atmosfērā, picu pirms pasniegšanas uzsildiet ļoti karstā cepeškrāsnī, noņemot svaigās sastāvdaļas.

Pasūtot picas, pie reizes saldajā paķer arī kādu Sicīlijas cannollo – kraukšķīga mīkla kopā krēmīgo pildījumu un šokolādes gabaliņiem – būs izcils maltītes noslēgums.