Wolt aizkulises: tirdzniecības komanda

Vairumam no mums iepirkšanās internetā jau kļuvusi par ikdienu, aiztaupot ceļu un laiku veikala apmeklējumam. Taču, vai zināji, ka vidēji 30 minūšu laikā līdz savām namdurvīm vari saņemt ne tikai pārtiku vai jau gatavo maltīti, bet pat gultas veļu, sen kāroto viedtālruni un pat putekļu sūcēju? Par to, lai tu savā virtuālajā grozā varētu iegādāties aizvien plašāku preču klāstu jebkurai dzīves situācijai, rūpējas Wolt Tirdzniecības komanda.

Kādi ir Wolt Tirdzniecības komandas galvenie uzdevumi un kā ikdienā tiek palīdzēts platformā esošajiem veikaliem jeb sadarbības partneriem, šajā Wolt aizkulises sērijā pastāstīs Wolt Tirdzniecības attīstības vadītāja Latvijā Valērija Skibjuka un Wolt Tirdzniecības partnerības komandas vadītāja Baltijā Aiga Sirmele.

No jauniem piedāvājumiem līdz pat morālam atbalstam ikdienā 

Sākotnēji Tirdzniecības komandā strādāja tikai divi darbinieki, kuri vienlaicīgi gan piesaistīja jaunus sadarbības partnerus, gan konsultēja un sniedza atbalstu jau esošajiem, taču, līdz ar piedāvājuma klāsta paplašināšanos, pienākumi sadalīti. Aiga ar komandu strādā pie jaunu sadarbības partneru uzrunāšanas un piedāvājumu izstrādes, kamēr Valērija ar kolēģiem atbalsta jau platformā esošās tirdzniecības vietas, sagatavojot atskaites un pārskatus, kā arī sniedzot ieteikumus attīstībai, ņemot vērā katra sadarbības partnera iespējas.

Lai gan dažādu preču tirdzniecība platformā ir tikai nepilnus divus gadus, strauji paplašinām gan preču sortimentu, gan Tirdzniecības komandu, lai saviem sadarbības partneriem sniegtu pēc iespējas daudzpusīgāku atbalstu. Lomas un uzdevumus mainām, pielāgojoties katra veikala iespējām un vajadzībām – no tehniskas informācijas līdz pat morālam atbalstam. Esam gan mamma, gan draugs, gan konsultants un pat jurists, ja nepieciešams, par dažādo ikdienu Wolt Tirdzniecības komandā stāsta Valērija un Aiga.  

No banāniem līdz pat ekskluzīvam pulkstenim

Valērijas un Aigas komandas padarīto jau tagad var novērtēt ik viens no mums, jo Wolt platformā iespējams iegādāties teju visu. Šobrīd vari pasūtīt preces un saņemt tās jau 30 minūšu laikā septiņās dažādās kategorijās, aptverot gan pārtiku un ziedus, gan preces mājdzīvniekiem, apģērbu un apavus, dažādus tekstilizstrādājumus, dizaina preces, rotaļlietas un spēles, kanceleju un grāmatas, traukus, kosmētiku, elektroniku un pat ekskluzīvus pulksteņus, un aksesuārus savam auto.

Neesam apstājušies pie gatavo maltīšu, pārtikas un ziedu piegādes. Sortimentu pielāgojam sezonai un mūsu klientu ikdienai. Piemēram, šobrīd piedāvājumā ir arī preces pludmalei – ja sakārojas vasarīga pelde uz flamingo peldriņķa, to var ātri atrisināt ar Wolt. Karantīnas laikā liels pieprasījums bija pēc Covid-19 antigēna testiem, savukārt, ziemā platformā var atrast pat slēpes un ragaviņas, par bagātīgo piedāvājumu stāsta Aiga.

Turklāt pieredze rāda, ka klienti iepirkšanos platformā izvēlas ne tikai steidzamības kārtā. Aizvien biežāk tiek novērtēts piegādes ērtums, kad vari izvēlēties sev vēlamo kurjera ierašanās laiku 30 minūtes pēc pasūtījuma veikšanas vai, ja, tā ērtāk klientam, līdz pat nedēļai.

Kad pati esmu pasūtījusi preci no kāda internetveikala, nereti gadījusies situācija, kad kurjera noteiktajā laikā nevaru atrasties saņemšanas adresē. Tas ir apgrūtinoši, jo jāpielāgo sava diena kurjeram, taču, pasūtot to caur Wolt, preču piegādes dienu un pat laiku varu noteikt pati, nemainot savus plānus, pieredzē dalās Valērija.

Parūpējies par savu sortimentu – pārējo paveic citi

Kā vienu no lielākajiem ieguvumiem sadarbībā ar Wolt tirdzniecības vietu pārstāvji novērtē daudzos platformas lietotājus, kas nozīmīgi var paplašināt arī katra individuālā veikala klientu skaitu. Veikalam tikai jānodrošina aktuālais sortiments, pasūtījuma apstiprināšana un sagatavošana, jo par visu pārējo (mārketingu, klientu piesaisti un piegādi) parūpējas Wolt.

Nereti vēlamies iegādāties kādu īpašu preci, taču veikals atrodas tālu no mājvietas un dažkārt pat ar sarežģītu piebraukšanu. Sākam rēķināt degvielas un autostāvvietas izmaksas, kā rezultātā kāroto nenopērkam vai iegādājamies kur citur. Nelieliem veikaliem uzturēt savu kurjeru ir dārgi un sarežģīti, tāpēc jo īpaši priecājamies, kad arī mazajiem komersantiem varam palīdzēt paplašināt klientu loku. Tas ir brīnišķīgi, kad varam apvienot cilvēku, kurš dzīvo Juglā ar kādu Rīgas centra veikala īpašnieku, stāsta Valērija.

Ja gadās, kad konkrētajā dienā vai nedēļā neviens pasūtījums no Wolt veikalam nav pienācis, sadarbības partneri var nesatraukties par liekiem tēriņiem, jo izmaksas par sadarbību veidojas tikai no veiktajiem pasūtījumiem. Savukārt, līdz ar komandas paplašināšanos, ar katru Wolt platformā esošo tirdzniecības vietu iespējams risināt ne tikai ikdienas jautājumus, bet arī izstrādāt individuālu izaugsmes plānu, kas ļauj pakāpeniski attīstīties sadarbības partnerim.

Sadarbība un uzticība no pirmās dienas

Uz jautājumu, kas ir Wolt un veikalu sadarbības veiksmes atslēga, Valērija un Aiga atbild, ilgi nedomājot:

Tā ir savstarpējā uzticība un vēlme augt un attīstīties! Jau no pirmās sarunas esam atklāti par iespējamo sadarbību. Ja redzam, ka konkrētā veikala sortiments ir pārāk specifisks un līdz šim nav bijis interesants mūsu klientiem, nemaldinām, sakot, ka būs daudz pasūtījumu. Vienmēr rūpīgi izvērtējam, lai ieguvumi no sadarbības būtu gan tirgotājam, gan mums, gan arī pircējam,  skaidro Aiga.

Tāpēc, pirms jaunu veikalu piesaistes, Wolt Tirdzniecības komanda analizē potenciālā sadarbības partnera atpazīstamību, vēlmi attīstīties un sadarboties.

Ikdienā redzam – jo aktīvāki un ieinteresētāki ir tirdzniecības vietu pārstāvji, jo veiksmīgāka ir sadarbība. Ja katrs pats veiks tirgus sagatavošanās darbu, veiksmes stāsts ir garantēts. Vienmēr esam gatavi dalīties pieredzē, kas mums ir uzkrāta 23 dažādās pasaules valstīs, tāpēc aicinām gan esošos, gan topošos sadarbības partnerus uzticēties un ieklausīties mūsu redzējumā, par nebeidzamajām sadarbības iespējām stāsta Wolt Tirdzniecības attīstības vadītāja Latvijā Valērija Skibjuka

Pasūtījumi ar platformas starpniecību ir jaunums ik vienam no mums, taču visiem ir skaidrs – tā vairs nav nākotne, bet jau tagadne, kurai jāļaujas. Un ir taču zināms – kas neriskē, nedzer šampanieti! Tāpēc uz mūsdienu izaicinājumiem varam kopīgi skatīties kā uz iespēju jaunai sadarbībai un katra izaugsmei, iedrošina Wolt Tirdzniecības partnerības komandas vadītāja Baltijā Aiga Sirmele.