Diena Wolt kurjerpartnera ādā – Niklāva Mičuļa pieredze

Līdz ar dinamisku darba nedēļas sākumu, pirmdienas vakarā uz ielām varēja manīt vēl kādu entuziastisku kurjeru Wolt formastērpā, kas pēc darba pārnākušajiem rīdziniekiem steidza piegādāt gardas maltītes un pozitīvu noskaņojumu. Šoreiz savus spēkus kurjerpartnera “ādā” izmēģināja satura veidotājs un uzņēmējs Niklāvs Mičulis, kurš vienmēr gatavs izzināt ko jaunu un doties aizraujošā piedzīvojumā. Ar saviem pirmajiem iespaidiem un atziņām par kurjera profesiju Niklāvs dalījies arī ar mums.

Pabūt visur – gan skatītāju rindās, gan aizkulisēs

“Pats izmantoju Wolt pakalpojumus nu jau tik ilgi, cik vien atceros to ienākam mūsu tirgū.” Uz jautājumu, kas tad visbiežāk “iekrīt” Wolt pirkumu groziņā, Niklāvs pārliecināti atbild: “Ja runājam par iecienītākajām maltītēm, tad man viennozīmīgi jāizceļ suši. Tas ir ēdiens, ko dievinu visās tā izpausmēs un detaļās!”

Tagad, kad tirgū ienācis arī “Wolt Market”, Niklāvs izmanto priekšrocības, ko tas sniedz viņa dinamiskajā darba ritmā. “Wolt Market savā ziņā atvieglo ikdienas skrējienu un to, ka starp veicamajiem darbiem kaut kur, kaut kādā veidā būtu jāmeklē pārtikas veikals produktu iegādei vakariņām. Turklāt, pasūtot dārzeņus vai augļus, man ne reizi nav bijusi slikta pieredze. Esmu ļoti patīkami pārsteigts, cik izvēlētus produktus var dabūt “Wolt Market”,” savā līdzšinējā pieredzē no skatītāju rindām dalās Niklāvs.

“Līdz šim vienmēr esmu bijis patērētāja pusē, taču, jo aktīvāks un populārāks Wolt kļūst, jo vairāk radās ziņkāre noskaidrot, kas viņus padara tik veiksmīgus. Tā kā šāda iespēja man tika piedāvāta, ar prieku piekritu izaicinājumam!”, par vēlmi izmēģināt kurjerpartnera pienākumus stāsta Niklāvs. 

Kurjerpartnera skola – īsa, konkrēta un vienkārša

“Biju patīkami pārsteigts, cik ārkārtīgi ērti varu apskatīties sagatavotos videoklipus sev piemērotā laikā un atbildēt uz jautājumiem. Apmācību process noritēja parocīgi un bez liekas informācijas, ko būtu grūti uztvert un atcerēties. Viss bija pasniegts ļoti īsi, konkrēti un vienkārši,” kurjerpartneru apmācības atzinīgi vērtē Niklāvs.

Niklāvs vienas dienas kurjerpartnera pienākumus izvēlējās veikt ar savu elektrisko skūteri, ko ikdienā pats labprāt izmanto kā parocīgu transportlīdzekli. “Pati transportlīdzekļu sadale likās ļoti atbilstoša un pārdomāta. Aplikācija kurjeriem, kuri pārvietojas ar skūteri, neliek veikt lielus attālumus, kā tas būtu, piemēram, mašīnai. Es gribu ar skūteri, tātad zinu, ka man pēc diviem braucieniem neizlādēsies visa baterija. Varu izbraukāt centru krustām šķērsām, līdz man nepieciešams uz stundiņu aizbraukt mājās un skūteri palādēt,” par piegādes tehnisko pusi izsakās Niklāvs.

Labais vairo labo

Strādājot kā Wolt kurjerpartnerim, Niklāvs izsakās: “It kā šķietami standarta lieta – vienā piegādē skrien uz 1. stāvu, citā uz 5. stāvu, bet tas ir sports! Kurjera darbs iedeva man izaicinājumu skriet pa stāviem, un es īstenībā dabūju mazliet motivācijas garšu tam, ka kaut kas ar šo būtu jādara. Ja tas būtu mans pilna laika darbs, pie tā var pierast un apgūt, bet visādi citādi liek padomāt par savu ikdienu arī ārpus kurjera darba.”

Runājot ne tikai par ķermeņa, bet arī gara uzturēšanu labā formā, Niklāvs stāsta, ka pats arī cenšas būt ļoti jauks pret jebkuru kurjeru, kas nāk pie viņa un mudina uz to arī citus: “Lai gan īsa, tomer patīkama komunikācija, kas vairos tikai pozitīvo. Privilēģija neļauj cilvēkiem aizdomāties, kas patiesībā stāv aiz visa procesa, lai to padarītu tik bezrūpīgu klientam – kāda tur ir sistēma un darbs apakšā.”

Limitu nav – kaut ar helikopteri!

Taujāts raksturot pieredzi un to, vai turpinās, Niklāvs izceļ faktu, ka šajā darbā kurjeriem tiek dota iespēja pārvaldīt pašiem savu laiku, kā arī regularitāti –  kādam tas var būt pamatdarbs, kādam otrais darbs un piepelnīšanās avots. “Limitu šai pieredzei nav. Tas ir pats cilvēks, kam iedoti šie instrumenti, lai noteiktu, kādu pieredzi vēlēsies konkrētā darba ietvaros. Vienīgais – ja kāds man iedotu helikopteri, es pamēģinātu ar helikopteri aizlidot kādam picu piegādāt. Ja Wolt piedāvātu šādu opciju – noliktu tiesības!”, smaidot piebilst Niklāvs.

Apskati Niklāva pieredzi video formātā ŠEIT.

Vai Tev ir interese pamēģināt? Dodies ŠEIT un aizpildi pieteikšanās anketu, lai kļūtu par Wolt kurjerpartneri!