Nytt samarbeid for å få fart på ekspresslevering over hele Norden

Pressemelding

22. juni 2022

nShift inngår samarbeid med Wolt for å muliggjøre levering på under 30 minutter.

Nettbutikker over hele Norden vil nå få enda enklere tilgang til ekspresslevering, takket være et nytt samarbeid mellom nShift, de globale lederne innen programvare for delivery management og Wolt, den ledende lokale handelsplattformen. Det nye partnerskapet vil gjøre det mulig for lokale forhandlere å få gjennomført leveringer på mindre enn 30 minutter.

Tilgang til leveringstjenester for «quick commerce» eller «Q-Commerce» blir stadig viktigere for nettbutikker. I følge 2022 Retail M&A-rapport publisert av Bain & Companys, er kundenes etterspørselen etter “nesten umiddelbar tilgjengelighet” fra forhandlere kommet for å bli. Rapporten spår også at kravet om rask tilgjengelighet vil spre seg på tvers av produkttyper og kundesegmenter.

For å bygge og opprettholde et konkurransefortrinn mot store globale aktører, må nettbutikker rette seg målbevisst inn mot sine lokale eller regionale områder. Dette betyr å kunne tilby bedre og raskere leveranser. Som et resultat av det nye samarbeidet vil Wolts on-demand-tjenester gjøres tilgjengelig for kunder i Danmark, Finland, Norge og Sverige og utover gjennom nShifts plattform for delivery management. I 2021 muliggjorde nShifts løsninger frakt av cirka 439 millioner pakker i Norden, og antallet vokser raskt. En betydelig andel av nettbutikkene i Norden bruker allerede plattformen for delivery management utviklet av nShift.

Wolts misjon/ønske har alltid vært å hjelpe forhandlere med å foreta mersalg. Med leveringshastighet som betyr mer for kundene enn noen gang, vil dette partnerskapet med nShift bety at Wolt kan tilby sitt brede utvalg av lokal logistikkteknologier til mange flere forhandlere.

«De siste årene har endret hva forbrukere etterspør av e-com-opplevelsen. For mange er hurtighet det viktigste. Forbrukerne forventer å få det de vil ha, når de vil ha det, sier Lars Pedersen, administrerende direktør i nShift.»

“Dette samarbeidet markerer to verdensledere selskaper innen leveringsteknologi som finner sammen. Ved å samarbeide vil Wolt og nShift gjøre det mulig for lokale forhandlere å kunne tilby levering på mindre enn 30 minutter og konkurrere med de globale aktørene.»

«Vi er utrolig glade for å ha inngått samarbeidet med nShift, som samler to ledende aktørene i Norden for å tilby en unik leveringsopplevelse til netthandelskunder. Etter å ha levert millioner av bestillinger, vet vi at folk verdsetter hastighet, pålitelighet og bekvemmelighet. Med dette partnerskapet vil vi nå kunne gi denne opplevelsen til enda flere som handler på nettet, sier Patrick Dümer, Global Head of Wolt Drive hos Wolt.»

Om Wolt
Wolt er et Helsinki-basert teknologiselskap som gjør det utrolig enkelt å oppdage og få de beste restaurantene, dagligvarebutikkene og andre lokale butikkene levert til deg. For å muliggjøre dette utvikler Wolt et bredt spekter av teknologiske løsninger for alt fra lokal logistikk til programvare for detaljhandel og finansielle løsninger, samt driver egne dagligvarebutikker under merket Wolt Market. Wolt ble grunnlagt i 2014 og slo seg sammen med DoorDash i 2022. DoorDash opererer i 27 land i dag, 23 av dem er med Wolt-produktet og -merket.

Om nShift
nShift er den verdensledende leverandøren av løsninger for cloud delivery management, som muliggjør sømløs leveranse og retur av nesten en milliard forsendelser i året i 190 land. Med 25 års bransjeerfaring gjennom de fusjonerte selskapene Unifaun, Consignor, Transsmart og Webshipper, har selskapet vokst og utviklet seg med og for behovene for optimalisering av delivery management. nShifts programvare brukes globalt innen e-handel, detaljhandel, produksjon og 3PL-avsendere. Selskapet har hovedkontor i London og Oslo. Det har over 500 ansatte på tvers av kontorer i Finland, Norge, Sverige, Danmark, Storbritannia, Polen, Nederland, Belgia og Romania.