Najčastejšie otázky?

Je pre vás Wolt novinkou? Je nám jasné, že v takom prípade môžete mať veľa otázok. A tu sú odpovede na tie najčastejšie z nich! Ako Wolt vlastne funguje? Ako zadať promo kód, alebo kde môžem Wolt kontaktovať, ak mám problém, nápad alebo pripomienku? Krásne čítanie, respektíve skôr nachádzanie odpovedí!?

Toto je Richard. Ak máte otázky, Richard má odpovede.

NAJSKÔR TIE NAOZAJ NAJČASTEJŠIE OTÁZKY:

Ako si môžem cez Wolt objednať?
Objednávka je možná ako cez www.wolt.sk, tak cez aplikáciu dostupnú pre iOS aj Android. Je potom možné si vybrať medzi doručením domov, vyzdvihnutím jedla v reštaurácii, alebo vychutnaním si obľúbeného jedla priamo v reštaurácii. Na všetky tri možnosti je potom možné využiť tzv. predobjenávku, kde si jedlo môžete objednať dopredu, a to až 7 dní.

Za koľko si minimálne musím objednať a koľko stojí doručenie?
Minimálna objednávka je momentálne nastavená na 6 EUR. Takzvané základné doručenie (do 1,5 km) stojí 1,49 EUR. Či už ste teda vzdialený/á od reštaurácie 5 alebo 1 500 m, zaplatíte 1,49 EUR. Pokiaľ sa nachádzate ďalej, doplatíte ešte ďalších 0,3 EUR za každých 500 metrov (okrem Bratislavy). Maximálne za doručenie zaplatíte 3,89 EUR, za túto cenu doručujeme v rámci našej doručovacej zóny maximálne do vzdialenosti 5 km od reštaurácie. Cena základného doručenia (do 1,5 km) z reštaurácií McDonald’s sa pohybuje na úrovni 1,99 EUR, z Burger Kingu si do 1,5 km objednáte za 1,99 EUR. Pokiaľ sa nachádzate ďalej, doplatíte ešte ďalších 0,30 EUR za každých 500 metrov a doručujeme maximálne do vzdialenosti 5 km od týchto reštaurácií. Z McDonald’s doručujeme do vzdialenosti 3,5 km.

Prečo si vlastne účtujeme za dlhšiu trasu doručenia?
Hneď z niekoľkých dôvodov – jednak aby sme zaručili efektivitu celého rozvozu. Takisto, aby ste si mohli objednať napríklad aj z druhého konca mesta, keď ste ochotný/á si trošku priplatiť (miesto limitovania počtu reštaurácií, ktoré máte v aplikácii na výber). V neposlednom rade aj preto, aby sme sa našim partnerským kuriérom mohli náležito odmeniť za ich skvelú prácu.

Čo sú to Wolt kredity?
Kredity znamenajú zľavu, preto ich máme tak radi! 😍 Kredity môžete získať zadaním rôznych promo kódov, na ktoré narazíte na internete, či v offline prostredí. Uplatňujú sa automaticky (pokiaľ túto možnosť neodškrtnete) a vždy vám odčítame tie kredity ktorých platnosť končí najskôr.

Ako fungujú promo kódy?
Každý zákazník má svoj unikátny promo kód, vďaka ktorému môžete získať dokopy až 6€ na ďalšie 3 objednávky. Chcete získať takúto zľavu? Využite pozývací kód svojho kamaráta, ktorý už Wolt má, alebo zdieľajte priateľom svoj pozývací kód. Nájdete ho v aplikácii pod svojím profilom. Akonáhle váš známy prvú objednávku dokončí, pripíšeme vám 2€, ak dokončí ďalšie 2 objednávky, za každú vám pripíšeme ďalšie 2€. Pamätajte, že čím viac priateľov pozvete, tým viac kreditov môžete získať! Obloha je limit. 💪 

Chcel/a by som sa stať Wolt kuriérom/kuriérkou. Navediete ma, ako na to, prosím?
Určite! Robiť kuriéra pre Wolt je zábava. Stačí mať bicykel, skúter, alebo auto. Zaručujeme priateľský a férový prístup a tiež dobré peniaze (za hodinu pokojne aj 10€)! Najjednoduchšie je prihlásiť sa cez nasledujúci formulár. My vás potom pozveme na online školenie, a ak všetko pôjde podľa plánu, privítame vás v tíme, wohoo! Viac informácii potom nájdete tu.

Moja obľúbená reštaurácia nie je na Wolte. Čo môžem urobiť?
Ak ste majiteľ alebo manažér reštaurácie, vyplňte, prosím, nasledujúci formulár. My sa na to pozrieme a ozveme sa. Ak ste zákazník, ktorému jeho obľúbené miesto na Wolte chýba, alebo pre nás máte tipy, ktoré reštaurácie zahrnúť, budeme veľmi radi, ak nám napíšete cez chat v aplikácii.

PLATBY

Zaplatil(a) som niečo z mojej karty, keď som si ju na Wolt pridal(a)?
Pri prvotnom pridaní karty na Wolt si účtujeme poplatok vo výške 1 EUR, ktorý používame ako overenie, či vaša karta funguje. Je okamžite vrátený späť, takže touto transakciou nestratíte žiadne peniaze.

Moja objednávka bola zamietnutá. Držíte stále moje peniaze?
Z vášho účtu sme zablokovali tzv. kreditný poplatok, čo neznamená, že sú peniaze preč – znamená to, že pokiaľ vaša banka poplatok neuvoľní, nemôžete ju použiť. Doba trvania poplatku závisí na vašej banke, Wolt im hovorí, aby ho uvoľnili čo možno najskôr.

Môžem platiť v hotovosti?
Samozrejme. Cez Wolt je možné platiť v hotovosti, alebo kartou, ktorú máte v aplikácii zadanú, prípadne cez Apple Pay alebo Google Pay. Aktuálne nepodporujeme možnosť platby stravnými lístkami.

DORUČENIE 

Doručenie trvá príliš dlho. Čo s tým?
Toto sa stáva, keď toho majú v reštauracii veľa, alebo sú vyťažení Wolt kuriéri a kuriérky. Vždy ale automaticky upravujeme časové odhady, aby ste vedeli, s akým časom doručenia môžete približne rátať.

Niektoré položky v mojej objednávke chýbajú alebo sú nesprávne. Čo teraz?
Kontaktujte našu podporu a my sa o to postaráme! Predsa len občas reštaurácie aj kuriéri urobia chybu. Robíme ale všetko, čo je v naších silách, aby sme každú ľudskú chybu napravili.

Kuriér ide na nesprávne miesto!
Na mape je ukázaná skutočná poloha kuriéra. Niekedy sa môže stať, že kuriér spoločne s vašou objednávkou vyzdvihol ešte objednávku ďalšiu a vezie ju akurát zákazníkovi, ktorého má po ceste, prípadne zákazníkovi, ktorý si objednal skôr. Vďaka spojeným objednávkam má kuriér možnosť zarobiť si viac, vy zároveň o nič dlhšie nečakáte, pretože spojené objednávky realizujeme iba vtedy, keď skutočne dávajú zmysel.

Kde je kuriér? Aplikácia hovorí “čoskoro”, ale nie je tu.
Časové odhady sú predpovede, nie presné časy. Vždy však môžete sledovať kuriéra na mape. Veríme, že u vás bude, ani sa nenazdáte!

Ako sa spojiť so zákazníckou podporou?
Pokiaľ ste vhodnú odpoveď na vaše otázky nenašli vyššie, budeme radi, keď nám napíšete a to cez tieto kanály:

Použite v aplikácii Wolt v sekcii Profil > Rýchle odkazy > Zákaznícka podpora. Tam radi zodpovieme všetky vaše otázky, už do 1 minúty.