Zgodba dostavljavke: Mlada mamica iz Maribora, ki je opravila že več kot 1600 dostav

Mlada mamica, ki v Mariboru že 10 mesecev dela kot Woltova dostavljavka, je v tem času opravila več kot 1600 dostav. Za dostavo največkrat uporabi avto. 

  • Število dostav, odkar se je pridružila Woltu: 1600
  • Najkrajša dostava: 50 metrov
  • Število prevoženih kilometrov: 10,850
  • Kdaj je začela delo pri Woltu:  december 2021
  • Najljubša restavracija: Taverna Sicilia

Dostavlja v dveh mestih 

Kot dostavljavka dela tako v Mariboru kot tudi na Ptuju. Razmišlja pa tudi, da bi dostavljala po drugih slovenskih mestih. Najbolj ji je zanimiv Koper, saj ima zelo rada morje. Tako bi sprostitev in počitnice z družino na slovenski obali združila z delom in vmes opravila še kakšno dostavo. To, da lahko dostavlja v več mestih, se ji zdi izvrstno, saj lahko združi preostale aktivnosti skupaj s priložnostjo za zaslužek. 

Ker je družina na prvem mestu, najbolj ceni fleksibilnost 

Kot Woltova dostavljavka dela od decembra 2021, največkrat med tednom, saj so takrat njeni otroci v šoli in vrtcu. Janja je namreč mamica treh otrok. Ima 9-letnega sina ter 6 in 3-letni hčerki. Če ima urejeno varstvo, včasih dela tudi ob večerih. “Takrat so Mariborčani najbolj lačni,” pravi Janja. 

Njeni otroci imajo zelo radi ples, zato so zelo aktivni v plesni šoli Pingi. Sin je zdaj z ekipo celo zmagal na državnem tekmovanju in se tako odpravlja v Avstrijo na svetovno prvenstvo. Janja pravi, da ji Wolt s fleksibilnostjo omogoča, da lahko svoje otroke vozi tudi na popoldanske aktivnosti. Delo Woltove dostavljavke ji zelo ustreza, saj ji omogoča, da ima fleksibilen delovni čas. “Najbolj cenim to, da lahko izbiram, kdaj bom delala in kdaj ne. Nisem vezana na določene ure in dni,” dodaja Janja. Woltova aplikacija za partnerje ji omogoča, da lahko kadarkoli začne ali preneha z dostavljanjem. Tako si Janja organizira čas, ki ga preživi s svojimi otroki in poskrbi, da jih pravočasno prevzame v šoli in vrtcu.

Z dostavljanjem pomaga ljudem

Pravi, da je največkrat prevzela naročilo v McDonald’su, Kitajski restavraciji Zvezda in restavraciji Big Panda. Sama najraje naroča pri Taverni Sicilia, velik oboževalec njihovih jedi pa je njen devetletni sin. Pogosto ji kar prek telefona sporoči, kaj želi in nato mu ona prek Wolta naroči večerjo na dom. 

Najbolj zanimiva prigoda se ji je zgodila pred kratkim, ko je v bližnji restavraciji prevzela naročilo, dostaviti pa jo je morala v sosednjo stavbo. Tako za dostavo niti ni potrebovala vozila, pač pa se je sprehodila in opravila dostavo v 3 minutah. Ker so dostavljavci na Woltu plačani za vsako dostavo, ne glede na oddaljenost, je v pičlih 3 minutah zaslužila 3,5 evrov. Nato pa ji je aplikacija že posredovala novo naročilo, ki ga je prevzela v bližnji restavraciji. 

“Več dostav opraviš, več zaslužiš,” pravi Janja, ki ji kot mamici ogromno pomeni, da se lahko sama odloči, kdaj bo delala in kdaj ne, saj ji ravno ta fleksibilnost omogoča, da se lahko ob delu posvetu tudi svoji družini.

“Zelo rada dostavljam za Wolt. Rada vidim nasmejane obraze strank, ko jim prinesem njihovo naročilo, ker vem, da sem jim priskočila na pomoč. Pred časom sem dostavila vrečko iz trgovine gospodu, ki je imel nogo v mavcu. Ta je bil še posebno hvaležen za dostavo izdelkov iz trgovine,” zaključi.