Zgodba modrega heroja: Od dostavljavca do odprtja svoje restavracije 

Babu je svojo prvo dostavo opravil 31. decembra 2020. Kot pravi, je bila na srečo zgolj knjiga in ne kakšna vroča jed, saj je potreboval 45 minut, da je najprej našel knjigarno, nato pa se je še nekaj krat izgubil na poti do uporabnika. K sreči je Ljubljnaske ulice zelo hitro dobro spoznal in nato naše uporabnike navduševal s svojo iznajdljivostjo in prijaznostjo. 🚲 

Danes pa je Babu ponosen lastnik restavracije azijskimi uličnimi jedmi. Restavracijo Babu’s najdeš Woltu, kjer ima izvrstno oceno 9,2.

  • Število dostav odkar se je pridružil Woltu: 8,923
  • Število prevoženih kilometrov: 31,222.09 km
  • Kdaj je začel delo pri Woltu: 31. december 2020 
  • Ocena Babu’s Asian Street Food na Googlu: 5.0 ⭐️ (305 ocen)
  • Eden najbolje ocenjenih dostavljavcev in kuharjev
  • Najljubša ulica v Ljubljani: Cesta na Brdo

Tako so ga opisovali navdušeni Woltovi uporabniki: 

Ni pa navduševal samo s svojo hitro iznajdljivostjo, Ljubljančane je okužil z dobro voljo in jim lepšal dneve. 

Tole je le nekaj komentarjev, ki so jih na Wolt aplikaciji pustili navdušeni uporabniki ob njegovi dostavi.

Bangladeški kuhar, ki celotni Ljubljani riše nasmeške na obraze

Babu je odraščal v Bangladešu, v Slovenijo je prišel 25. maja 2012. Govori 5 jezikov – bengalsko, urdujsko, hindijsko, angleško, z nasmehom pa na koncu doda v slovenščini  in malo slovensko. Preden je postal dostavljavec, se je preizkusil v službi peka v pekarni, pralca posode, pomočnika kuharja in to kar počne najraje, v službi kuharja. V vseh vlogah, v katerih se je znašel, je vedno imel pozitiven odnos do dela in dal vse od sebe. To se seveda vidi, saj ga restavracije in stranke pogrešajo. 

V dobrem letu in pol je opravil skoraj 9.000 dostav, da se je naučil vseh bližnjic in začel dostavljati brez navigacije, pa je potreboval 2 meseca. Poskušal je tudi dostavljati z motorjem, vendar je po dveh dneh obupal in se vrnil nazaj na kolo. Pravi, da bi kolesaril še naprej, pa mu je nekdo zaklenjeno kolo ukradel v centru mesta.

Zdajšnjim in bodočim dostavljavcem želi sporočiti, da naj bodo vljudni – tako v restavraciji, ko prevzemajo naročilo, kot takrat, ko ga dostavijo stranki. Ob tem doda: “Ko sem prišel po naročilo, sem vse vprašal, kako so, saj so tudi oni v službi in pod stresom. Kot dostavljavec si odgovoren za to, kako bodo vsi doživljali Wolt. Kuharji, ki so v svojo hrano dali dobro energijo in ljubezen, ter stranka, ki bo to ljubezen v hrani tudi okusila, če seveda nisi uničil dostave s svojo slabo energijo.” Zato poziva vse dostavljavce, da naj bodo dobre volje in veseli, saj imajo srečo, da lahko delajo z ljudmi ter da imajo tako odlično in fleksibilno delo. 

Babujeva restavracija ima ⭐⭐⭐⭐⭐

Babu’s je restavracija na Miklošičevi, ki se je odprla aprila 2022 in danes ima na Googlu 5*****. Tako dobro ga je ocenilo več kot 300 ljudi. 

Babu je izvrsten primer, kako lahko s pozitivnim pristopom in dobro voljo ustvarjamo življenje, kot si ga želimo in na tak način osrečimo ljudi okoli sebe. Kot pravi Babu: “Na hrano vplivajo vsi – od kuharja do dostavljavca, zato je pomembno, da so vsi v tej verigi pozitivni, saj vse to vpliva na hrano, ki jo stranka na koncu okusi.”

Vse, ki ga pogrešate s torbo na ramenih, lepo vabi, da obiščete njegovo restavracijo. Z veseljem vas bo pozdravil in vam postregel z izjemno okusnimi jedmi.