Bastard Burgers började i ett klassiskt ”hål i väggen”

Beställer du ifrån Bastard Burgers och Simon kan du förvänta dig streetfood när den är som bäst. Herrarna bakom sajten Burger Dudes rankade Bastards saftiga burgare på andra plats i Sverige och som nummer 14 i världen. Det enda som överraskar oss är att placeringen inte blev ännu högre… ?

  • Ålder: 38.
  • Familj: Frun Linnea och sonen Jack, 5 år.
  • Favoritmat: Streetfood, helst norrländsk sådan.
  • Bästa alt. största upplevelsen: När Jack föddes, bröllopet med Linnea och mitt första skrovmål på Max i Boden, i den ordningen.
  • Simons favorit på menyn: Luleåburgaren, världens godaste burgare. Gärna tillsammans med en Animal Style fries.

 

Simon började sin karriär bakom en bardisk i Luleå och har sedan dess jobbat nästan 10 år i restauranger och barer runt om i Sverige. Efter att ha drivit egna bolag inom hemservice, hemtjänst och reklam doppade han tårna lite i streetwear och landade sen, till slut, i restaurangbranschen igen då de öppnade upp några restauranger i Luleå!

Saknaden av riktig streetfood i Luleå var starten till Bastard Burgers. Så Simon och hans vänner drog igång hamburgerhaket i ett klassiskt ”hål i väggen” med 18 sittplatser och den enkla affärsidéen att leverera stans bästa burgare. Från det första klivet med restaurangen i Luleå öppnade de restaurang nummer 2 i Uppsala, därefter har det gasar på helt enkelt. Nu lite drygt tre år senare öppnade de precis upp restaurang nummer 27.  

Hamburgaren "Jävligt Hot" är gjord på Beyond Meat. Framtagen tillsammans med Gustav "Jävligt Gott" Johansson.

Nyckeln till framgången anser Simon först och främst vara deras produkt. Men även det faktum att de tidigt vågade bygga en organisation och har än idag ett grymt team.

De strävar efter att vara ett modernt bolag som tar ett socialt och miljömässigt ansvar. För Simon har det varit viktigt att vara en arbetsgivare som tar hand om personalen, att de som jobbar med Bastard Burgers ska känna en stolthet över att vara en del av teamet.  Simon är extra stolta över att de just har kunnat presentera för deras personal att de betalar mellanskillnaden på lönen för dem som går på föräldraledighet

"Det ska helt enkelt inte straffa sig att gå på föräldraledighet när man jobbar hos oss!"

Simon förutser att trenden de står inför är att folk kommer äta mer växtbaserat framöver och att det är viktigt att hänga med där. En av dom största förändringarna som vi tror att man kommer se är kraven på lättillgänglighet, hemleverans, beställning via app o.s.v.

Vem vet var nästa hak öppnar upp. Men för er som längtar efter en Bastard Burgers i er hemstad så kan ni vara lugna svarar Simon. 

"Vi ska öppna över 20 restauranger under nästa år, så ni kommer med största sannolikhet inte behöva vänta särskilt länge!"