Wolt stöttar restaurangerna – även du kan göra skillnad!

Den rådande situationen påverkar oss alla och vi behöver därför ta ett gemensamt ansvar. Restaurangerna måste få stöd så de kan fortsätta att laga god mat och sysselsätta personer. Vi på Wolt bidrar genom att göra det vi är bäst på, att underlätta människors vardag genom leverans av god mat till er som av olika anledningar inte kan ta sig till restaurangerna i dessa tider.

Corona slår hårt på svensk restaurangnäring

Restaurangerna i Sverige står inför en allvarlig situation. Flera krögare vi har varit i kontakt med vittnar om färre gäster och tomma lokaler. Vi tar situationen på största allvar och genomför nu en rad olika åtgärder för att stötta krögarna.

Fem åtgärder för den lokala restaurangnäringen:
1. Takeaway-beställningar kommer att vara gratis för restaurangerna. När du beställer mat på Wolt och själv hämtar maten från restaurangen kommer krögaren att få behålla 100% av värdet på din beställning. Detta gäller för de kommande 30 dagarna. Vi har därför uppmanat våra restaurangpartners att upprätta ett separat utrymme i lokalen där beställningen kan hämtas för att minimera mänsklig kontakt.

2. Vi stödjer aktivt lokala och oberoende restauranger. De mindre restaurangerna har ofta de minsta marginalerna och behöver därför mest support. Vi kommer att explicit stötta dessa krögare genom att lyfta fram dem i vår app, på webben och i våra olika kampanjer.

3. Restaurangerna kommer att erbjudas en ökad utbetalningsfrekvens. Därigenom får restaurangerna snabbare tillgång till likvida medel och förhoppningsvis underlättar det för krögarna att betala sina anställda och leverantörer.

4. För att minska smittspridning har vi standardiserat funktionen ”Lämna vid dörren” dvs. leverans utan mänsklig kontakt. Därmed behåller du som kund möjligheten att njuta av god restaurangmat samtidigt som smittorisken minimeras. Vi hoppas att denna tjänst kommer att generera fortsatt efterfrågan hos restaurangerna.

5. Vi kommer att göra allt för att ha öppet som vanligt utan att göra avkall på säkerheten.

Du kan också göra skillnad

Våra kära krögare står inför en mycket allvarlig situation. Staten och myndigheterna behöver fatta viktiga beslut i närtid, men nedan har vi listat fem initiativ där du också kan göra en skillnad:

  • Stöd lokala, oberoende restauranger. De är de mest sårbara i kristider.
  • Om du har möjlighet, så byt ut en hemlagad middag eller lunch mot en restaurangmåltid. Beställ hem till dörren eller hämta maten själv på plats.
  • Beställ mat till vänner, släktingar eller grannar som inte själva kan beställa eller för närvarande är isolerade.
  • Beställ mer vid samma tillfälle och förvara maten i kylen eller frysen.
  • Köp presentkort på restaurangernas egna webbplatser för dig själv eller dina vänner att använda vid ett senare tillfälle.

Vi på Wolt arbetar aktivt för att stötta restaurangnäringen. Låt oss gemensamt verka för att behålla Sveriges matscen levande.

Carl Zetterqvist, General Manager Wolt Sverige