Är du redo för picknicksäsongen? Briljera med våra 3 bästa picknickhacks!

Den perfekta picknicken – kan du se den framför dig? Solsken. Kanske lägger ni ut filten i skuggan under ett träd. Iskall dryck. Somrig mat. “Tog vi med bestick?” – så klart ni gjorde.

Tyvärr är picknick ofta lite knepigt att få till sådär optimalt. Det är viktigt med tajming och att allt faller på plats. Vi har nog alla glömt bestick någon gång och fått försöka skeda upp den där pastasalladen med ett lock.

Precis därför har vi samlat ihop våra 3 bästa tips för att göra picknicksommaren lite mer idyllisk, och lite mindre krånglig!

Tips 1: Använd vattenflaskor som drickbara kylklampar

Eller annan dryck utan kolsyra, för den delen! Frys dryck i flaskor och låt dem fungera som dels kylklampar och dels iskall dryck när de börjat smälta. Var bara försiktig om du fryser något i glasflaskor, och se till att flaskorna inte är helt fyllda med vätska.

Dessutom sparar det dig plats i kylväskan om den är lite i det minsta laget. Fler flugor i en smäll får man leta efter.

Tips 2: Ett duschdraperi är din bästa vän

Oke.. Nej men lyssna! Vi lovar att det här är mindre knäppt än det låter. Eller i alla fall tillräckligt smart för att väga upp för konstigheten. Ni kommer att tacka oss senare.

Vi har nog alla satt oss ned på en gräsplätt för picknick och insett att platsen ni satt er på är fuktig av gammalt sommarregn eller dagg. Det är inte lika trevligt att sitta på en matta av fukt som att vara torr och varm, hela kvällen lång.

Lösningen på detta är ett duschdraperi. Köp ett extra och lägg det under vilken filt som helst så kan du och dina nära och kära vara torra och nöjda varje picknick hela sommaren. Det håller fukten ute och ligger utan att märkas där under filten.

Tips 3: Använd Woltappens kartnål & låt maten komma dit du är

Nu ska vi inte klappa oss själva på axeln alldeles för mycket, men du sitter på en riktig sommarguldgruva till plattform. Stranden? Parken? Ett lummigt grönområde? Vi löser det.

Så länge du är inom leveransområdet kan du placera din kartnål precis vart som helst, så kommer vi till dig med din favoritmat. Precis som vanligt! Då behöver du bara ta med dig picknickfilten (och duschdraperiet…) och slå dig ned. Kurirpartnern hittar dig via kartan.