Hej Västerås! Möt din lokala Wolt-kurirpartner

Haroon kom från Pakistan till Västerås 2009 för att studera på Mälardalens Högskola. Ett decennium senare är han kvar i staden, nu tillsammans med fru och barn. För den som fått beställningar levererade via Wolt är Haroon ett välkänt ansikte.

 

På nätterna jobbar Haroon som gruppledare för ett distributionsföretag, men innan han börjar sitt skift passar han på att ta några körningar för Wolt där han arbetar som kurirpartner.

Haroon kom till Västerås för studier inom IT och han trivdes bra och blev därför kvar i staden. Idag bor han tillsammans med fru och barn och när han inte jobbar med att leverera mat tycker han själv om att gå ut och äta. Med rötter i Pakistan har han koll på vilken restaurang som serverar den bästa pakistanska maten.

Förra året öppnade en ny restaurang, Tidö-Lindö, som vi älskar att besöka. De serverar all typ av asiatisk mat men deras Biryani och Lamm Karahi är absoluta favoriter!

– Haroon

Han har också, under sina två år som kurirpartner, fått en bra uppfattning om vilka restauranger västeråsarna beställer från allra mest och utan tvekan verkar det asiatiska köket ligga dem varmast om hjärtat. YumYum och Spicy Hot är två restauranger som är mycket populära.

Utöver sina jobb tycker Haroon om att umgås med sin familj. Under varma sommardagar åker de till Lögarängen där barnen leker i den nybyggda poolen, eller så spelar de volleyboll på stranden. Och ibland åker de till Björnå, som enligt honom är Västerås bästa grillplats.

Haroon trivs som kurirpartner via Wolt och ser det som ett bra komplement till sitt andra jobb.

Hos Wolt kan jag styra mina egna timmar, vilket passar bra för mig som har barn och ett annat jobb. Kurirerna har ett eget community med människor från hela världen och det är ett bra arbete för att få en fot in på den svenska arbetsmarknaden.

– Haroon