Katrin Pihela: mina ja Wolt kohtusime mu kõige kiiremal ajal

Ilumessi “Ilu sõnum” korraldaja Katrin Pihela satub erinevaid äppe kasutama tavaliselt siis, kui keegi jagab õhinal oma kogemust ja ta mõistab, kui palju jääks vabu hetki teha midagi muud, kui ta ka ise samu äppe kasutaks.

Mul on kiire elutempo ja tihti tunnen, et see 25. tund ööpäevast jääb puudu. Olen palju kasutanud märkmepaberite, kõikvõimalike äppide ja kalendermärkmike abi, kuid üsna sageli ajakavad nihkuvad, kohtumised venivad ja tekivad olukorrad, kus ma tunnen, et kõike tuleb teha kas vaba aja, unetundide või lõunasöökide arvelt.

Kiire elutempo juures ei saa ma aga tihti leitud seda hetke, et rahulikult maha istuda või sõita linna kuhugi söögikohta kohtumisele. Kiirel ajal juhtub tavaliselt see, et arvutan selle lõuna oma peas ümber ajaks, mille ma saaksin kulutada millegi muu tegemisele.

Mina ja Wolt kohtusime mu kõige kiiremal ajal. Kui juba x arv lõunaid oli ära jäänud ja tööpäevad öösse veninud. Olin järjekordselt kontoris pikapäevarühmas, kui otsustasin ära proovida. Kuna valikus on rohkem kui kümme restorani, siis ma olin nii pool tundi täiesti otsustusvõimetu. Tõstsin näljasena erinevaid asju korvi ja siis sealt välja. Kõik oli lihtne ja selge ja isuäratav.

Valisin oma lemmiku itaalia köögi. Ma armastan itaallaste tehtud köögivilju ja pitsat süüa ahjusoojana ja sellest sai minu jaoks otsustav moment, kas see kõik jõuab kohale ka soojana ja visuaalselt endiselt ahvatlevana. Mulle ei meeldi süüa asju, mis silmale ka naudingut ei paku. Kulleripoiss jõudis kohale lubatud ajaga ja toitu kätte saades oli kõik kenasti soe ja sama maitsev, kui samas restoranis varasemalt saanud olen. Ma tean, et sel päeval sadas kohutavalt ja kuller oli läbimärg, aga koti sisus polnud ühtegi viidet kehvale ilmale. Arvan, et nakatasin Wolti kasutama ka oma kaks assistenti.

Mu lapsed ootavad, et teeksime ühe nädalavahetuse isekokkamise asemel sellise, kus nad saavad oma lemmiksöögid koju tellida ja me ise ei pea selleks sõitma linna ja tagasi, vaid saame katta lauda ja tegeleda muude asjadega. Ma kujutan ette, et ma kasutan Wolti abi kindlasti oma poja sünnipäevapeo osas.

Ma olen paraku see ema, kes laste sünnipäevadel kastide ja kilekottide ja karpidega mööda linna ja poode joostes suudab saavutada kõrgeima stressitaseme. Nüüd on mitmekülgse toidulahenduse tellimine veelgi lihtsam ja saan lapse peost ka algushetkedest saadik ise osa.

 

Kui sul oleks päevas veel kaks lisatundi?

Ma teeksin pisut rohkem asju, mis panevad mu silmad särama.