Wolt julkaisee Helsingin 10 suosituinta ravintola-annosta ensimmäistä kertaa – arvaatko, mikä on ykkönen?

Wolt julkistaa tänään perjantaina kiinnostavia tietoja. Kerromme nimittäin ensimmäistä kertaa, ravintoloiden luvalla, mitkä ovat Helsingin 10 suosituinta ravintola-annosta.

Mielestämme tämä ei ole pieni juttu. Woltissa on peräti 700 ravintolaa, ja palvelulla on satojatuhansia rekisteröityneitä käyttäjiä. Olemme toimineet Helsingissä nyt kaksi vuotta. Näin yksityiskohtaista informaatiota kaupunkilaisten ravintolassasyömistottumuksista ei ole Helsingin historiassa saanut tähän saakka mistään.

Siksi ajattelemme, että julkistuksella on informaatioarvoa, painoarvoa ja kiinnostavuusarvoa. Sekä suositteluarvoa jokaiselle, jolla on tapana syödä. Enää ei tarvitse pohtia vain kriitikoiden tai foodie-kavereiden varassa, mikä olisi hyvää.

Ennen kuin mennään asiaan, pari muistutusta.

Woltin kautta voi ostaa kymmeniätuhansia eri annoksia. Kymmenen myydyimmän annoksen joukkoon pääseminen on siis käsittämätön saavutus. Ulos on jäänyt pökerryttävä määrä erinomaista ruokaa.

Toiseksi: Jos et ole vielä kokeillut jotain Top 10:n annosta, voit aloittaa vaikka heti. Jos olet peräti uusi Wolt-käyttäjä, niin saat tämän listauksen kunniaksi seuraavalla koodilla 7 euron alennuksen ensimmäisestä kotiinkuljetustilauksestasi:

HELSINKITOP

Syötä koodi sovelluksen asetuksissa kohdassa “Syötä promokoodi“.

Sitten mennään!

10. KOKORO Sushi: “Setti L”

kokoro
KOKORO Sushi – “Setti L”

Sinänsä ihan hauskaa, että Helsingin kymmenenneksi suosituimman ruoka-annoksen nimi on koruttomasti Setti L. KOKORO Sushin large-kokoinen lajitelma sisältää 14 suupalaa lohinigiristä kaliforniamakiin.

Suosion syy? Analyysimme sanoo:

“Sushi” + “mainio laatu” + “kohtuullinen hinta” (joka on 12,79 euroa) = Ansaittu kymmenes sija!

Tilaa KOKORO Sushista tästä.

9. Chalupa Kallio: “Torn chicken”

chalupa
Chalupa Kallio – “Torn chicken”

Chalupan Torn Chickenin yksi suosion syy lienee valinnanvara herkullisten tacotäytteiden suhteen. Mukaan tulee meksikolaista slaw’ta, ja salsan voi valita pico de gallon, salsa verden ja maissisalsan joukosta. Kastikkeeksi saa esimerkiksi aasialaista majoneesia tai Pink Tzatzikia. Täytteeksi tulee kanan lisäksi papuja tai vihanneksia. Hinta pysyy silti maltillisena: 9,7 euroa.

Tilaa Chalupa Kalliosta tästä. Muut Chalupat: Wolt.com

8. Skiffer: “Surf and Turf”

skiffer
Skiffer – “Surf and Turf”

Tuoretta chorizo-makkaraa, jokirapuja, chiliä ja korianteria. Siinä Skifferin Surf & Turf -liuskan (16,5 e) ainekset sijalle kahdeksan. Ei mikään perus-Tropicana, ja silti tai juuri siksi valtaisan suosittu. “Liuska” on Skiffer-kieltä, ja tarkoittaa heidän ovaalin muotoista versiotaan pizzasta. Woltin toimistolla Surf & Turf nähdään usein sen ihmisen pöydällä, joka puuhaa pisintä päivää. Ja pöydältä se myös nopeasti katoaa.

Tilaa Skifferistä tästä.

7. Hook Helsinki: “18 kpl wingsejä”

hook
Hook Helsinki – “18 kpl wingsejä”

Hookin tuoreet ja vastapaistetut wingsit (Vai “wingit”? Kieliopillisesti ilman ässää, mutta kuulostaa aivan liian oudolta – eli “wingsit”!) ovat valloittaneet Helsingin siipimyrskyn lailla.

Elementit ovat kohdallaan, sanoo kansa lompakollaan: 18 kappaleen wings-annoksen mukana tulee dippiporkkanoita, varsiselleriä ja – sinihomejuustodippiä. Maku on kymppi – ja hintakin vain 13,70 euroa.

Tilaa Hook Helsingistä tästä.

6. Kimchi Wagon (6K): “Mixed plate”

kimchiwagon
Kimchi Wagon (6K) – “Mixed plate”

Korealaista katuruokaa tarjoileva Kimchi Wagon on noussut Top 10 -listan kutoseksi annoksella, jonka asiakas saa räätälöidä makunsa mukaan. Mixed platen (12 euroa) pohjalle saa kookosriisiä tai munanuudeleita, täytteeksi kookos-inkiväärikanaa, Daeji Bulgogi -porsasta, punaista minttutofucurryä tai uppopaistettua kanaa. Annos koristellaan isolla kasalla korealaisia tilpehöörejä, jotka varmistavat tunteen siitä, että nyt ei olla kotona, vaikka woltattuna nimenomaan ollaan kotona.

Tilaa Kimchi Wagon (6K):sta tästä.

5. Tortilla House Roba: “Sweet Barbacoa Pork Burrito”

tortillahouse
Tortilla House – “Sweet Barbacoa Pork Burrito”

Tortilla House nousi heti aloitettuaan helsinkiläisten suosioon fresh mex -ruoalla, jossa mikään ei ole liian kikkailevaa, mutta kaikki on hyvää. Sweet Barbacoa Pork -burrito on tästä täydellinen esimerkki: virkistävän imelää ja mehevää possua, jonka kera saa valita juuri ne komponentit, jotka ihan ite haluaa seuraavasta joukosta: limeriisi, mustapavut, tuoresalsa, tomatillo ranch -kastike, Chipotle-kastike, salaatti, juusto, korianteri, lime, hapankerma.

Jälleen yksi hintatietoisen asiakkaan voittoannos: 9,2 euroa.

Tilaa Tortilla Housesta tästä.

4. Sushi Forest: “S2. Feed Me Well”

sushiforest
Sushi Forest – “S2. Feed Me Well”

Feed me well, sanot sinä, ja Sushi Forest vastaa saman nimisellä annoksella. Kuudentoista makin ja nigirin lajitelma maistuu aina yhtä hyvältä kuin yllä kuvassa näyttää, mutta valikoima vaihtuu päivän mukaan.

13 euroa, eli alle jyyrön per tsipale, ja olet Japanissa työlounaalla tai pitkän päivän jälkeen kotisohvalla. Sushi Forest ei mene metsään.

Tilaa Sushi Forestista tästä.

3. Putte’s Bar & Pizza: “Salami”

puttes
Putte’s Bar & Pizza – “Salami”

Kun Putte’s Bar & Pizza aloitti Woltissa, homma lähti heti sormikkaista. Itse ravintola oli ollut – ja on – ansaitusti usein täynnä. Mutta kun aina yhtä katu-uskottavan Antto Melasniemen (ei kuvassa) pizzoja alkoi saamaan myös kotiin, niistä nauttivien ihmisten määrä kasvoi seuraavaan kertaluokkaan.

Salami-pizza (14,50 e) on taattua Putte’sia: herkullinen tomaattikastike, pohjassa oiva sitko, ja laadukkaina raaka-aineina mozzarellaa ja salamia. Lienee turha kysyä, että toimiiko. Liikutaan kuitenkin top-kolmosessa.

Tilaa Putte’sista tästä.

2. Fafa’s Kallio: “Halloumi Pita”

fafas
Fafa’s – “Halloumi Pita”

Ah, Fafa’s. Ravintola, jonka ongelma monelle Wolt-käyttäjälle on siinä, että sieltä on tilannut niin monta kertaa, että ei enää kehtaisi. Mutta pakko on, kun tahini, falafelit, tzatziki, hummus ja syntisen herkulliset chilit ovat niin viimeisen päälle.

Fafa’sin Halloumi Pita kiteyttää kaiken, mistä hiotussa konseptissa on kyse. Yllä mainittuja täytteitä, ja kruununa sitä rasvaista hyvää, eli grillattua halloumia. Nälkä ja usko omaan kykyyn vastustaa pita-addiktiota lähtevät, rahat jäävät (hinta 9,5 euroa.) Jukra, miten voikin olla ansaittu paikka kärkikahinoissa.

Tilaa Fafa’s Kalliosta tästä. Kaikki Fafa’sit: Wolt.com.

1. Naughty BRGR: “NYC Cheese Burger”

naughty
Naughty BRGR – “NYC Cheese Burger”

Hyvät – suorastaan erinomaiset – ihmiset.

Sijalla yksi.

NYC Cheese Burger. By Naughty BRGR. By mestarikokki Akseli Herlevi.

Hieman taustaa: Woltissa ei ollut nähty aiemmin sellaista ilmiötä kuin Naughtyn aloittaminen palvelussa. Myynti pomppasi saman tien mestaruusluokkaan. Ja eniten kaikesta on myyty NYC Cheese Burgeria.

Tasan kympillä saa hampurilaisen, jossa ihan kaikki on niin kuin pitääkin. Pihvi on mehukas ja lihaisa. On French mustardia. On ketsuppia, tomaattia, punasipulia, suolakurkkua ja salaattia. Kaikkia niitä asioita, joita itse koettaa kotona sulloa hampurilaisen väliin, mutta jostain ihmeen syystä se ei maistu ollenkaan näin täydelliseltä.

Tuhoisinta Naughtyssä on, että listalla on niin monta muutakin kokeilemisen arvoista luomusta, että kun kaiken on syönyt läpi, voikin taas aloittaa alusta.

NYC Cheeseen on hyvä lopettaa myös tämä lista. Kylläisenä.

Tilaa Naughty BRGR:ista tästä.

Kunniamaininta – Döner Harju: “Lammaslautanen”

do%cc%88nerharju
Döner Harju – “Lammaslautanen”

Top 10 -listalta vain yhden sijan päähän jäi Döner Harju käsittämättömän herkullisella “Lammaslautasellaan” (15 euroa).

Tuoreita yrttejä, marinoituja kasviksia, grillattua leipää, yrttijugurttikastiketta, paahdettua chiliä, kauden mukaan vaihtuvia kasviksia. Ja tietenkin aivan hullaannuttavan hyvää, täysin omanlaistaan kebabia, jota ei saa mistään muualta.

Döner Harju oli ensimmäisiä paikkoja, jotka liittyivät Woltiin. Nykyään täältä tilataan aivan kuljetusalueen äärirajoille hyvien makujen perässä.

Kunniamaininta!

Tilaa Döner Harjusta tästä.

PS. Saa vinkata kavereille!

Onnittelut kovalla työllä listalle päässeille ravintoloitsijoille! Jo pelkästään heitä kunnioittaaksemme halusimme tehdä tämän artikkelin kunnolla. Julia RuottinenAlina Shchurova ja Aku Siukosaari kävivät ottamassa kuvat jokaisessa ravintolassa. Maistelimme annoksia vielä kerran. Jos haluat nyt puolestasi vinkata ystävillesi hyvää, intohimosta syntynyttä ruokaa, jaa kirjoitusta toki Facebookissa, Twitterissä tai WhatsAppissa. Ja saahan sitä jakaa senkin, mitkä näistä annoksista olet jo syönyt. Palaillaan!

Artikkelin tiedot ovat mahdollisimman tuoreita, eli vuoden 2017 Wolt-myynnin ajalta. Yhdestä ravintolasta tai ravintolaketjusta on kelpuutettu listalle yhden myyntipisteen suosituin annos.

Jos olet uusi Wolt-käyttäjä, lataa sovellus osoitteesta get.wolt.com ja syötä koodi HELSINKITOP. Saat 7 euron alennuksen ensimmäisestä kuljetustilauksestasi. 

Wolt kuljettaa Helsingissä koko Kehä 1:n sisälle, ja selaimella voit tilata osoitteessa wolt.com.