Wolt julkaisee ensimmäistä kertaa Tampereen 10 suosituinta annosta – ja joukossa on ihan jonkin verran siipiä

Terve Tampere! Wolt julkistaa tänään kiinnostavia tietoja. Kerromme ensimmäistä kertaa, ravintoloiden luvalla, mitkä ovat Tampereen 10 suosituinta ravintola-annosta.

Olemme toimineet Tampereella nyt runsaan vuoden. Näin yksityiskohtaista informaatiota kaupunkilaisten ravintolassasyömistottumuksista ei ole Tampereen historiassa saanut tähän saakka mistään.

Mikä kiinnostavinta, olemme julkaisseet tänään myös Turun 10 suosituinta annosta! Niitä pääset tutkimaan tästä. (Ja pari viikkoa sitten julkaistua Helsingin listaa tästä.)

Ennen kuin mennään asiaan, pari muistutusta.

Woltin kautta voi ostaa Tampereella tuhansia eri annoksia. Kymmenen myydyimmän annoksen joukkoon pääseminen on siis hurja saavutus.

Toiseksi: Jos et ole vielä kokeillut jotain Top 10:n annosta, voit aloittaa vaikka heti. Jos olet peräti uusi Wolt-käyttäjä, niin saat tämän listauksen kunniaksi seuraavalla koodilla peräti kolme ilmaista kotiinkuljetusta (1,5 km säteellä ravintolasta)!

TAMPERETOP

Syötä koodi sovelluksen asetuksissa kohdassa “Syötä promokoodi”. Jos luet tätä mobiilissa, voi myös klikata suoraan koodia yltä.

Sitten mennään!

10. Subway Sammonkatu: “Kana Teriyaki”

subway
Subway Sammonkatu “Kana Teriyaki”

Subway Sammonkatua pyörittää pariskunta, joka vahvistaa, että Kana Teriyaki (kuvassa sekä kääreessä että takana julisteessa) on yksinkertaisesti älyttömän suosittu. Kun sisällön saa vielä kustomoida jokaista elementtiä myöten Subwayn tavaramerkkitapaan, ja hinta on vain 5,5 euroa, niin ei ihme, että on mahduttu top-kymppiin. Onnea!

Tilaa Subway Sammonkadulta tästä.

9. Söpö Himalaya: “Butter Chicken”

sopohimalaya
Söpö Himalaya – “Butter Chicken”

Söpö Himalajan Butter Chicken on iso ja maukas. “Hyvä annos täyttämään mahan”, kommentoi omistaja. “Suomalaiset pitävät tomaatti-voi-kermakastikkeen ja leivän yhdistelmästä.”

Sen huomaa. Nepalilaiselle yhdeksäs sija, hintaan 16,90 euroa.

Tilaa Söpö Himalayasta tästä.

8. Wanha Tappi: “Siivet”

wanhatappi
Wanha Tappi – “Siivet”

Hampurilaisia ja siipiä myyvä Wanha Tappi on hieman syrjässä, kotoisalla kaupungin laidalla oleva helmi, jonka kaikki paikalliset tietävät. Omistaja huikkasi kiireen keskeltä, että siivet ovat suosittuja, “koska ne ovat kaupungin parhaita”. Omaansa saa kehua, ja kyllä näyttää kaupaksi käyvän!

Porkkana- ja kurkkudippiä, aurajuustokastiketta ja 7,50 euroa. Kahdeksas sija!

Tilaa Wanhasta Tapista tästä.

7. Maka Sushi: “10 palaa”

makasushi
Maka Sushi – “10 palaa”

Kolmea erilaista lohinigiriä, grillattua tonnikalaa ja kaliforniamakeja. Siinä Maka Sushin resepti Tampereen suosituimmaksi Wolt-paikaksi. Nuoret omistajat ovat opetelleet tekemisen tekemällä, ja kaikki tehdään alusta alkaen itse. Hintaan 13,50 euroa pääsee Japaniin.

Tilaa Maka Sushista tästä.

6. Pancho Villa: “Juustohampurilainen”

panchovilla
Pancho Villa – “Juustohampurilainen”

Pancho Villa on meksikolaishenkinen ajaton klassikko, jonka juustohampurilainen (kuvassa muuten hieman eri burgeri, mutta älkää antako sen häiritä!) täyttää mahan ja maistuu erinomaiselta. Henkilökunnan mukaan yhtenä syynä on “Panchon oma resepti kastikkeesta”, jota tulee niin ranskalaisten kaveriksi kuin itse burgerin sisään. Sillä pääsee kuudenneksi!

Tilaa Tampereen Pancho Villoista tästä.

5. Hook Tampere: “12 kpl siipiä”

hook
Hook – “12 kpl wingsejä”

Koukulla leukaan häntä, joka ei Hookia tiedä. Erinomaiset siivet ovat kiinteä osa Tampereen kulttuuria, ja Hookissa käy paljon niin urheilijoita kuin julkkiksia. Kapteeni Koukku -teema näkyy ravintolan sisällä, ja supersuosittujen wingsien kyytipojaksi saa kastiketta, joka on Hookin itsensä mukaan “maailman tulisinta”. Kaikki tämä vain 8,9 e.

Tilaa Hook Tampereesta tästä.

4. Fafa’s Tampere: “Halloumi”

fafas
Fafa’s Tampere – “Halloumi”

Ah, Fafa’s. Ravintola, jonka ongelma monelle Wolt-käyttäjälle on siinä, että sieltä on tilannut niin monta kertaa, että ei enää kehtaisi. Mutta pakko on, kun falafelit, tzatziki, hummus ja syntisen herkulliset chilit ovat niin viimeisen päälle.

Fafa’sin Halloumi Pita kiteyttää kaiken, mistä hiotussa konseptissa on kyse. Yllä mainittuja täytteitä, ja kruununa sitä rasvaista hyvää, eli grillattua halloumia. Nälkä ja usko omaan kykyyn vastustaa pita-addiktiota lähtevät, rahat jäävät (hinta 9,5 euroa). Kannatti laajentaa Tampereelle – neljäs sija!

Tilaa Fafa’s Tampereelta tästä.

3. Sticky Wingers: “Original Sticky Wings”

stickywingers
Sticky Wingers – “Original Sticky Wings”

Nyt ollaan top-kolmosessa, ja wingseillä jatketaan. Sticky Wingersin siipiin saa valita dipin 14:sta ja kastikkeen peräti 17:sta eri vaihtoehdosta. On niin Reggae Reggae -majoneesia kuin mango-habanero-soosia. Sporttikulma on vahva, ja ravintolasta arvioidaankin wingsien tyyppilliseksi käyttötarkoitukseksi “urheilun katsominen kavereiden kanssa”.  12 siipeä kustantavat 9,90 euroa.

Tilaa Sticky Wingersistä tästä.

2. Naughty BRGR: “Naughty”

naughtybrgr
Naughty BRGR – “Naughty”

On Snoop Doggia esittävä taideteos seinällä, ja mahdollisesti kaupungin parhaita burgereita pöydällä. Naughty BRGR:n perustaja Akseli Herlevi on käynyt hakemassa vaikutteita muun muassa New Yorkissa, ja juuri nyt mies reissaa henkilökunnan mukaan Kuubassa. Tuloksena tekemisestä on mehukas, oikeassa suhteessa mehevää pihviä, St. Agur -sinihomejuustoa ja baconjamia yhdistelevä Naughty, joka maksaa – ei-kovin-pahat 10 euroa.

Tilaa Naughty BRGR:ista tästä.

1. Siipiweikot: “Iso ateria”

siipiweikot
Siipiweikot – “Iso ateria”

Tamperelaiset. Kuka olisi arvannut, että he pitävät wingseistä. Kyllä, kaikki, ja kymmenen kärjessä olikin peräti neljä siipiannosta.

Wingsien suhteen jokaisella on oma makunsa – Woltin asiakkaat tilaavat yksittäisistä vaihtoehdoista eniten Siipiweikkojen Isoa ateriaa.

Vuodesta 1993 saakka toiminut ravintola tietää, mikä myy Tampereella: wingsit, ranskalaiset tai ristikkoperunat, ja salaisena aseena eri vaihtoehdot kastikkeissa, jotka kaikki kuulemma “aiheuttavat addiktiota”.

Ei kai se auta kuin laittaa tilaus sisään. 10,80 euron herkulla listan ansaittu paalupaikka. Onnea!

Tilaa Siipiweikoilta tästä.

PS. Saa vinkata kavereille!

Onnittelut kovalla työllä listalle päässeille ravintoloitsijoille ja Alina Shchurovalle, joka kävi ottamassa kuvat jokaisessa ravintolassa. Jos haluat puolestasi vinkata ystävillesi hyvää, intohimosta syntynyttä ruokaa, jaa kirjoitusta toki Facebookissa, Twitterissä tai WhatsAppissa. Ja saahan sitä jakaa senkin, mitkä näistä annoksista olet jo syönyt. Palaillaan!

Artikkelin tiedot ovat vuoden 2017 Wolt-myynnin ajalta. Yhdestä ravintolasta tai ravintolaketjusta on kelpuutettu listalle yhden myyntipisteen suosituin annos.

Jos olet uusi Wolt-käyttäjä, lataa sovellus osoitteesta get.wolt.com ja syötä koodi TAMPERETOP. Saat peräti kolme ensimmäistä kotiinkuljetustasi ilmaiseksi (1,5 kilometrin säteellä ravintolasta).