Kesäsyömärit 2018: Jos vuori ei tule Johanneksen luo, Johannes menee vuoren luo.

Sushintäyteinen eväsretki Tampereen Hikivuorelle

“Kenties meidän tulisi lähteä lyhimmillekin kävelyille kuolemattoman seikkailun hengessä, koskaan palaamatta, valmiina lähettämään vain palsamoidut sydämemme maallisina jäännöksinä takaisin hylättyyn valtakuntaan”, kirjoittaa Henry Thoreau Kävelemisen taidossa.

Thoreaun oppeja noudattaen lähdin seikkailemaan Tampereen Hikivuorelle. Se on 126 metriä korkea vuori, joka sijaitsee Kaukajärven eteläpuolella. Nimestään huolimatta ylös kiipeäminen ei ole kovin vaikeaa. Jo viiden minuutin kapuamisen jälkeen pääsee perille ilman Veikka Gustafssoniakin.

Kalliojyrkänteen päälaelta, metsän peitteen keskeltä, aukeaa kaunis ja jylhä maisema Kaukajärven selälle. Kallion päältä löytyy erinomainen eväspaikka ja puihin voi ripustaa kätevästi riippumaton. Rauhallinen paikka iltapäiväkahville ja lounaalle. Harmittavasti unohdin kiikarit, joilla olisin voinut tähystellä lintuja – eläinmaailman seurapiirityrkkyjä, joiden ei tarvitse maksaa päästökompensaatioita lentämisestä.

Päätin säästää Wolt-kuljettajan mielenterveyttä ja hain evääksi sushiannoksen suoraan Itsudemo-ravintolasta. Ilman minkäänlaisia omantunnon tuskia ohitin lounasbuffetiin jonottavat asiakkaat kätevästi ja nappasin laatikon mukaan retkelle.

624 Google-arvostelijaa ei ole väärässä: 4,4 keskiarvon saanut Itsudemo on erinomainen valinta sushin ystäville. Kyllä kansa tietää!

Parikymmentä nigiriä vatsassa oli mukava kieriä alas Hikivuoren jyrkännettä, jälkiruuan esoteerinen kutsuhuuto alitajunnassa. Valmiina lähettämään palsamoidun sydämen maallisena jäännöksenä takaisin.

Johannes
Kesäsyömäri, Tampere

Lue lisää kesäsyömärijuttuja täältä.

Itsudemo
Hallituskatu 20, Tampere
Tilaa Itsudemosta.