Verottaja antoi luvan käyttää lounasetua Woltissa – milloin ominaisuus toimii?

Kiitämme päättäjiä hienosta muutoksesta lounasetuun. Käymme nyt itse työhön asian tiimoilta – siihen liittyen myös yksi toive ja pari väliaikatietoa.

Hienoja uutisia: verottaja julkaisi tänään tiistaina 24.3. iltapäivällä päätöksen, että lounasetua voi jatkossa käyttää väliaikaisesti sekä itse ruoan että siihen liittyvän mahdollisen kotiinkuljetuksen maksamiseen. 

Ensimmäiseksi: Uskomattoman suuri kiitos asiaan nopeasti reagoineille verohallinnolle, poliitikoille, virkamiehille, muille päättäjille, EK:lle ja medialle. Harvoin näkee, että kun ongelmaan ensin herätään (eli siihen, että tuhannet ihmiset ovat juuri nyt kotona vailla mahdollisuutta maksaa lounaskortilla kotiinkuljetettuja ruokatilauksia), siihen myös reagoidaan näin nopeasti. Kiitos!

Uskomattoman suuri kiitos asiaan nopeasti reagoineille päättäjille.

Meille täällä Woltilla satelee nyt sosiaalisessa mediassa ja asiakaspalvelussa kysymyksiä siitä, milloin lounaskortilla maksaminen saadaan teknisellä tasolla käyttöön Woltin sovelluksessa. (Kiitos kaikille palautteesta ja viesteistä – ne lämmittävät!)

Siispä tässä tilannepäivitys erityisesti kahdesta asiasta: 

1) Varsinainen verottajan päätös – myös lounasedun rajaa olisi tärkeää saada nostettua

Verottajan tämänpäiväisessä päätöksessä hienoa on se, että se mahdollistaa kotiinkuljetuksen kuljetusosan maksamisen lounasedun piirissä. Päätöksessä pieni haaste on kuitenkin yhä se, että verottaja ei vielä nostanut yksittäiseen lounaaseen käytettävissä olevan edun rajaa 10,70 eurosta ylöspäin. Toisin sanoen: jos koko ruoan ja kuljetuksen yhdistelmän haluaisi maksaa lounasedulla, pitäisi niiden kummankin mahtua 10,70 euron sisään. 

On harvinaista, että lounasruoan saa runsaalla 6 eurolla, mikä on ainoa tilanne, jossa tilaa 10,70 eurossa jäisi vielä noin 4 euron kuljetukselle, sitä kalliimmasta kuljetuksesta puhumattakaan. Tämän vuoksi toivomme mitä nöyrimmin, että verottaja – yhdessä muiden keskeisten päättäjien kanssa – saisi vielä tarkennettua päätöstä niin, että ainakin koronakriisin ajaksi lounasedun raja nostettaisiin esimerkiksi 17 euroon. Ymmärrämme, ettei tämä ole välttämättä täysin suoraviivaista. Tällöin 10,70 euron hintaisen lounaan voisi kuitenkin tilata Woltilla kuljetettuna vähän kauemmaksikin siten, että koko summan saisi mahdutettua lounasedun piiriin. (Kuljetus maksaa 1,5 kilometrin säteellä 3,90 euroa ja siitä eteenpäin euron jokaiselta alkavalta 500 metriltä.)

Toivomme nöyrästi, että koronakriisin ajaksi lounasedun raja nostettaisiin 17 euroon.

2) Lounasedun Woltiin saamisen aikataulu riippuu monesta asiasta

Istuimme juuri äsken – noin 20 minuuttia verottajan päätöksen tultua julki – 11 hengen voimin videopuhelussa sopimassa askelmerkeistä. Kyseessä on moneen asiaan Woltin teknisessä toiminnassa liittyvä toiminnallisuus, ja tapaamiseen osallistui väkeä sekä maksuliikenne- että fintech-tiimeistä, taustajärjestelmistä, tuotejohdosta, Suomen-maatiimistä, talousosastolta, verotuksesta, Wolt at Workista, viestinnästä, ja niin edelleen. Ottamalla kaikki osapuolet mukaan asiaa saadaan edistettyä pikaisimmin.

Suomessa on useampi lounasetua tarjoava toimija ja heistä jokaisella on omanlainen järjestelmänsä – yhtä universaalia teknistä ratkaisua ei siis ole. Jatkamme nyt käynnissä olevia keskusteluja nopeutetulla aikataululla toimijoiden kanssa. Tarkennamme, mitä itse kunkin kohdalla vaatisi, että heidät integroitaisiin Woltiin. Toivomme näin ollen myös alan toimijoiden jatkavan ketterää reagointia. Toiminnallisuuksien saaminen käyttöön riippuu suoraan siitä, kuinka nopeasti eri tahot kykenevät tukemaan meitä.

Tämänhetkinen arvio on, että alamme julkaista tukea lounasedulle paloittain lähiviikkojen aikana.

Tämänhetkinen arvio on, että alamme julkaista tukea lounasedulle paloittain lähiviikkojen aikana. Tiedotamme heti sovelluksessa, somessa ja uutiskirjeellä, kun ensimmäinen lounasmaksutapa jonkin toimijan kanssa saadaan julki. 

Teknistä toteutusta mutkistaa se, että jos lounasedun raja ei nouse, Woltin asiakas joutuu maksamaan 10,70 euroa ylittävän osan omalla kortillaan. Tätä varten meidän pitäisi luoda niin sanottu kahden kortin jaetun maksun toiminnallisuus, jonka tuotekehitys on realistisesti arvioiden niin ikään useiden viikkojen hanke. 

Pysytään siis kuulolla – ja ollaan kaikki turvallisesti näinä aikoina!