Kiitos palautteista! Woltissa voi nyt tipata lähettiä

Olemme saaneet viime viikkoina paljon yhteydenottoja, joissa on toivottu erityisesti yhtä asiaa: voisiko Woltin sovelluksessa kiittää erikseen lähettiä tippaamalla?

Hyviä uutisia – ominaisuus on nyt lisätty Woltiin! Se löytyy sovelluksessa kassalta, maksutavan alta: 

Valitse ensin “Tippi lähetille”. Tämän jälkeen voit valita summan.

Tippi menee aina 100-prosenttisesti lähetille, eli se on hänelle tuloa, josta Wolt ei ota mitään välistä. Tippi vaikuttaa vain lisäävästi lähetin ansioihin, eikä sitä tulla käyttämään koskaan syynä esimerkiksi alentaa lähetin palkkioita. Wolt maksaa tipin transaktiokulut. (Tippi annetaan jo tilauksen lähettämisen yhteydessä eikä kuljetuksen jälkeen teknisistä syistä.)

Lisäsimme tippaamisen ennen kaikkea neljästä syystä: Lähetit ovat toivoneet tätä. Asiakkaat ovat toivoneet tätä. Lähettiaktivistit, joiden mielipidettä kysyimme aiheesta, ovat toivottaneet ominaisuuden tervetulleeksi. Ja neljänneksi, tippaus on jo käytössä monessa muussa Wolt-maassa.

Suomessa ei historiallisesti ole ollut tippauskulttuuria, ja asia on puhuttanut meilläkin paljon sisäisesti. Onko tipin tuominen hyvä asia? Sopiiko se Suomeen? Koimme, että tässä tilanteessa käsillä on kuitenkin riittävät perusteet sille, että tuomme tippauksen mahdollisuudeksi myös Suomessa. Kuulemme asiasta luonnollisesti mieluusti palautetta sekä asiakkailta että läheteiltä.

PS. [Editoitu 6.4. klo 13.33:] Lähetti ei näe, minkä niminen asiakas tippasi ja minkä niminen ei. Tarkoitus ei siis ole luoda kenellekään painetta tipata, vaan ainoastaan mahdollistaa tipin jättäminen niille, joista se tuntuu luontevalta 🙂 Tutkimme parhaillaan parasta tapaa sille, kuinka tipit esitetään lähetin saamassa palkkioraportissa.

PS2. Tutkimme parhaillaan myös mahdollisuutta lisätä tippausmahdollisuus ravintoloille annoksen valitsemisen yhteydessä. Tästä lisää heti, jos ominaisuus saadaan toimintaan! ?