Jatkamme ravintoloiden tukemista uudella 400 000 euron paketilla – jokaisesta kuljetuksesta 1 e lisää ravintolalle, noutotilausten nollakomissio jatkuu

Lyhyesti: Haluamme auttaa ravintoloita koronakriisin keskellä parhaamme mukaan. Sitouduimme heti kriisin alettua viiteen ensimmäiseen tukikeinoon, ja lista saa nyt jatkoa:

  1. Aloitamme huomenna tukiohjelman, jossa annamme jokaista Woltin kautta tehtyä kuljetustilausta kohden yhden euron lisää ravintolalle. Ohjelma on voimassa 30 päivää huomisesta lähtien, ja koskee pieniä toimijoita, joilla on alle viisi ravintolaa.
  2. Ravintoloiden ei tarvitse maksaa meille Woltin kautta tulleista noutotilauksista eli jatkamme niiden nollakomissiota 19.5.2020 asti.
  3. Tuomme lisää lounaseturatkaisuja Woltiin niin nopeasti kuin vain pystymme, jotta yhä useampi voi tukea rakastamiaan ravintoloita helposti myös lounasedulla. Edenredillä voi jo maksaa.
  4. Pidämme ravintolatippausominaisuuden Woltissa, jotta jotta jokainen halukas voi tukea ravintolaa myös vapaaehtoisella summalla.

Kaksi ensimmäiseksi mainittua muodostavat pelkästään Suomessa yhteensä noin 400 000 euron arvoisen uuden, tänään julkaistavan tukipaketin Woltilta ravintoloille.

Tarkempi katsaus tilanteeseen

Koronakriisiä on kestänyt nyt noin 7 viikkoa Suomessa. Tilanne on ailahteleva, ja sen pitkäkestoisia vaikutuksia on edelleen vaikea arvioida. Mekään emme rehellisesti sanottuna tiedä, mitä tulevina viikkoina tulee tapahtumaan.

Vaikea ennustettavuus näkyy myös siinä, paljonko ihmiset tilaavat. Kriisin alussa myyntimme pysyi Suomessa muutamia ruuhkia lukuunottamatta normaaleissa lukemissa. Muutamien seuraavien viikkojen aikana kysyntä paikoittain ylitti odotukset ja etenkin ruuhkapiikit olivat tavallista isompia. Pääsiäisviikolla tilausten määrä puolestaan laski hiukan yllättäen. Nähtäväksi jää, miten tilaukset kehittyvät tulevina kuukausina. (Wolt myös itse varautuu mahdolliseen pidempään maailmantalouden taantumaan sekä siitä seuraavaan kulutuksen hyytymiseen tutkimalla erilaisia keskipitkän aikavälin rahoitusvaihtoehtoja. Kukaan ei voi olla varma, mitä tuleman pitää.)

On kuitenkin selvää, että ravintola-ala on edelleen ahdingossa. Samaan aikaan kun Woltiin on tullut uusia ravintoloita, useat sadat ravintolat ovat sulkeneet ovensa kokonaan koronan vuoksi. Osa on menettänyt peräti 50–80 prosenttia myynnistään viimeisen kuuden viikon aikana.

Sitouduimme heti kriisin alettua viiteen ensimmäiseen ravintoloita tukevaan keinoon. Nyt tämä lista saa täydennystä, sillä haluamme tehdä vielä enemmän ravintola-alan ja ravintoloiden hyväksi.

  1. Aloitamme huomenna tukiohjelman, jossa annamme jokaisesta Woltin kautta tehdystä kuljetustilauksesta 1 euron (+ ALV) lisää takaisin ravintolalle Suomessa. Ohjelma on voimassa 30 päivää huomisesta lähtien. Kompensoimme summan suoraan laskussa, ja se näkyy omana erillisenä rivinään. Ohjelman piiriin kuuluu noin 70 prosenttia Woltissa olevista yrityksistä – sen ulkopuolelle jäävät ainoastaan suuret ketjut sekä kauppiaat, jotka eivät myy ravintola-annoksia.
  2. Pidämme takeaway-komission 0 prosentissa 19.5. asti eli ravintoloiden ei tarvitse maksaa meille Woltin kautta tulleista asiakkaiden itse noutamista tilauksista. Noutotilausten määrä on kasvanut kriisin aikana, ja haluamme kannustaa asiakkaitamme tukemaan ravintoloita parhaaksi näkemällään tavalla.
  3. Jatkamme lounasetua tarjoavien yritysten tuomista Woltiin, jotta tilaaminen on yhä helpompaa. Tätä kirjoittaessa maksaminen on mahdollista jo Edenredillä, mikä toi heti ensimmäisenä päivänä runsaasti tilauksia. Valmistelemme parhaillaan yhteistyötä kahden muun toimijan kanssa.
  4. Pidämme ravintolatippausominaisuuden Woltissa, jotta asiakkaamme voivat tukea ravintoloita myös vapaaehtoisilla lahjoituksilla. Mahdollisuus tipata ravintoloita on otettu hyvin vastaan, ja haluamme jatkaa tämän mahdollisuuden tarjoamista Woltin käyttäjille. Käyttäjä voi halutessaan tukea valitsemaansa ravintolaa tilauksen yhteydessä menunäkymästä valitulla euromäärällä.

Kaksi ensimmäistä toimea listassa vastaavat uutta, noin 400 000 euron arvoista tukipakettia Suomessa. Luvussa ei ole mukana niitä panostuksia, jotka käytämme asiakkaiden ja tilausten hankkimiseen – ne tulevat tähän päälle. Summa ei myöskään sisällä ravintoloiden tippausominaisuutta tai esimerkiksi tuotekehitystyötä, jota teemme lounasetuun liittyen.

Ruuan kotiin tilaaminen tai sen mukaan hakeminen auttaa ravintoloita pitämään liiketoiminnan käynnissä. Onkin korkea aika antaa iso kiitos teille, jotka olette jo tukeneet paikallisia ravintoloita.

Pidetään toisistamme huolta ?