Wolt tukee Ukrainan kansaa – yli miljoona euroa humanitääriseen apuun

Olemme hyvin surullisia ja järkyttyneitä Venäjän hallituksen toimista Ukrainassa. On selvää, että avulle on huutava tarve.

Myös me olemme Woltilla pohtineet, kuinka voimme parhaiten auttaa. Ensimmäisinä toiminamme:

  • Lahjoitamme 1 000 000 euroa humanitääriseen apuun.
  • Lahjoitamme edellisen päälle saman verran kuin työntekijämme lahjoittavat aina 500 000 euroon asti.
  • Keräämme Woltin sovelluksessa lahjoituksia, jotka menevät lyhentämättöminä kansainvälisille organisaatioille, jotka tarjoavat humanitääristä apua katastrofialueilla. Suomessa Woltin kautta voi lahjoittaa rahaa Suomen Punaiselle Ristille. Viimeisen viikon aikana Suomessa on lahjoitettu yli 50 000 euroa – valtava kiitos kaikille lahjoittaneille!
  • Varmistamme, että emme tee yhteistyötä tahojen kanssa, joihin kohdistuu kansainvälisiä sanktioita. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että keskeytämme yhteistyön niiden kumppaneiden kanssa, joilla on yhteyksiä Venäjän hallitukseen.

Jatkamme tilanteen aktiivista seuraamista ja harkitsemme myös muita tukitoimia.

Woltilla on paljon venäläisiä ja ukrainalaisia työntekijöitä, asiakkaita ja kumppaneita, joihin sota vaikuttaa eri tavoin. Toivomme kaikilta hienotunteisuutta ja kunnioitusta muita kohtaan. On tärkeä muistaa, että vastuu tilanteesta kuuluu yksinomaan Venäjän hallinnolle.

Auta jos suinkin voit

Alla muutamia humanitääriseen apuun erikoistuneita organisaatioita, joille voi lahjoittaa rahaa:

Jos sinulla on kysymyksiä tai haluat suositella muita avustusorganisaatioita, meidät tavoittaa täältä: responsibility@wolt.com (ja sallithan meille muutaman päivän viiveen vastaamisessa).