Wolt kannustaa lisää naisia teknologia-alalle

Wolt leaders on International Women's Day 2022

Woltilla on tänä päivänä töissä yli 5000 ihmistä. Heistä 47% on naisia, ja he työskentelevät kaikilla liiketoimintamme eri osa-alueilla.

Yksi Woltin naisista on Marianne Vikkula, 29, joka vastaa Woltin liiketoiminnan laajentumisesta. Marianne aloitti Woltilla vuonna 2018, ja hänen johdollaan Wolt on avannut vuosien varrella yhteensä 17 uutta markkinaa. Uusien maiden avaamisen ohella Marianne on vetänyt Woltin Japanin-toimintoja sekä luotsaa paraikaa Wolt Marketia globaalisti.

Marianne Vikkula, 29, vastaa Woltin liiketoiminnan laajentumisesta.

Haasteena meillä kuitenkin on se, että tuotekehityksemme parissa työskentelevistä henkilöistä naisia on vain 17 %. Ongelma koskettaa teknologiayrityksiä myös laajemmin, sillä keskimäärin naisten osuus teknologia-alalla työskentelevistä on vain 25–30 %* . Haluamme kannustaa yhä useampia naisia alalle, koska olemme nähneet miten suuri merkitys tällä on.

Miksi tämä on tärkeää?

Yksinkertaisesti: Monimuotoiset tiimit rakentavat parempia tuotteita. Ymmärrämme erilaisten ihmisten tarpeita paremmin kun myös tiimeissämme on erilaisia ihmisiä. Tutkimusten** valossa monimuotoiset tiimit suoriutuvat jopa 30% muita tiimejä paremmin. Tämä on seurausta kaikista niistä positiivisista asioista, joita inklusiiviset tiimit luovat organisaatioihin: esimerkiksi paremman kyvyn houkutella huippuosaajia, suuremman yhteenkuuluvuuden tunteen, korkeamman sitoutumisasteen ja paremman päätöksentekokyvyn.

Sissi Ye, 31, vastaa tuotekehityksestä Woltin retail-liiketoiminnassa. Hänen vetämänsä tiimi rakentaa teknologiaa, jonka avulla eri alojen kauppiaat voivat helposti myydä tuotteitaan Woltin kautta – ja asiakkaat woltata kaikkea mahdollista. Sissi johtaa yli 30 henkilön tiimiä.

Sissi Ye, 31, vastaa tuotekehityksestä Woltin retail-liiketoiminnassa.

Mitä Wolt tekee nykytilanteen muuttamiseksi?

Sen lisäksi, että haluamme kannustaa lisää naisia hakeutumaan töihin teknologia-alalle ja Woltille, haluamme tehdä Woltista entistä paremman työpaikan. Alla muutamia asioita, joihin olemme sitoutuneet tänä vuonna:

 • Annamme johtoryhmällemme, tiiminvetäjillemme sekä rekrytointia tekeville tiimeillemme koulutusta monimuotoisuudesta, yhdenvertaisuudesta ja inklusiivisuudesta, aina tiedostamattomien käyttäytymismallien tunnistamisesta turvallisen työympäristön varmistamiseen ja inklusiiviseen kielenkäyttöön.
 • Olemme muodostaneet Monimuotoisuus, yhdenvertaisuus ja inklusiivisuus -työryhmän ymmärtääksemme paremmin missä meillä on parannettavaa ja millaisia asioita meidän pitäisi tehdä jatkossa. Olemme myös vastikään rekrytoineet Woltille asiantuntijoita, jotka keskittyvät lisäämään monimuotoisuutta ja inklusiivisuutta tuotekehitystiimeissämme.
 • Olemme aloittaneet sisäisten turvallisten yhteisöjen luomisen aliedustetuille ryhmille sekä kaikille, jotka haluavat oppia ja jakaa tietoa.
 • Aloitamme yhteistyön muun muassa Women in Techin ja Mimmit Koodaa -ohjelman kanssa kannustaaksemme lisää naisia alalle.
 • Otamme julkisesti kantaa tilanteeseen muun muassa jakamalla Woltilla työskentelevien naisten tarinoita. Kannustamme myös yhä useampia Woltilla työskenteleviä naisia puhumaan alan tapahtumissa ja olemaan aktiivisia teknologiayhteisössä.
 • Luomme Woltin laajuisen ohjeistuksen siitä, miten kirjoitetaan sukupuolineutraaleja työpaikkailmoituksia.
 • Teemme säännöllisiä analyyseja tunnistaaksemme mahdollisia sukupuolten välisiä eroja palkkatasoissa.
 • Aloitamme mentorointiohjelman kannustaaksemme yhä useampia Woltin naisia etenemään johtotehtäviin ja tukeaksemme heidän kasvuaan.

Mitä muuta meidän pitäisi tehdä? Olethan meihin yhteydessä, jos mieleesi herää mitä tahansa ideoita konkreettisista toimenpiteistä: responsibility@wolt.com.

Muutamia faktoja Woltin naisista

 • Työntekijöistämme 47% on naisia. Olemme todella onnekkaita, sillä meillä on naisia Woltin liiketoiminnan kaikilla osa-alueilla aina Woltin johtoryhmästä eri maiden maajohtajiin, markkinointiin ja brändiin, lakiasioihin ja tuotekehitykseen, sekä asiakastukeen ja HR:ään. (Helmikuussa 2022 40% Woltin työntekijöistä oli miehiä, 12.8% ei vastannut and 0.2% oli muunsukupuolisia.)
 • 24% johtoryhmästämme on naisia ja toivomme näkevämme lisää naisia johtotehtävissä. Johtoryhmämme naiset vastaavat Woltin liiketoiminnan kansainvälisestä laajentamisesta, retail-liiketoiminnan kehityksestä, lakiasioiden johtamisesta, sekä viestinnästä ja mediasuhteista globaalisti.
 • 32% maajohtajistamme ja alueellisista johtajistamme on naisia. Nämä naiset vetävät Woltin toimintaa Virossa, Saksassa, Israelissa, Japanissa, Kazakstanissa, Latviassa, Liettuassa, Puolassa ja Norjassa.
 • 45% maatimeistämme on naisia, jotka vastaavat muun muassa Woltin markkinoinnista, lähettioperaatiosta, sekä kumppanuuksista 23 maassa.

Jos haluat tietää lisää uramahdollisuuksista Woltilla, katso avoimet paikkamme täältä.