Woltin kanta lähettitilien väärinkäyttöön: yksikin tapaus on liikaa

Loppukeväästä Suomessa uutisoitiin toimialallamme tapahtuneista lähettitilien väärinkäytöksistä. Olemme viimeisten viikkojen aikana perehtyneet Woltin osalta tarkemmin tilanteeseen ja puuttuneet asiaan parantamalla käytäntöjämme. Olemme myös lisäämässä lähettisovellukseen lähetin henkilöllisyyden satunnaisen varmentamisen kasvojentunnistusteknologian avulla. Kaikkien Wolt-lähettien henkilöllisyys ja lupa työskennellä yrittäjänä on jo aiemmin tarkastettu lähetiksi ryhtymisen yhteydessä, ja jatkossa tulemme varmentamaan entistä paremmin ettei lähettitiliä käytetä väärin.

Näin parannamme käytäntöjämme

Merkittävin kehityskohteemme on Wolt-lähettien henkilöllisyyden parempi tarkastaminen. Jo ennen Helsingin Sanomien huhtikuussa julkaistua artikkelia meillä oli käytössä lukuisia eri toimia väärinkäytösten ehkäisemiseksi.

Olemme jo aiemmin käyttäneet esimerkiksi ulkopuolisen palveluntarjoajan väärennöksentunnistusohjelmaa passien, henkilöllisyystodistusten ja lupa-asiakirjojen aitouden varmistamiseksi. Lisäksi lähettitiimimme on säännöllisesti tehnyt pistokokeita esimerkiksi tileille, joita käytetään huomattavan monilla laitteilla.

Näiden käytäntöjen lisäksi kehitämme myös omaa analytiikkaamme, jotta tunnistaisimme automatiikan avulla mahdollisimman hyvin niitä signaaleja, jotka kielivät esimerkiksi tilin luvattomasta jakamisesta tai muusta väärinkäytöstä.

Otamme käyttöön kasvojentunnistusteknologian maanlaajuisesti

Meille on ensisijaisen tärkeää, että alustamme ei tarjoa paikkaa kohdella ketään epäreilulla tavalla. Haluamme estää väärinkäytökset, emmekä hyväksy, että lähettinä toimii ihminen, jonka henkilöllisyydestä tai oikeudesta työntekoon Suomessa meillä ei ole varmuutta.

Olemme ottamassa lähettisovelluksessamme käyttöön kasvojentunnistusteknologian lähettien henkilöllisyyden ajoittaiseen varmentamiseen, koska näemme sen olevan tarkoituksenmukaisin tapa varmistaa, että kuljetuksia tekee se lähetti, joka meille on ilmoitettu. Käytännössä lähettikumppanit saavat ajoittain pyynnön ottaa itsestään kasvokuvan, jota verrataan heiltä toimeksiantosuhteen alussa saatuun henkilöllisyysdokumenttiin.

Henkilöllisyyden todentaminen kasvojentunnistusteknologialla pyritään ottamaan käyttöön kaikille Woltin lähettikumppaneille Suomessa loppuvuoden aikana. Ohjelman toimivuutta testataan jo sisäisesti, ja sen käyttöä laajennetaan asteittain kesän aikana.

Avoin ja reilu palvelu kaikille osapuolille

Ylivoimainen enemmistö Wolt-läheteistä on tunnollisia ihmisiä, jotka eivät halua olla osallisina minkäänlaisiin väärinkäytöksiin. Samaan aikaan tiedostamme, että kaltaistamme nopeasti suureksi kasvanutta alustaa voidaan pyrkiä käyttämään väärin, jos se on mahdollista. Siksi teemme parhaamme tämän ehkäisemiseksi.

Kiitos kaikille, jotka ovat käyneet aiheesta keskustelua kanssamme viimeisen kuukauden aikana. Olemme saaneet paljon arvokasta palautetta ja ymmärrämme, että alustan turvallisuus ja luotettavuus on yhtä tärkeää läheteille, asiakkaille ja kumppaneillemme kuin se on meille.

Meidän tehtävänämme on varmistaa, että alustamme kautta tarjottava palvelu on reilu kaikille osapuolille, ja teknologiamme tarjoamia mahdollisuuksia käytetään kaupunkien parantamiseen sekä uusien ansaintamahdollisuuksien tarjoamiseen myös jatkossa. Jatkamme teknologiamme, alustamme ja toimintatapojemme kehittämistä, jotta Wolt on kaikille osapuolille mahdollisimman hyvä palvelu.