Atklāj HUM Asian!

Vai Tu esi eksotiskās Āzijas virtuves ēdienu cienītājs? Vai varbūt vienmēr esi vēlējies to pamēģināt? Tad dodies uz HUM Asain Kitchen vai pasūti tās gardumus Wolt. Lasi par Lauras Grēviņas pieredzi šajā autentiskajā Āzijas restorānā.

Pavisam nesen kārtējo reizi guvu apstiprinājumu, ka platforma Wolt ir lieliska vieta, caur kuru atklāt jaunus restorānus un kafejnīcas. Mums ar vīru vienmēr ir bijusi tuva Āzijas un Indijas virtuve, tādēļ ar lielāko prieku un interesi, bez jebkādām priekšzināšanām devāmies uz kādu no Ģertrūdes ielas pagrabiņiem, kur paslēpies restorāns Hum Asian Kitchen.

Vienīgais, ko biju apskatījusi pirms došanās uz restorānu bija “Hum Asian Kitchenreitings Wolt aplikācijā – 9.2. – izklausījās pietiekami daudzsološi, lai nebaidītos mēģināt. Vīrs bija izpētījis arī ēdienkarti, bet es to pirmoreiz ieraudzīju tikai tad, kad to pasniedza restorānā, un tas arī bija pirmais pārsteigums man – tā ir tik plaša! Un pagāja labs laiciņš, kamēr es izvēlējos, ko no visa gribu nogaršot… Jau tad bija skaidrs, ka te būs jāatgriežas, lai nogaršotu vēl kaut ko, jo vienā reizē visu izmēģināt nav iespējams! Šķiet, ka uz vietas ēdienkarte ir plašāka, kā aplikācijā, bet arī tur ir pietiekami plaša labu ēdienu izlase. 

Mana izvēle “krita” uz Kimchi zupu, jo man ļoti patīk saldi skābi ēdieni. Toms izvēlējās taizemiešu zupu ar garnelēm. Priecē, ka zupām varēja izvēlēties gan asumu, gan pievienot piedevas pēc savas gaumes. Es izvēlējos zupas vegānisko versiju ar tofu, bet tikpat labi zupai var pievienot gaļu vai jūras veltes. To iespējams variēt ne tikai uz vietas, bet arī pasūtot ēdienu uz mājām. Zupu dēļ mēs atgriezīsimies pilnīgi noteikti, jo ne tikai autentiskā garša, bet arī cena bija diezgan pievilcīga.

Pamatēdienu klāsts “HUM Asian Kitchen” ir gana plašs, lai ēdienkarti būtu vērts pastudēt jau iepriekš mājās. Neviens gan mūs nesteidzināja, un varējām domāt, cik ilgi vien pašiem bija laiks.  Pieejami gan dažādi wok ēdieni, kariji, kā arī plašs klāsts veģetāro ēdienu, kas daudz kur ir retums. Vīrs jau iepriekš bija izlēmis par labu sarkanajam Taizemes karijam ar ceptu pīles gaļu (vit chien ca ri), bet es mēģināju atsaukt atmiņā, kas ir pēdējie ēdieni no Āzijas virtuves, ko esmu ēdusi, lai neatkārtotos un pamēģinātu ko jaunu. Pēc ilgām pārdomām tomēr nonācu līdz diezgan klasiskai izvēlei – Taizemes karijam ar garnelēm un dārzeņiem. Ar savu izvēli abi bijām apmierināti. 

Fakts, ka ar zupu un pamatēdienu bija pilnīgi pietiekami, lai mēs justos paēduši, mūs neatturēja no vēlmes pagaršot arī kādu no desertiem. Teikšu godīgi, ka mēs vispār neesam saldummīļi, un nereti vispār aizmirstam par tādu ēdienu kā deserts. Āzijas virtuves deserti mums ir pavisam sveši, un jāsaka godīgi, ka ir grūti novērtēt to, ko ikdienā parasti nemēdz nogaršot. Mēs nogaršojām banānu – kokosa kūku un fritētus tajiešu augļus. No visa iepriekš minētā uzvaras laurus plūca fritētas Singapūras līčijas. Kaut kas pavisam neierasts, bet labs noslēgums mūsu “HUM Asian Kitchen” piedzīvojumam. 

Pasūtīt gan nevarēsi, bet uz vietas nogaršojām arī īpašo “HUM Asian Kitchen” alu. Tādu citur neatrast, un ja izlem ēst uz vietas, noteikti pamēģini! 

Vai arī Tu esi gatavs atklājumiem šajā pavasarī? HUM Asian Kitchen ēdiens būs lieliska izvēle 🙂

Wolt x Laura