Svinēsim Māmiņdienu kopā!

Maija otrajā svētdienā ik gadu varam vēlreiz pateikt paldies mūsu dzīves varonēm  – mammām. Taču kāds varētu būt labākais sveiciens šajā dienā? 

Nav šaubu, ka mammas ir pelnījušas īpašu dienu kalendārā (un varbūt pat vairākas), taču, kā šo dienu padarīt vēl īpašāku un kā patiesi iepriecināt savu mammu? Uz šo jautājumu vislabāk varētu atbildēt tieši māmiņas, tāpēc šoreiz ideālo recepti Māmiņdienai jautājām mūsu kolēģēm, kuras saviem bērniem ir pašas mīļākās un labākās mammas pasaulē.

Savās sajūtās par Māmiņdienu dalās Wolt kolēģes Baltijā Aiga, Zane un Anastasija.

Vai Māmiņdiena būtu jāsvin?

Protams! Un par to ir pārliecinātas arī Wolt kolēģes. 

Zane: “Tie ir ļoti jauki un pavasarīgi svētki. Tos gaidu nevis tāpēc, ka šajā dienā kā īpaši tiek izceltas mammas, bet gan tāpēc, ka zinu – tā būs lieliska diena kopā ar maniem mīļajiem. Māmiņdienā jau esam ieviesuši tradīciju – dodamies nelielā Latvijas izzināšanas izbraucienā ar galveno mērķi nokļūt tuvāk ziedošiem dārziem, pieneņu pļavām un ceriņiem, kas ne tikai lieliski smaržo, bet ir arī mani mīļākie ziedi!” 

Anastasija: “Manā ģimenē šī diena vienmēr ir par un ap visām ģimenes sievietēm. Māmiņdienā tiekamies vecāku mājā ar manu mammu un abām vecmāmiņām. Tad arī sveicu katru no viņām ar ziediem un kādu gardumu, jo mūsu dzimts turpinās, pateicoties katrai no viņām. Esmu pārliecināta, ka Māmiņdiena ir unikāla iespēja pateikties par savu dzīvi, ko izjūti pavisam citādāk tad, kad pati kļūsti par mammu.”

Aiga: “Kopš esmu mamma, svētku svinēšana ir ieguvusi pavisam citu nozīmi manā ģimenē. Ikdienas steigā ne vienmēr spēju veltīt ģimenei tik daudz laika, cik vēlētos, tāpēc jebkuri svētki ir lieliska iespēja izbaudīt laiku kopā. Mūsu ģimenē Māmiņdienā pats svarīgākais ir kopā ar bērniem pavadīt pēc iespējas vairāk laiku.”

Īpašai dāvanai nevajag daudz!

Anastasija, Zane un Aiga ir pārliecinātas, ka īpašai Māmiņdienas dāvanai nevajag daudz – galvenais, lai tā nāk no sirds un dāvāta ar mīlestību.

Piemēram, Zanes spilgtākā atmiņa par Māmiņdienā saņemto dāvanu ir krāšņi ziedošs ceriņu pušķis: “Vienā no Māmiņdienas izbraucieniem Ikšķiles pusē vīrs atrada senu lauku sētu, kur jau gadiem neviens nebija saimniekojis. Senajā dārzā bija tik daudz ceriņu, kuri visi tobrīd bija pilnā plaukumā. Tas bija pasakaini – ceriņu smarža un saulainā diena ar turpat netālus pogojošām lakstīgalām. Brīnišķīgi!”

Aiga stāsta, ka sirds vienmēr ietrīsoties, saņemot bērnu pašdarinātas dāvanas, kā arī apsveikuma kartītes ar bērna zīmējumiem. “Tā kā man vēl ir mazi bērni, viņu dāvanas vienmēr ir pašu darinātas. Tās ir perfektas, jo caur viņu pūlēm un rūpēm es vistiešāk jūtu viņu mīlestību pret sevi. Bērna beznosacījuma mīlestība pret mammu ir ārkārtīgi aizkustinoša!”

Arī Anastasija ir pārliecināta, ka sveicienam mammai nav jābūt dārgam, taču īpašam. “Man vislabāk palikusi atmiņā mana pati pirmā Māmiņdienas dāvana, ko saņēmu pagājušajā gadā no dēla. Tas bija mazs ziedu pušķis, ko viņš man pasniedza pats. Tas bija ļoti emocionāls un sirsnīgs mirklis!”

Tomēr, ja pašdarinātas dāvanas šogad vēl nav sanācis sarūpēt, Wolt kolēģes ir pārliecinātas, ka mammas vienmēr priecāsies par skaistiem ziediem, kādu gardumu, vai īpaši atlasītu apsveikuma kartīti ar pateicības vārdiem par māmiņas nerimstošo atbalstu un rūpēm. Ja gribas ko papildus jau ierastajiem sveicieniem, vienmēr var uzdāvināt kādu mammas gaumei īpaši piemeklētu grāmatu, papildināt viņas kosmētikas vai smaržu plauktiņu vai kopā ar ziediem uzdāvināt kādu jaunu galda spēli kopīgi pavadītiem spēļu vakariem.

Neraugoties uz to, vai sveicam jauno māmiņu viņas pirmajā Māmiņdienā, vai arī sirsnīgu pateicību sūtam savai mammai, kura nu jau ir arī vecmāmiņa, ik viena no viņām ir pelnījusi īpašu novērtējumu un pateicības vārdus par paveiktajiem varoņdarbiem. Arī par tiem, kas vēl tikai priekšā! Turklāt neaizmirstam, ka pateikt “paldies” varam ne tikai reizi gadā, bet ikreiz, kad satiekamies.

Lai mums visiem izdodas sirsnīga un mīlestības pilna Māmiņdiena un paldies mammām par visu labo, gaišo un nesavtīgo!