Atklāj Buržuju!

Ja uzskati sevi par īstu gardēdi, tad Tev noteikti jāapmeklē Restorāns Buržujs. Omulīgs restorāns, kurš slavens ar savām jūras veltēm un galvenokārt austerēm, kas tā vien sludina baudīt dzīvi katru dienu, izvēloties labāko, ko tā piedāvā. Zemāk lasi par Emīlijas Samas pieredzi, apmeklējot Buržuju un ceram, ka pavisam drīz jau būsi ceļā uz turieni (vai vismaz veicis pasūtījumu Wolt).

Laikam uz šodienu jau daudziem ir zināms, ka Wolts ir lieliska iespēja izbaudīt restorānu ēdienus mājas komfortā, bet šoreiz runa būs par to kā pateicoties Woltam es kopā ar draugu atklāju jaunu mums neizbaudītu vietuBuržujs.

Ja runāt par pašu vietas lokāciju tad es nevaru iedomāties labāku vietu, kur siltā vasaras vakarā vai dienā (var arī iet no rītiem brančot) atrasties. Skaistā Berga pasāža, puķes puķupodos, pītie krēsli un kopējā apkārtējā atmosfēra, kas vairāk atgādināja kādu Parīzes nostūrīti nevis ātro, skaļo Rīgas centru. Vien par lokāciju abi mēs devām lielu plusu, jo kā nekā- atmosfēra pieliek lielu odziņu visam ēdienam klāt.

Runājot par ēdieniem – es nekad nebiju jūras velšu cilvēks. Visticamāk tāpēc, ka nekad nebija lielas pieredzes ēdot ko tādu. Protams, viss ir garšots un izbaudīts, bet tā pa īstam mēs ar draugu izbaudījām lielu variāciju ēdienu, kas bija arī ēdienkartē (attēlos ir redzams cik dikti daudz ir pieejams šajās ēdienkartēs!) gan no branča piedāvājumiem, gan arī no parastās ēdienkartes. Mēs sākām ar brunču, kas bija ārkārtīgi izdevīgs. Mums bija prieks redzēt tādu lielu variāciju ēdienos, kaut arī bija daudz austeru- tās bija dažādas.

Mīdijas, austeres, gliemeži, zivis, cāļi un garneles. Tas bija tas ko mēs likām uz mēles un kā īsti ēdiena gurū centāmies izbaudīt un izprast ar mēles kārpiņām , kas uzrunā, kas neuzrunā. Mūs uzrunāja viss un uzrunāja dikti no sirds, jo apkalpojošais personāls ar tādu gādību un uzmanību mūs apkalpoja un arī no sirds stāstīja par katru ēdienu. Tiešām, ja jūs neesat izbaudījuši jūras veltes tad šī ir īstā vieta, jo es uzlikšu īpašu uzsvaru, ka ja ir kāds, kurš pienāk un pastāsta visu, kas ir uz tava šķīvja (kādas austeres, kā tās ēst, kā tās gatavoja u.t.t.) tad tas palīdz justies ne tik pazudušam ar visiem gliemjiem sev apkārt.

No dzērieniem mēs ņēmām alu (ko dzēra mans draugs) , kas bija no Igaunijas un arī gāzētu ūdeni ar ledu, bet šajā vietā ir pieejama ĻOTI liela dzērienkarte, kurā tiešām katrs atradīs ko grib (un kokteiļi izskatījās tur tik labi, tik tik tik labi, bet es pierunāju sevi uz ūdeni, jo kādam tak ir jābūt pie stūres). Nevajag baidīties prasīt kādu specifisku dzērienu vai konsultāciju par to kāds vīns der pie kādām austerēm vai kāda cita ēdiena. Labs vīns , kas ir pieskaņots pie ēdiena var izmainīt uz labo visu ēdiena pieredzi un šajā vietā viņi ar lielāko prieku dos konsultāciju par katru mazāko lietu – vien atliek uzprasīt un būs kāds smaidīgs klāt ar visu vajadzīgo informāciju.

Kad mēs apēdām austeres, gliemežus un ceptās mīdijas un garneļu zupu (attēlos varredzēt cik skaisti viss bija pasniegts) mēs izlēmām paņemt pamat ēdienus. Kaut arī ar pirmo branču jau bija pietiekami – mēs gribējām to cāli (man cālītis aizgāja) un draugs gribēja garneļu burgeri.

Ak mī un žē, tas garneļu burgeris ir kas neticams. Vien tā vien dēļ ir vērts doties uz šo vietu, jo burgerī bija tik labs un liels garneļu daudzums, ka tas saviļņoja mūsu abu sirdis, ka tiešām – tu maksā par to ko tu pasūti.

Desertā mēs paņēmām šokolādes fondantus, kas bija burvīga odziņa uz visa šī vakara.

Es domāju, ka randiņot vajag, vajag skaisti un vajag bieži un, ja jūs gribat kādu piedzīvojumu vai vienkārši skaisti pabūt kopā un pagaršot ko jaunu vai jau sen nogaršotu un iemīlētu – tad Buržujs ar savu maigumu, gādīgumu un atplestām rokām jūs sagaidīs. Burvīga vieta, kur satikt draudzenes (runājot par šo – mums blakus sēdēja 5 sievietes, kuras ēda austeres un dzēra aperolu, godīgi sakot, riktīgi „Sekss un lielpilsēta”) tomēr paldies Buržujam. Mēs noteikti būsim atpakaļ, jo šis bijā kā aizbraukt uz ārzemēm uz pāris stundām.

Atklāj gardēžu pasauli ar Buržuju!

Wolt