Zvaigžņu nedēļa ar Wolt: Agnese Rakovska

Agnese Rakovska ir grupas “Triānas parks” soliste – viņa ir gan piedalījusies Eirovīzijas dziesmu konkursā, arī šovā “Izklausies redzēts”. Nesen dziedātāja izveidojusi savu mūzikas menedžmenta aģentūru “Zvaigznājs”, kas palīdz topošajiem mūziķiem uztaustīt īsto ceļu pretī zvaigznēm. Par neiztrūkstošu sabiedroto šajā procesā kļuvis arī “Wolt”, bez kura iedomāties savu dzīvi esot tikpat grūti kā bez mobilā telefona.

Cilvēks jāprot atšķetināt

Ar jauniem mūzikas entuziastiem Agnese esot strādājusi jau desmit gadu, bet tieši pandēmijas laikā ideja par savu mūzikas menedžmenta uzņēmumu sākusi materializēties: “Pa šiem gadiem bija uzkrātas pietiekami daudz zināšanas un pieredze, kas ļāva nonākt pie “Zvaigznāja” formulas.” Lai gan mūzikas industrija, protams, ir skaudrs bizness, visa pamatā esot forša komanda un moderna, atvērta darba vide: “Man gribētos domāt, ka “Zvaigznājs” ir draudzīga platforma, kas ir fokusēta uz to, lai atrastu labākos veidus, kā konkrētajam māksliniekam sevi realizēt. Mēs palīdzam atšķetināt cilvēka šķietamās vēlmes no tā, ko viņš patiesībā grib un kas viņam sagādā prieku.” Pieredze liecinot, ka tad, ja cilvēks alkst dziedāt un būt uz skatuves, viņš to var izdarīt. Jautājums, cik ilgu laiku un cik daudz resursu tas prasīs. “Ir bijušas reizes, kad pie manis atnāk cilvēks, un es pie sevis nodomāju: “Ak, Dievs, varbūt labāk nevajag dziedāt!” Labi, ka man nekad nav bijis drosmes to pateikt skaļi, jo visi šie gadījumi man ir pierādījuši tieši pretējo. Katra iekšējais potenciāls tiešām ir neizmērojams.” 

Četras fāzes līdz pirmajām zvaigznēm

Kad topošais mākslinieks ierodas “Zvaigznājā”, pirmā procesa fāze ir analīze: “Mēs analizējam, ko cilvēks var izdarīt un grib sasniegt. Šī fāze var būt diezgan gara un nenoslēgties ne ar ko konkrētu. Dzīvē ir posmi, kad uz daudzām lietām vēl nav atbilžu. Tomēr tad, ja mūzika netiek izvirzīta kā galvenā prioritāte, kaut ko sasniegt būs ļoti grūti.” Šajā fāzē tiek uzdoti jautājumi, par ko un kāda žanra dziesmas mūziķis vēlas dziedāt, kādā valodā tās būs, kāds būs viņa skatuves vārds, vizuālais tēls u.tml. Tālāk jau seko mūzikas sesijas un darbs pie pirmajiem skaņdarbiem: “Nevaru strādāt ar cilvēku, kas man neiedod nekāda veida impulsu, ir jāmēģina pašam kaut ko uzrakstīt.” Kad “Zvaigznāja” konsīlijs nolemj, ka “Šī dziesma būs bomba!”, tiek meklēti producenti un mūziķi darbam studijā. Trešajā fāzē jau norisinās dziesmas videoklipa filmēšana un fotosesijas, līdz viss laimīgi noslēdzas ar pēdējo – koncertēšanas – fāzi.  Pirmās “Zvaigznājā” dzimušās zvaigznes ir dziedātājas Loreta Reide un Emīlija, kuras jau saņem regulārus piedāvājumus koncertēt: “Mākslas process nemaz nav tik haotisks, patiesībā viss notiek ļoti loģiski un secīgi.” Esam priecīgi par tiko veidoto relīzi jaunajai māksliniecei BUU, kuras singls “Sāku no sākuma” jau ieskandinājis radio viļņus.

Ģimenisks grupējums

Zvaigznāja” komandā šobrīd ir četri cilvēki, tomēr atkarībā no konkrētā projekta vajadzībām tiek piesaistīti daudz frīlanseri no “ārpuses”: “Mūsu darba stils ir ļoti liberāls. “Cikos nākam uz darbu? A cikos vajag?” Komanda spēj ļoti labi organizēt pati sevi, nevienam nav jāskrien pakaļ un jābaksta.” Agnese pieņēmusi darbā divas praktikantes, kas palīdzējušas darbā ar viņas grupu “Triānas parks”, un tālāk viss sakārtojies pats no sevis: “Sākumā nebija skaidrs, ko kurš “Zvaigznājā” darīs, bet tad katrs kaut kā organiski sāka darīt to, kas viņam vislabāk sanāk. Viss “sakrita pareizajās bļodiņās”.” “Zvaigznājs” ir ļoti ģimenisks un moderns uzņēmums, kas rūpējas par to, lai katrs jūtas realizējies un spējīgs pieņemt lielākus lēmumus, uzņemties atbildību. Arī nosaukumu “Zvaigznājs” uzņēmums ieguvis pavisam organiski: “Mani interesē astroloģija, esmu ezotērisks cilvēks. Zvaigzne ir cerības simbols, bet zvaigznājs – grupa, grupējums. Likās interesanti, ka, savelkot līnijas starp zvaigznēm, veidojas zīmējums. Skaists, liktenīgs nosaukums, kas organiski iznira no zemapziņas.”

Ēdiens, kuru baudīt kopā

Agnese uzskata, ka “Wolt” ir spilgts mūsdienu laikmeta simbols, kas atklāj arvien pieaugošo tendenci visu dabūt ērti, ātri un operatīvi: “Visos lielajos, radošajos projektos “Wolt” ir bijis kaut kur aizskatuvē klātesošs. Tas ir kā telefons, bez kura jau izdzīvot vairs nav iespējams. Principā “Wolt” ir kā pagarinājums ikdienas rosībai.” Viņai pašai patīk gatavot, tomēr laika trūkuma dēļ Agnese to dara visai reti. Līdzīgi klājas arī viņas kaimiņam: “No “Wolt” palikt atkarīgam ir ļoti viegli. Man bija kaimiņš – katru reizi, kad izgāju kāpņu telpā, pie viņa durvīm redzēju “Wolt” maisiņu. Īsts vecpuiša dzīvesveids.” Visbiežāk Agnese “Wolt” izvēloties suši: “Šis ēdiens man asociējas ar kolektīvu svētku sajūtu, visi var ķimerēties, ēst un runāties.”

Iecienītas esot arī picas, bet pēdējā laikā Agnese ļoti bieži izvēlas restorāna “Hugo” tīģergarneļu vrapu, kuru viņai ieteikusi kolēģe.

Dziedātājai ļoti garšo arī restorāna “Fazenda” zupas, kā arī viņa bieži izvēloties kaut ko no restorānu ķēdes “Vapiano”: “Kad mēs ar “Triānas parku” braucām uz koncertiem vai ierakstiem Igaunijā, tad “Vapiano” bija vieta, kurā obligāti piestājām. Šis restorāns man asociējas ar manu grupu – ir labi padarīta darba sajūta, sarunas pie galda, ļoti ģimeniska sajūta.”

Uz mūsu tikšanos, Agnese ir izvēlējusies pasūtīt sekojošos ēdienus: 

Daudz Laša – DAUDZ LAŠA suši sets un Rabarberu limonāde 1L 

Hugo – Gaļas XL un Vegānais XL vraps

Fazenda – Meksikāņu zupa